27 Mart 2011 Pazar

Elizabeth Taylor Kimdir 2011 De Öldü Hollywood Prensesi

Dame Elizabeth Rosemond Taylor (d. 27 Şubat 1932 – ö. 23 Mart 2011) iki kez Oscar kazanmış Liz Taylor olarak da tanınan İngiliz oyuncu. 79 yaşında kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetmiştir.[1]

Taylor oyunculuk becerileri ve güzelliğinin yanı sıra Hollywood da yaşam tarzı ve yaptığı çok sayıda evliliğiyle de tanınmaktadır. Taylor Hollywood’un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir.

Taylor geçirdiği bir ameliyat sırasında tıbbi anlamda 5 dakika ölü kalmıştır. CNN’de yayınlanan Larry King Live isimli programda kendisi yaşadıklarını şöyle anlatmıştır:

“Michael Todd’un (uçak kazasında kaybettiği 3. eşi) ruhuyla karşılaştım. Ben de onunla burada kalmak istediğimi söyledim, fakat o bana dünyaya geri dönmem gerektiğini ve daha vaktimin gelmediğini söyledi. Onun aşkı ve sevgisi beni tekrar yaşama döndürdü.” alıntı wikipedia

Hollywood’un altın çağının büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen güzel yıldız kalp yetmezliği rahatsızlığı çekiyordu.. Hollywood’un ’Menekşe Gözlü’ güzeli olarak tanınan Elizabeth Taylor iki kez Oscar kazandı. ELIZABETH TAYLOR KİMDİR? Sinema dünyasının “Menekşe Gözlü” güzeli olarak adlandırılan Taylor, henüz 12 yaşındayken 1944’te Mickey Rooney ile (90) at sevgisi işlenen filmde rol aldı. Elizabeth Taylor, “Kim Korkar Hain Kurttan: Who’s Afraid of Virginia Woolf” filmi ile 1966’da, 1960’ta “Butterfield 8″ filmleriyle en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandı. Özel hayatıyla da gündemde olan Taylor, sekiz kere evlendi. Sekiz evliliğinin ikisini Galler’in İngiliz oyuncusu Richard Burton ile (1925-1984) yaptı, son evliliğinde tüm dünyayı salladı.



Kendisinden 20 yaş küçük, kadın dövmekten hapse giren, on parmağında poker kartı taşıyan inşaat işçisi Larry Fortensky ile 1991 yılında evlenen Taylor, nikah yeri olarak Michael Jackson’un Neverland Çiftliği’ni seçti. Elizabeth Taylor, Reuters, Associated Press, Agence France Presse (AFP) gibi dünyanın büyük haber ajanslarına şu ilhamı veren flaşı attırmıştı:
“Elizabeth Taylor, 8. evliliğinde, Hazreti Süleyman’ın feraset ve dirayetini kullanarak kreatörlerin sundukları arasında gelinliğini nihayet seçti.”

0 yorum:

Yorum Gönder