5 Mayıs 2011 Perşembe

Murathan Mungan – Gelecek Şiir Kitabı

Murathan Mungan’ın 2010 yılındaki ilk şiir kitabı olarak ‘İkinci Hayvan’dan sonra ikinci şiir kitabı ise “Gelecek” çıktı.

Geçit veren şiirler, İçimin atları, De ki üçüncü eşik, Kumdan düğmeler, Söz kayıpları ve Kendindeki kitap başlıkları altında toplanmış 73 şiirden oluşuyor.

Mungan’ın önceki kitapları arasında özellikle “Metal”, “Dağ” ve “İkinci Hayvan” ile akrabalık bağlarını koruyan “Gelecek”teki şiirlerin büyük çoğunluğu yakın tarihli dergilerde yayımlanmıştı.

Haz ve Yazı


Bir görme geleneğidir sonuçta haz:
Cevizdeki sihir
nardaki şiir
renklerin hepsi yakut
kabuk yeşili parmakuçların
ömrümü bildiği zaman

ölüdoğa denen dirilik!

gördüğün değil yazdığın
bilindiğindir

insana büyük armağan: hayat
bilgisi haz bilgisi görme bilgisi
ömrü ölüdoğa olmaktan çıkaran
dirimden öğrendiğin
bilmekle ürperdiğin

bin unutup bir söylediğindir. (Kitaptan)





Sitemizde bulunan yazıları çalanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Kullanım Şartları'nı okumanızı tavsiye ederiz.
Admin13 Ekim 2010Kültür Sanat152
gelecek siir - gelecek şiirleri -
Gelecek Eseri, Gelecek Kitabı, Gelecek Kitap, Gelecek Konusu, Gelecek Özeti, Gelecek Şiir Kitabı, Kitap, Kitap Tanıtımı, Murathan Mungan, Murathan Mungan - Gelecek Eseri, Murathan Mungan - Gelecek Kitabı, Murathan Mungan - Gelecek Konusu, Murathan Mungan - Gelecek Özeti, Murathan Mungan - Gelecek Şiirleri, Murathan Mungan 2010, Murathan Mungan Eserleri, Murathan Mungan Kitapları, Murathan Mungan Şiir Kitabı, Murathan Mungan Şiirleri, Murathan Mungan Son Kitabı, Murathan Mungan Yeni Kitabı, Murathan Mungan Yeni Kitabı 2010, Murathan Mungan Yeni Şiir Kitabı, Şiir Kitapları

0 yorum:

Yorum Gönder