27 Nisan 2011 Çarşamba

"YGS iptal edildi" haberinin ayrıntısı bütün detayları (Haberler)

"YGS iptal edildi" haberleri gerçeği yansıtmıyor. Emniyet güçleri YGS'deki iddialar üzerine harekete geçti ancak şuana dek somut bir suç unsuruna rastlamadı.



Ancak ÖSYM, 8 ilde cezaevlerinde yapılan Fen Bilimleri sınavlarını iptal etti. Cezaevlerindeki YGS sınavları tekrarlanacak. Adalet Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 8 ildeki bazı cezaevlerinde yapılan YGS sınavında soru kitapçıklarının Fen Bilimleri kısmının eksik olduğu anlaşıldı. Buralarda sınav daha sonraki bir tarihte yenilenecek. Sınava yaklaşık 150 kişinin katılacağı belirtiliyor.
Şuan ki söylentiler sadece iddialardan ibaret. Uzmanlardan alınan bilgilere göre YGS'de şifre iddiaları gerçeği yansıtmıyor. İddiaların doğrulanamadığı bu ortamda YGS'nin iptal edilmesi de beklenmiyor.

Okurlarımızdan "YGS iptal edildi" haberlerine itibar etmemesini, kulaktan dolma iddiaların yerine Haber Aktüel'i takip etmesini tavsiye ediyoruz.

YGS kitapçıklarının basıldığı matbaada inceleme yapıldı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda şifre iddiaları ilgili şifre uzmanları ve polisler tarafından soru kitaplarının basıldığı Meteksan Matbaası'nda inceleme yapıldı.

Sabah saatlerinde şifre uzmanları ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soru kitapçıklarının basıldığı Meteksan Matbaası'na geldi. Şifre uzmanları matbaada kitapçıklarla ilgili şifre dağıtımı yapılıp yapılmadığıyla ilgili inceleme yaptı. İncelemenin üç gün sürmesi bekleniyor.

'Gençlerimiz rahat olsunlar, YGS iddialarının takipçisiyim'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteye giriş sınavı olan 'YGS'nin takipçisi olacağını söyledi. Erdoğan, sınava ilişkin ortaya atılan iddialar ile gençlerin kafasının karıştırılmaya çalışıldığını belirterek, ''YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar.'' diye konuştu.

Ankara'da AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan Erdoğan, YGS'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Bu ülkenin Başbakanı olarak, YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, müsterih olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar.'' şeklinde konuştu.

Danıştay, YGS'nin iptal istemini reddetti

Danıştay, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nın düzenleyici işlem niteliğinde olmaması nedeniyle iptali istemiyle açılan davanın görüm ve çözümü görevinin işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın bulunduğu yerin idare mahkemesine ait olduğundan davanın görev yönünden reddine karar verdi. Dosyanın Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Danıştay Tetkik Hakimi, davanın görev yönünden reddi ve dosyanın görevli Ankara İdare Mahkemesine gönderilmesi gerektiği görüşünü ifade etti. Danıştay Sekizinci Dairesi ise 2575 Sayılı Yasa'nın 24/c maddesi kapsamında düzenleyici işlem niteliğinde olmayan dava konusu işleme ilişkin uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin bulunduğu yerin idare mahkemesi olan Ankara İdare Mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşıldığını açıkladı.

Daire, açıklanan nedenlerle, davanın görev yönünden reddine ve dosyanın 2577 Sayılı Yasanın 15. maddesi 1/a fıkrası uyarınca görevli Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine oy birliği ile karar verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder