27 Nisan 2011 Çarşamba

Real Madrid – Barcelona 27 nisan çarşamba izle

La Liga’da şampiyonluk yolunda çok büyük avantaja sahip olan Barcelona, İspanya Kral Kupası’ndaki müthiş finalde ise uzatmalarda Cristiano Ronaldo’nun golüyle yıkılmış ve Real Madrid 18 yıllık hasrete son vererek büyük bir zafer yaşamıştı.

Avrupa’nın 1 numaralı kupasında üst üste 4., son 6 sezonda 5., toplamda ise 12. kez adını yarı finale yazdıran Barcelona, 1992, 2006 ve 2009′da ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

Real Madrid’le Avrupa Kupaları’nda 4. kez eşleşen Barcelona, 1959-1960 ve 2001-2002 sezonlarındaki yarı final mücadelelerinde ezeli rakibine boyun eğmişti.

Bordo mavililerin yine en büyük kozu olmaya hazırlanan Arjantin’li yıldız Messi, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 32 maçında 26 kez fileleri havalandırırken, son 15 maçta ise 15 gol kaydetti.

La Liga’da haftasonundaki Osasuna maçında gol sevinci yaşayan Arjantin’li yıldız Messi, bu sezon toplamda 50. kez fileleri havalandırmış ve Real Madrid’in efsane Macar yıldızı Ferenc Puşkaş’ın 1959-1960 sezonunda ulaştığı 49 gollük rekorunu geçerek, İspanya’da bir sezonda 50 gol atan ilk futbolcu olmuştu.

Barcelona teknik direktörü Guardiola’nın dev müsabaka öncesindeki en büyük sorunu ise kuşkusuz sol kanatta yaşanacak. Sol bek olarak görev alan Eric Abidal ve Adriano’nun ardından son Osasuna maçında sakatlanan Maxwell de forma giyemeyecek.

2002-2003 sezonundan sonra ilk kez, toplamda ise 22. kez Avrupa’nın 1 numaralı kupasında yarı finale kalan Real Madrid ise, son olarak 2002′de Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmıştı.

Teknik direktör Jose Mourinho ile birlikte ilk kupasını Barca’yı devirerek alan Madrid temsilcisi, rekor sayıda kazandığı Avrupa’nın 1 numaralı kupasında 10. kez zafere ulaşma hedefinde…

1990′lı yıllarda Bobby Robson ve Louis van Gaal’in yardımcılığını yaptığı dönemde Barcelona kulübünün çatısı altında bulunan Portekiz’li teknik adam Mourinho, geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Katalan ekibi saf dışı bırakmış ve ardından Inter’i şampiyonluğa taşımıştı.

Mourinho, Chelsea’yi çalıştırdığı dönemde de Barcelona ile Şampiyonlar Ligi’nde 3 kez rakip olmuş ve 2′sinde tur atlamayı başarmıştı.

Madrid temsilcisinin en güvendiği isim olan ve Barcelona ile ligde ve kupada oynanan son 2 maçta takımının gollerine imza atan Portekiz’li yıldız Cristiano Ronaldo, bu sezon toplamda ise 42 kez fileleri havalandırmıştı.

Dev Maç Öncesi Göze Çarpan İstatistikler:
- 1929 yılında başlayan dev rekabette, toplam 211 resmi maçta Real Madrid 86 galibiyet, Barcelona 82 galibiyet elde etti. Real Madrid’in toplam 352 golüne Barcelona 339 golle cevap verdi.

- Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde son 11 maçtır yenilgi yüzü görmezken, son 10 maçın 8′inde kalesini gole kapadı.

- 3 farklı takımla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamak isteyen tarihteki ilk teknik direktör olmayı amaçlayan Jose Mourinho, Barcelona’ya rakip olduğu toplam 10 Şampiyonlar Ligi maçının 3′ünü kazandı, 4′ünü kaybetti.

- Üst üste 4. kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan Barcelona, son 6 yarı final maçından sadece 1′ini kazanabildi.

- Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı son 14 maçtan sadece 3′ünü kazandı.

Real Madrid – Barcelona 27 nisan çarşamba izle yazısına ait etiketler : Real Madrid - Barcelona 27 nisan golleri, Real Madrid - Barcelona 27 nisan golleri seyret, Real Madrid - Barcelona 27 nisan gollerini izle, Real Madrid - Barcelona 27 nisan Madrid maç özeti, Real Madrid - Barcelona şampiyonlar ligi
Real Madrid – Barcelona 27 nisan çarşamba izle

0 yorum:

Yorum Gönder