20 Nisan 2011 Çarşamba

Sarımsak Kokusunu Önlemenin Yolu

Herkes sarımsak yedikten sonra ağız kokusundan şikayet ediyor. Artık, bilim adamları sayısız faydası bulunan sarımsağın kötü kokusunu önlemenin yolunu belirlediler.

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde yürütülen araştırmada, sarımsak kokusunu gidermek için sarımsağı yedikten sonra 1 bardak süt içmek gerektiği tespit edildi. Journal of Food Science isimli dergide yayınlanan çalışmada, sarımsakta bulunan ‘AMS’ adlı bileşenin sindirim sırasında parçalanmadığı için ağız ve vücutta kokuya neden olduğunu belirten bilim adamları, bir bardak sütün bu bileşenin parçaladığını ve kokuyu yüzde 50 oranında azatlığını belirlediler.

Özellikle tam yağlı sütün yarım yağlı sütten ve sudan daha iyi sonuçlar verdiğini söyleyen uzmanlar, mantar ve fesleğen gibi yiyeceklerin de sarımsak kokusunu gidermede yardımcı olduğunu ifade ettiler.

Yazının Etiketleri
bu yogurdu sarımsaklasakta mı saklasak sarımsaklamasakta mı saklasak, sarımsak kokusu nasıl giderilir, sarımsak kokusunu onlemenin yolları nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder