15 Nisan 2011 Cuma

Cilt bozukluğuna neden olan sebepler ve etkenler

Cildini sevenlere sesleniyorum. Eğer cildiniz sizin için çok önemliyse…. Aşağıdakileri sakın yapmayın…

Sabahları uyanır uyanmaz aynanın karşısına geçtiğimizde kendinizi yorgun hissediyorsanız, yüzünüzdeki çizgiler derinleşmiş, sivilceli bir yüzle mi karşılaşıyorsunuz? Eğer güne böyle bir görüntüyle başlangıç yapıyorsanız, 1 – 0 yenik başlamış olursunuz. Canınızı sıkan cilt bozukluğu sizi çok daha fazla üzmesini istemiyorsanız, neden bu halde olduğunuzu sorgulamanızın zamanı geldi hatta geçiyor öyle değilmi. Cildimizi berbat hale sokan etkenleri 7 kötü alışkanlık olarak ayırdık ve sizler için sıraladık.

Sigara ve içki alışkanlığı:

Her ikisi de vücudunuzu ciddi biçimde zehirler. Maalesef sigara ve alkolden geriye sarkık ve pörsümüş bir bir cilt kalır. Sigara ağız kenarındaki çizgilerin çoğalmasını ve derinleşmesini de ciddi biçimde hızlandırır. Ayrıca sigara dumanı cilt renginizin solmasına sebep olur.

Yetersiz ve düzensiz uyku:

Düzensiz ve yetersiz uyku alışkanlığı ciltte grileşmiş ve yorgun bir görüntü oluşturur. Eğer yeterli seviyede uyuyamıyorsanız, cildinize oluşturacak zararları telafi edilmek için yüzünüze soğuk su çarparak ya da kan dolaşımını hızlandıracak çeşitli egzersiz hareketler yapılabilir. Ancak en etkili olan yöntem ise soğuk bir soda ile yüzünüzü yıkamaktır. Soda yöntemini denemenizi tavsiye ederim öncelikle. Uykusuzluğun yol açtığı çizgileri yok etmek için hafif nemlendirici sürmelisiniz.

Makyajlı halde uyumak:

Makyajlı halde uyuyarak aslında cildinize ne kadar çok zarar verdiğinizi biliyor musunuz? Makyajlı halde uyuyarak ciltteki gözeneklerin tıkanmasına sebep olursunuz. Gözenekler tıkalı olduğunda dolayı cilt altındaki zararlı toksinler dışarı atılamaz. Göz makyajı temizlenmediğinde ise ciddi bir göz altı iltihabı oluşabilir.

Sivilcelerle uğraşmak ve oynamak:

Sivilcelerle uğraşıp oynadığınızda deri dokularına zarar vererek enfeksiyon oluşmasına sebep olursunuz. Enfeksiyonların da ciltte hızla dağılmasına sebep olursunuz. Bu sebeple kesinlikle sivilcelerinize dokunmayın. Oluşan enfeksiyonlu bölgelere antiseptik merhem sürülmelidir.

Yüzü aşırı ovmak veya fırçalamak:

Yüzünüzdeki ölü deriyi temizlemek için kesinlikle mahiyetini bilmediğiniz çeşitli toz ya da kremleri kullanmayın. Cilt profiliniz ne olursa olsun yüzünüze ve cildinize her daim nazik davranmalısınız.

Çok sıcak su ile yıkamayın:

Yüzünüzü yıkarken ya da banyo yaparken suyun derecesi çok önemlidir. Çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcak, cildin kurumasına ve dokuların zedelenmesine sebep olur.

Yanlış beslenme alışkanlığı:

İnsanların en çok önem vermesi gereken hususu sağlıklı ve doğru beslenme alışkanlığının kazanılmasıdır. Sağlıksız beslenmenin vücuttaki zararları arasında deriyi koruyan yaşamsal minerallerden yoksun kalır. Bu minerallerden yoksun kalan cilt, tahrişlere karşı güçsüz kalır.

0 yorum:

Yorum Gönder