15 Nisan 2011 Cuma

Ergenlik Dönemi sivilcelerinden kurtulmanın yolları

Ergenlik çağındaki birçok kişide ergenlik sivilceleri oluşur. Ergenlik sivilceleri insanın moralini bir hayli bozar. Gençler her zaman çok güzel ve yakışıklı görünmek isterler. Aynanın karşısında saatlerce kalırlar. Bir sivilce gördüklerinde ise neredeyse kıyametleri koparırlar. Aslında ergenlik sivilcelerini yok etmek mümkün.

İşte size ergenlik sivilcelerinden kurtulmanın en pratik çözüm yolu:

Bir bardak suya, 10 gram kuru yada taze ceviz yaprağı koyulur ve yaklaşık olarak 10 dakika kaynatılır. Kaynatılmış olan bu suyu düzenli olarak sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
Sabun otu kökünü kaynatarak elde edilen suyla cilt düzenli olarak temizlenir.
Taze sinirotu yaprakları ezilerek lapa haline getirilerek sivilcelerin üzerine konulur.
Marul iyice sıkılır ve suyu ile sivilcelerin üstüne kompres uygulanır.
3 bardak suyun içine, 20 gram marul doğranır ve yaklaşık 2 saat kaynatılır. Elde edilen su ile sivilcelere kompres uygulanır.
Civanperçemi otu 5 dakika kadar kaynatılır ve yaklaşık 15 dakika kadar bekletilir. Elde edilen su ile günde bir kaç kez sivilcelerin üzerine düzenli olarak kompres yapılır.
Papatya, pırasa suyunda kaynatılır. Daha sonra süzülerek elde edilen posaya şahtere otu ilave edilerek pomat haline gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Hazırlanan pomattan sivilcelerin üzerine düzenli olarak sürülür.
Nar kabuğu sirke ile beraber kaynatılır. Elde edilen sıvı gül suyu ile karıştırılır. Elde edilen bu karışıma batırılan temiz bir pamukla sivilceli bölge pansuman yapılır.
Gül, papatya ve şahtere otu suyun içinde kaynatılır. Süzülerek elde edilen posası ile krem kıvamına gelinceye dek dövülmüş nar kabuğu ilave edilir ve badem yağı ile karıştırılarak krem haline getirilerek sivilceli bölgelere düzenli olarak sürülür.
Sahtere otu suda yarım saat kadar bekletilir. Elde edilen sıvı tülbent ya da benzeri türden bir şeyle süzülmesi sağlanır. Daha sonra badem yağı ile sivilceler kompres uygulanır.
Aslanpençesi ergenlik sivilceleri için oldukça etkili bir bitkidir. Bu bitkinin haşlanması deri için tonik, yumuşatıcı ve iyileştirici özelliği ile çok faydalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder