6 Nisan 2011 Çarşamba

Google Adsense Tık Başına Gelir Neden Düşer

Arkadaşlar gecen gün r10 gezerken güzel bir yazıyl arasladım digiglan arakdasımızın yazısını paylasayım dedim. Google adsense den ödeme alan arkadaşlar artık ödemeleri google dan almadıklarını öğrenmeliler ve ona göre pozisyon alıp yorum yapmalılar.
Parayı size google vermiyor reklam veren veriyor arkadaşlar. Google özellikle para kısmaz.
Reklam verenler belirli günlerde, haftalarda, hatta saatlerde reklamları keserler.
Ya da piyasaya yeni bir reklam veren girer çok düşük tık başı öder ama sizin siteniz ile doğrudan alakalı ise o reklamlar çıkmaya başlar ve tık başı kazancınız düşer.
(bu yüzden rekabetçi reklam filtresi kullanıyoruz)
Tıklarınız düşüyorsa, kullanıcıyı sitenizde tutamıyorsunuz ya da artık reklamlarınıza karşı kullanıcılarınızda körlük oluştu demektir. Tasarımla oynayın, reklam yerleşimini, renklerini iyileştirin ya da değiştirin.
Tık başı geliriniz düşüyorsa sayfalarınızı gezinin. Düşük ücretli reklamları filtreleyin. Ayrıca elbette her sayfadaki reklamlardan aynı parayı kazanmazsınız. Hit ve tık sabitken gelir düşüyorsa bu pahalı reklamların yayınlandığı sayfalarınıza daha az, ucuz reklamların olduğu sayfalara daha fazla ziyaretçi geliyor demektir.
Mesela benim sitelerde bugün artış var. Mesela birinde normalde 12k gösterim 550tık 25$ verir bugün şu ana kadar 450 tık şimdiden 27$ yani 30$ u aşacak.
Yani herkesin tık başı maliyeti düşmez.
Sizin her telden genel bir bloğunuz ya da çok kategorili, çok konulu bir siteniz varsa bu tarz dalgalanmaları yaşama ihtimaliniz çok daha yüksektir.

0 yorum:

Yorum Gönder