12 Mart 2011 Cumartesi

google akademik nedir hakkında bilgi

Google Akademik Hakkında

Google Akademik nedir?
Google Akademik, akademik literatürde geniş çaplı arama yapmak için kolay bir yol sunmaktadır. Tek bir yerden birçok alanda ve kaynakta arama yapabilirsiniz: akademik yayıncılara, profesyonel derneklere, ön baskı kaynaklarına, üniversitelere ve diğer akademik organizasyonlara ait gözden geçirilmiş yazılar, tezler, kitaplar, özetler ve makaleler. Google Akademik, akademik araştırma dünyasında en alakalı araştırmayı tanımlamanızı kolaylaştırır.

Google Akademik’in özellikleri



Tek bir kullanışlı yer üzerinden farklı kaynakları arama
Bilimsel yazıları, özetleri ve alıntıları bulma
Kütüphaneniz yardımıyla ya da web üzerinden yazının tamamına erişme
Herhangi bir araştırma alanındaki başlıca bilimsel yazılar hakkında bilgi edinme
Makaleler nasıl sıralanır?
Google Akademik, makaleleri araştırmacıların yaptığı gibi sıralamayı amaçlamaktadır; yani her bir makalenin tam metnini, yazarını, makalenin hangi yayında göründüğünü ve akademik literatürde yazıdan ne kadar sık alıntı yapıldığını hesaba katmaktadır. En alakalı sonuçlar her zaman ilk sayfada görünecektir.

Google Akademik ekibinin notu
Google Akademik hakkında önerileriniz, sorularınız ya da görüşleriniz varsa lütfen bize bildirin. Çalışmalarıyla Google’ı hayata geçiren akademi dünyasının tüm mensuplarına bir borcumuz olduğunu biliyoruz ve Google Akademik’i bu topluluk için olabildiğince yararlı kılmayı umuyoruz. Herkesin devlerin omuzlarında durmak için bir şansı olması gerektiğine inanıyoruz.
googleden alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder