26 Nisan 2011 Salı

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir. Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi… Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB’in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir.

E-okul öğretmen, müdür yardımcıları giriş bölümünden öğrencinin notları, devamsızlık bilgileri vb. bilgiler girilmektedir. E-okul yönetim bilgi sistemi girişi için tıklayın.https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

E-okul sisteminde birçok özellik mevcuttur. E-okul Veli bilgilendirme sistemi olarakta adlandırılan e-okul sistemine öğrencinizin bilgilerini görmek için tıklayınhttps://e-okul.meb.gov.tr/Ilkogretim/Veli/iov00001.aspx. Öğrenci Bilgileri bölümünden birçok bilgilere ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Bilgileri
Duyurular bölümünden ”Önemli Notlar, Bilgiler ve Duyurular bulunmaktadır.”
Devamsızlık Bilgisi bölümünden ”Öğrencinin Özürlü – Özürsüz Devamsızlık Bilgisi yer almaktadır.”
Not Bilgisi bölümünden ”Öğrencinin I. ve II. Dönem Ders Notları bilgisi vardır.”
Haftalık Ders Programı bölümünden ”Haftalık Ders Saatleri ve Derse Giren Öğretmenler bilgisi yer almaktadır.”
Sınav Tarihleri bölümünden ”Öğrencinin Sınav Tarihleri bilgisi yer almaktadır”
Öğrencinin Aldığı Belgeler bölümünden ”Öğrencinin Aldığı Belgeler bilgisi yer almaktadır.”
Öğrencinin Okuduğu Kitaplar bölümünden ”Öğrencinin Okuduğu Kitaplar bilgisi yer almaktadır.”
Öğrenci Davranış Notları bölümünden ”Öğrencinin Davranış Notları bilgisi yer almaktadır.”
Öğrenci Diploma Puanı bölümünden ”Öğrencinin Diploma Puanı bilgisi yer almaktadır.”
Öğrenci Yıl Sonu Notları bölümünden ”Öğrenci Yıl Sonu Notları bilgisi yer almaktadır.”
Öğrenci Sorumluluk/Ortalama Yükseltme Puanları bölümünden ”Öğrencinin Sorumluluk ve Ortalama Yükseltme Puanları bilgisi yer almaktadır.”

E-okul Neden Açılmıyor? E-okul niçin Kapalı? gibi sorularınızın cevabı altta..

E-okul veli bilgilendirme sistemi her sınav döneminde ve karne döneminde olduğu gibi aşırı talebe cevap veremediği için kilitleniyor. Sitemiz vasıtasıyla e-okul sisteminin açık mı kapalı mı olduğunu öğrenebilirsiniz, sistem rahatladığında (notlara bakılabilir hale geldiğinde) sitemizden bunu sizlere duyuracağız..

0 yorum:

Yorum Gönder