18 Nisan 2011 Pazartesi

Dershanelerde sınavlar her öğrenciye ücretsiz oldu

Ygs-Lys, Sbs sınavlarından dolayı tüm dershaneler doluyor taşıyor öğrencilerle. Her dershane, kendi öğrencilerine ücretsiz olarak belirli haftalarda sınavlar düzenliyor. Çoğu dershane sınavlara, dışarıdan öğrenci almıyordu. Fakat bundan sonra alacaklar. Hemde ücretsiz bir şekilde. İşte haberin ayrıntıları..

Dershanelere kayıtlı olmayan öğrenciler de dershanelerin düzey belirleme ve deneme sınavlarına ücretsiz katılabilecekler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Dershaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, dershaneye kayıtlı öğrenciler ile dershaneye kayıtlı olmayıp düzey belirleme ve deneme sınavlarına katılan öğrencilerden sınav için ücret alınmayacak.

Öğretime başlamadan önce, dershaneye kaydolacak öğrencilerin bilgi seviyelerini tespit etmek amacıyla düzey belirleme sınavı yapılabilecek. Program süresince öğretmenler kurulunca belirlenen tarihlerde ikiden az olmamak üzere deneme sınavı yapılabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder