17 Mayıs 2011 Salı

Kesik Yaralarda Yapılması Gerekenler (Kesik Yaralarda Yapılması Gerekenler)

ASLAN PENÇESİ: Sap ve kökleri kaynar suda haşlanan bitki artık ları lapa halinde yaralara (güç iyileşen yaralarda) kapatılır.







Ayrıca taze bitki ezilir, lapa halin de yaralara konulur. SOĞAN: Soğan yumuşayıncaya kadar pişirilir. Cerahatli, sancılı yaralarda lapa halinde konulur. EBEGÜMECİ: Ebegümeci tohu mu kaynatılır, suyu şekerle tat landırılıp içilirse, yanmış kavrul muş pis, kanlı yaralardan kurta rır.



ISIRGAN YAPRAĞI: Isırgan yaprakları lapa halinde yaraların üzerine kapatıldığında yaraları tedavi eder.



KARABAŞ OTU ESANSI: 3 gr karabaş otu esansı 10 gr lanolin 30 gr vazelin karıştırılır, yaralara sürülür (Aynı zamanda antisep tik etkilidir).



1 bardak kaynar suya, 4-10 gr ka rabaş otu konurJLO-dk bekletilir, pekmezle tatlandırılır, günde bir kaç bardak içilir.



SIĞIR KUYRUĞU: Sığır kuyru ğu sirke ile haşlanır, lapa haline getirilir, yaraların üzerine konu lur.



KANTARON: Kantaron toz hali ne getirilir, zeytinyağı ile karıştı rılır, yaraların üzerine konulur.



BİBERİYE: Biberiye toz haline getirilir, balla karıştırılır, yarala rın üzerine sürülürse iltihaplan maktan korur.



Biberiye kaynatılır, suyu balla ka rıştırılır, iyileşmeyen yaralara pansuman yapılır. Yaraları ilti­haplanmaktan korur.



Biberiye kaynatılır, suyu ile yara lar yıkanır.



REZENE: Rezene yaprakları ya raların üzerine konulur. Rezene toz haline getirilip kayna tılır, suyu ile iltihaplı yaralar yı kanır.



SARIMSAK: Taze sarımsak ezilir, lapa halinde yaralara konulur. Sarımsak sıkılır, suyu alınır. 1 gr 10 gr su 10 gr alkol konur, bu mayi ile yaralara pansuman yapı lır (Yaraların mikrop almasını önler).



1 miktar sarımsak ezilir, koyun sütüyle 5 dk kaynatılır, tere yağı ilave edilip pişirilir. İçerisine bal konulup macun yapılır, günde 2 kaşık yenir.



(Ağrıları gidermekte eşi bulun maz bir ilaçtır)



(Bu macun kullanılırken salatalık veya marul yenilmelidir. Yoksa kanı yakar. Basur yapabilir.) HAVUÇ TOHUMU: Havuç to humu toz haline getirilir, (iyileş meyen yaralarda) yara üzerine serpilir.







Kurutulmuş havuç yaprakları toz haline getirilir, aynı maksatla kullanılır.



KİMYON: Kimyon toz halinde yaraların üzerine konulur, (ilti haplı yaralarda)



DİŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya, 10-20 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.



Tohumlar toz haline getirilir, ya raların üzerine ekilir. BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: Bö ğürtlen yaprakları toz haline geti rilir, yaraların üzerine serpilir.



SÖĞÜT YAPRAĞI: Kuru söğüt yaprağı kaynatılır, bu su ile yara lara devamlı pansuman yapılır. (Çürük etleri tedavi eder, yerine taze et çıkarır)



YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.



YOĞURT OTU: Taze bitki sıkılır,elde edilen suyu tereyağı ile iyice



karıştırılıp kullanılır. Buzdola bında muhafaza edilmelidir. Kaynatılan suyu ile yaralar pan suman yapılır.



Kuru ot toz haline getirilir, iç ya ğı veya tereyağı ile krem yapılıp kullanılır.



SİNİR OTU YAPRAĞI: Taze yapraklan sıcak suya, konulur, yumuşadıktan sonra yaraların



üzerine sarılır.(yaraların çabuk kapanmasını temin eder). YAKI OTU-MUKADDES DEF NE: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, sü zülür, bu su ile yaralar yıkanır. Pansuman yapılır. AT KUYRUĞU OTU: At kuyrağu otu 5 dk kaynatılır, bu su ile yara lar yıkanır. Pansuman yapılır. Taze bitki ezilir, merhem haline getirilir, yaralara sürülür. At kuyruğu haşlaması uzun za man içilirse yaraların kireçlen mesini temin eder. LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprağı yumuşak hale getirilir, yaraların üzerine konulur, günde 2 defa değiştirilir. Bilhassa (iltihaplı yaralarda) la hana yaprağı haşlanır. Lapa hali ne getirilir, yaranın üzerine ko nulur.



MELEK OTU YAPRAKLARI: Melek otu yaprakları sıkılır, elde edilen mayi ile yaralara pansu man yapılır. Melek otu yaprakları toz haline getirilir, yaraların üze rine serpilir.



AK-KARA KIZIL AĞAÇ Ağaç kabuklan veya ağaçlaşmış koza laklar kaynatılır, elde edilen su ile yaralar yıkanır.



HUŞ AĞACI: 2 bardak suya, 2-3 tatlı kaşığı iyice dövülmüş ağaç kabuğu konur, 15 -20 dk kayna tılır, bu su ile yaralar yıkanır.



Tags:

kesik yaralarda yapılması gerekenler domatez

Kesik Yaralarda Yapılması Gerekenler yazısına ait etiketler : kesik yara, pansuman, yara, yaraya pansuman

Kesik Yaralarda Yapılması Gerekenler

0 yorum:

Yorum Gönder