26 Mart 2011 Cumartesi

Devlet Su İşleri Sivas’a değil Siirt’e şube açıyor!

Başlık sizi yanıltmasın, Sivas’ta zaten DSİ’nin şubesi, bölgesi bulunmakta. Başlığı öyle eklememdeki sebep; Haber7 de dikkatimi çeken haber olması. Başlıkta aynen Devlet Su İşleri Sivas’ta şube açıyor yazıyordu. Sivaslı olarak bende hemen açtım ve içerik, başlık ile tamamen alakasız. Başlıkta Sivas’ta açılacağı yazıyor içerikte de Siirt’ten bahsediliyor. Haber7 habersizliği mi diyelim, dikkatsizliği mi diyelim bilmiyorum ama bu haber tüm web sayfalara, incelenmeden bakılmadan eklenmiş. Yani kısaca haberin Sivas ile yakından uzaktan bir alakası yok.
İşte haber7.com sitesinde yer alan haberin içeriği..
AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt’te Devlet Su İşleri (DSİ) şubesi kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Demirkıran “Uzun yıllardan beri ilimizde bir DSİ şubesinin kurulması özlemi duyulmaktaydı. Yaptığımız girişimler sonucu bu şubenin kurulması kesinleşti. Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. DSİ Genel Müdürlüğü, ilimizde, Diyarbakır 10′uncu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak bir şube kurulmasına karar verdi. Bununla ilgili yasal işlemler tamamlandı, gerekli onaylar alındı.” dedi.
Kalıcı bir hizmet binası bulununcaya kadar şubenin eski adliye binasında faaliyet göstereceğini belirten Demirkıran, şöyle devam etti: “Taşkınların önlenmesi, ilimizin tarımsal potansiyelinin harekete geçirilmesi, kurak toprakların sulanması ve insanlarımızın sağlıklı içme suyuna kavuşmalarında önemli görevler üstleneceğine inandığımız şubenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
alıntı:www.yeni1blog.com

0 yorum:

Yorum Gönder