24 Mayıs 2011 Salı

Varis Hastalığı Nedir Nasıl Geçer

v vucudun belirli noktalarında şişmelerin meydana geldiği bir hastalıktır. Kadınlarda bu hastalık korkulu rüya haline gelmiştir. Varis problemininz varsa bunu ince çoraplarla gizleyemiyorsanız. İki kat ince çorap giyeilirsiniz. Bu sayede varis görünmez hale gelebilir.
Ayrıca varis neden olur nedenleri
Varislere neden olan etkenler:
1. İş yerinde uzun süre oturarak çalışmak
2. İş yerinde çok fazla ayakta ve /veya hareketsiz kalmak
3. Spor yapmamak
4. Evle iş arasında araç kullanmak
5. Yürümekten kaçınmakçok seyahat etmek
6. Sigara ve alkol kullanmak
7. Karaciğer hastalıkları
8. Aşırı sıcaklara maruz kalmak(sıcak banyoAşırı güneşlenmekum banyosusıcak çamur banyosu…)
9. Anne baba yakın akrabalarda varis olması
10. gebelik ve aşırır kilo almak..
vb. durumlar (zamanı genetik faktörlere bağlı olarak) er ya da geç varislere yol açacaktır. Bunlara maruz kalan kişiler kendilerindeki durumun farkına varır varmaz önlem alarak durumun kısa sürede daha kötüye gitmesini önlemiş olur.
Bu durumdaki kişiler için olası bir varis riskinden korunmaları için ise:
Mümkün olan her fırsatta ve uygun olan her ortamda kalp seviyesinin üzerinde olacak şekilde (2-3 yastık) bacaklarınızı dinlendiriniz. ( Günde 3-4 kez10-15 dk.)
Evinize döndüğünüzde baş ve gövdeniz yatar pozisyondayken bacaklarınızı havaya kaldırarak güvenli bir yere dayayınız ve 10-15 dk.istirahat ettiriniz.
Bol bol spor yapması mümkün olan durumlarda da asansör yerine merdivenleri kullanması ve sigara alkol gibi damar hastalıklarına yol açabilecek etkenlerden uzak durması önerilir.
Seyahatlerde mümkün olduğunca bacaklarınızı kıvırmadanuzatarak oturabileceğiniz yerleri seçiniz. Uzunseyahatlerde eğer olanak varsa mutlaka iki saatte bir mola veriniz ve ayakta durmak yada oturmak yerine yürüyünüz.Hekiminiz tavsiye ediyorsaseyahatlerinizde onun saptadığı basınç değerlerine uygunVaris çorapları kullanabilirsiniz. Birçok hasta bacaklarınızdaki varislerden dolayı doktoruna başvurmaktan kaçınmaktadır.Ancak az miktarda hasta çok fazla fiziksel rahatsızlık verdiği için ya da görsel rahatsızlığa neden olduğu için doktora başvurmaktadır. Tedavi konusunda size uygun olanın seçimi için doktorunuza başvurunuz. Şanslıyız ki tedavi artık sadece hastaneye yatmak anlamına gelmiyor. Günümüzde genelde ayakta tedavi olanağı sunulabilmektedir.



Varis Hastalığı Nedir Nasıl Geçer yazısına ait etiketler : Varis Hastalığı nasıl geçer, Varis Hastalığı nerelerde olur, Varis Hastalığı tedavi yöntemleri, varis nedenleri, varisten korunma yolları
Varis Hastalığı Nedir Nasıl Geçer

0 yorum:

Yorum Gönder