5 Nisan 2011 Salı

Facebook profillerinde izinsiz yayınlanan reklamlar

Son zamanlarda herkesin dikkatini çekmeye başlayan bazı linkler kişilerin profillerinde izinsiz şekilde yayınlanmaktadır

Yok horlamaya son, Sigarayı bırakın, 1 ayda 8 kilo verin gibi buna benzer bir çok haber otomatik olarak kişilerin profillerinden paylaşılıyor ve tüm arkadaş listelerine de reklamları yapılıyor.

Video izlemek için hiç bir eklentiye izin vermenize gerek yok. Zaten hali hazırda gruplar ve kişilerin acmış olduğu videoları, video sitelerindeki vidyoları otomatik izleyebiliyorsunuz. Bu sekilde izin vererek izlemeye çalıstığınız videolar sayesinde tüm profil paylaşma izinlerinide okumadan izin vermiş oluyorsunuz.

Dikkatsizliğinizden yararlanan bazıları da sizin üzerinizden para kazanma yollarını bulmuşlar bile. Webmaster sitelerinde 10larca konu var. 1000 adet profil linki 15 tl gibi. Düşünsenize 1 kişiyim, ve 1000 adet arkadasım var direk benim üzerimden bile 15 tl ceplerinde. ki arkadaslarımda buna kanıp tıklasalar izin verseler bu işin sonu yok gibi.

Lütfen biraz daha dikkatli kullanıcı olalım ve bu tarz işlemlere karsı önlemlerimizi alalım.

Facebook gizlilik ayarlarından uygulamalara girin ve bilmediğiniz kullanmadığınız eklentileri komple kaldırın kurtulun derim.

Birde bazı uyanıklarda facebook sayfasının temasını kopyalamış ve direk sanki çıkış yapmışsınız gibi başka sayfaya yönlendirip kullanıcı girişi yapmanızı istiyor. Facebook çerez ayarlarında siz istemeden kimse çıkış yapmaz. Başka sitelerde farkında olmadan kullanıcı adı ve girişi yaparsanız şifre ve mail adreslerini direk ellerine teslim etmiş olursunuz..

0 yorum:

Yorum Gönder