6 Nisan 2011 Çarşamba

Yaşlanmayı Önleyen Yiyecekler Nelerdir Hangileri

Yaşlanmanın önüne geçebilecek besinler:

Örneğin, kuru erik yiyen kişilerin yaşlarına göre daha genç göründüğünü biliyor muydunuz? Evet, gün içinde 5 tane kuru erik yemeği alışkanlık haline getiren kişiler daha geç yaşlandığı belirtiliyor.
Özellikle son yıllarda hayatımızda yer alan brokoli ise tam bir gençlik iksiri aslında. Brokoli içeriğinde barındırdığı gluko-sinolat sayesinde, kişinin hem cildinizi hamda iç organlarını koruyarak yaşlanmasını önlüyor.
Bunun yanında soya fasulyesinin, zengin içerikli sütü olan soya sütü içinde bulunan izoflavonlar, tam olarak yaşlanmayı geciktiren bir vitamin. Aynı zamanda soya sütü menopoz zamanında kemik erimesi yaşama riskini azaltan mucizevî bir gençlik ve sağlık besinidir.

Yaşlanmak istemiyorsanız, dışarıdan krem, losyon gibi şeyler kullanacaksan mutlak E vitamini içermesine dikkat edin. Çünkü E vitamini yaşlanmayı önlemeye karşı birebir çözümdür. Lakin beslenerek genç kalmak istiyorsanız, mutlaka E vitamini içeren besinleri tercih edin. Bu sebeple örneğin ay çekirdeği E vitamini açısından çok zengin bir besindir. Kalp ve ruh sağlığı açısından da son derece faydalı olan ay çekirdeği yaşlanmayı geciktiren son derece faydalı bir yiyecektir.
Her öğününüze koyacağınız bir adet kırmızı soğan sayesinde genç kalmayı başarabilirsiniz. Bir adet kırmızı soğanın içersinde bulunan kesretin yaşlanmayı geciktirmeye büyük ölçüde faydalı olur.

Kırmızı biberi ister pul kırmızı biber, ister taze kırmızı biber olarak mutlaka her gün az miktarda da olsa tüketmeye çalışın. Zira kırmızı biberin içindeki yüksek orandaki C vitamini geç kalmanız ve yaşlanmayı mümkün mertebe geciktirmeniz için biçilmiş kaftandır.
Pazı yaprakları ise içeriğinde bulunan E vitamini ile özellikle cilt yaşlanmalarını önleyici özelliğe sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder