27 Mart 2011 Pazar

Öğretmen Ücretleri 2011 Yılında Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alacaklar

Öğretmenler en yüksek ücreti AÖF sınavlarında alacak. İşte öğretmenlerin alacağı ücretler…

Merkezi sistem sınavlarından ÖSYM sınavlarında öğretmene 91 TL, MEB sınavlarında 43 TL, AÖF sınavlarında ise 143 TL ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarında görev alan öğretmen ve diğer görevlilere ödenecek ücretler belirlendi. 2010 Yılı Bütçe Kanunu’nun K Cetvelinde yayımlanan katsayılara göre 2010 yılı içerisinde MEB tarafından yapılan MTSS (Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Sınavı), Açık Öğretim, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve benzeri ile ÖSYM tarafından yapılan LYS, KPSS, ÜDS ve benzeri sınavlarda görev alan personellere ödenecek ücretler belirlendi.


Yapılan düzenlemeye göre belirlenen katsayılar, memurlar için belirlenen maaş katsayısı ile çarpılarak sınav ücretleri hesaplanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan merkezi sistem sınavlarında (Bakanlığın kendi personeline yönelik sadece bir il merkezinde yaptığı sınav hizmetleri hariç) 24 saat esasına göre kapalı devre çalışmasında fiilen görev alanlara 43 TL, belirtilen sınav hizmetlerinde sadece sınav günü görev alanlardan bina sınav sorumluları ile bina yöneticilerine 120 TL, diğer görevlilere ise 91 TL ödenecek.

ÖSYM’ce yapılan sınavlarda sadece sınav günü görev alanlara sınav gününe mahsus olmak üzere 91 TL, bina sınav sorumluları ile bina yöneticilerine ise sınav gününe mahsus olmak üzere 120 TL, fiilen soru yazımı, değerlendirilmesi ve denetiminde görev alan öğretim elemanlarına saat başına çalışma için 22 TL ödenecek.

Açıköğretim sınav hizmetlerinde, sadece sınav günü görev alanlardan bina sınav sorumluları ile bina yöneticilerine 200 TL, diğer görevlilere ise günlük 143 TL, sınavın hazırlanması ve değerlendirilmesi ile denetimine doğrudan katkı sağlayan her bir öğretim elamanına her gün için 286 TL, sınavın hazırlanması ve değerlendirilmesi ile denetimine doğrudan katkı sağlayan diğer her bir personele her gün için 143 TL ödenecek.



KAMU KURUM SINAVLARINDA PROFESÖRÜN SAATİ 43 TL

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerinin talepleri üzerine yükseköğretim kurumlarınca soru hazırlanması veya sınav yapılması halinde fiilen sınavın hazırlanması, değerlendirilmesi veya denetiminde görev alan Profesöre saat başına çalışma için 43 TL, Doçente 35 TL, Yardımcı Doçente 28 TL, Öğretim Görevlisi ve Okutmana 22 TL ödenecek.

Sınav hizmetlerine doğrudan katkı sağlayan diğer her bir personel her gün için 43 TL, sadece sınav günü görev alanlara sınav gününe mahsus olmak üzere 91 TL, bina sınav sorumluları ile bina yöneticilerine ise sınav gününe mahsus olmak üzere 120 TL ödenecek.

Ödemeler, Rektörün onayı ile belirlenecek miktarda döner sermaye bütçesinden yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder