26 Nisan 2011 Salı

seo gereklimi

Her siteye Seo gereklimidir? veya Hangi Sitelere SEO Gereklidir?
Tarih : 26.07.2010
Seo yani arama motoru optimizasyonu her site için gereklidir. Daha önceki makalemizde de belirttiğimiz gibi artık adres çubukları yerine Google nin arama kutusu kullanılıyor.(kullanım kolaylığı ile ilgili diye düşünüyorum) O zaman buradanda anlaşılıyor ki artık herkes bir siteye girerken adres çubuğuna direk www.prowebtr.com şeklinde adres yazarak değilde Google'da Proweb Medya Grubu diye aratarak siteye giriyor. Durum böyle olunca da siteniz Google'da çıkmıyorsa sanki siteniz yokmuş gibi bir izlenim oluyor artık..

Yani web siteniz varmı, yok mu artık Google'dan soruluyor. Web sitenizin Google'da çıkması için seo çalışması yapılması gerekiyor demiştik. O zaman sitenizin varlığından herkesi haberdar etmek için seo çalışması gerekli hale geliyor.

Peki bu bütün siteler için gerekli mi ?

Web sitenizi eğlence amaçlı açtıysanız, sadece eş, dost akraba ilişkileri gibi açtıysanız yani web sitenizin belli bir amacı, sunduğu bir ürün veya herhangi bir tanıtım hedefi yoksa seo çalışması gerekli bir çalışma değildir. Fakat bir ürün satıyorsanız veya ufak büyük farketmez sitenizin bir amacı varsa seo çalışması mutlaka gerekli olan bir çalışmadır.

0 yorum:

Yorum Gönder