27 Mart 2011 Pazar

PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı

8 hindi dilimi (500 gr hindi, 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş)

1 adet iri Portakal

1 adet iri Limon

30 gr Un

1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ

4 yemek kaşığı Sek Beyaz Şarap

4 yemek kaşığı Hindi Suyu

1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı

¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı

½ tatlı kaşığı Toz Şeker

2 yemek kaşığı Maydanoz

Tuz, Karabiber

Bezelyeli Pilavla iyi gider

Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın.

Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mmlik yarıklar açın. Dilimleri una bulayıp zeytinyağında 45 saniye sote edin. Ters yüz edip 30 sn daha sote edin. Bir tabağa alınız.

Şarap, arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, sık sık karıştırararak, pişirin. Suyunun yarısını çektikten sonra, portakal ve limon parçalarını, kekik, adaçayı, tozşeker, tuz, karabiber ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha pişirin. Maydanozları incecik doğrayıpö bu sosu tabaktaki hindi dilimlerinin üzerine ilave ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder