5 Mayıs 2011 Perşembe

Barcelona – M. United Şampiyonlar Ligi Final Maçı Canlı İzle

Wembley Stadyum’da yapılacak Şampiyonlar Ligi’nde finalinde Barcelona’nın rakibi Manchester United oldu.

2-0′ın rövanşında Schalke 04′ü sahasında ağırlayan Kırmızı Şeytanlar rakibi 4-1 mağlup etti ve son 4 yılda 3. kez finale yükseldi. Bu sene oynadığı 12 maçı da kaybetmeyen İngiliz devi namağlup olarak final oynamaya hak kazandı. Devler Ligi’nde Alman takımlarına hep elenen ManU bu alandaki şanssızlığını da kırmış oldu.


STAR TV YENİ UYDU FREKANSLARI İÇİN TIKLAYIN
Hafta sonunda oynayacağı kritik Chelsea sınavını düşünen Alex Ferguson Hernandez ve Rooney’e maç kadrosunda yer vermedi. 26. dakikada Gibson’dan harika bir ara pası alan Valencia, Neuer ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla Alman filebekçisini mağlup etti. Ekvardorlu yıldız Manu’nun Devler Ligi tarihindeki 300. golünü kaydetmiş oldu. 5 dakika sonra ilk golün asistini yapan Gibson bu kez Neuer’in de büyük hatasıyla farkı ikiye çıkardı. Alman ekibi bu gole 35. dakikada Jurado ile karşılık verdi. Ve ilk yarı 2-1 Manu’nun üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda savunma güvenliğini elden bırakan Schalke 04 karşısında peşpeşe pozisyonlar bulan ev sahibi ekip 72. ve 76. dakikalarda Anderson’un golleriyle farka gitti. Brezilyalı oyuncu ManU’nun Devler Ligi tarihindeki 303. gollerini atarak takımının 302 golü bulunan 2. sıradaki Barcelona’yı geride bırakmasını sağladı. Bu alanda 1 numara ise 312 golü bulunan Real Madrid… Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Manchester United 1 numaralı kupada 5. kez finale yükseldi.
Karşılaşmayı 4-1 kazanan Manchester United, 28 Mayıs’ta İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak final maçında Barcelona’nın rakibi oldu.

Manchester ekibi, son 4 yıl içinde 3. kez Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. 2008 yılında Chelsea’yi penaltılarla yenerek kupayı kazanan Manchester United, 2009 yılında yine Barcelona ile karşılaşmış, rakibine Eto’o ve Messi’nin golleriyle 2-0 yenilmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder