6 Nisan 2011 Çarşamba

Seks ve İnternet’in ilişkisi!

İnternet bağımlılığı ve ve seks bağımlılığının birlikte oldukça sık ve son yıllarda gittikçe yaygınlaşan bir problemdir. Seks bağımlıları internet yoluyla aradıklarının daha fazlasına ve kalitelisine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bir siber seks bağımlısı internette sörf yapmak, resim ve video indirmek, bunları dosyalamak ya da farklı birşeyler bulmak için gittikçe daha fazla zaman harcar. Bir süre kendini kısıtlasada daha kötü bir şekilde tekrar eski haline döner. Her yaptığında pişmanlık duyar ama pişmanlığı gelip geçici olur.

Seks bağımlılarının aradığı bütün özellikler internette mevcuttur; gizlilik, fantezi materyali, sonsuz çeşitlilik, sürekli ve hızlı ulaşılabilirlik, ucuzluk….vb

Bütün bağımlılık türlerinde olduğu gibi seks bağımlılığıda ilerleyicidir. Bununla ilgili faliyetler gün geçtikçe dozu artar ve kendine ve etrafına zarar verecek boyutlara ulaşabilir.

Ne Yapmalı?

Dönem dönem kişinin kontrol çabalarıyla azalsada zamanla daha sık ve içinden çıkılmaz haller alabilir. Kendisine ve çevresine bunu birdaha asla yapmıyacağına söz vermesine rağmen aynı yada benzer eylemlere geri döner. Tedavi olamaya yanaşmayan bir bağımlı bu şekilde hayatı boyunca sürüklenip gider. Bağımlının yakınları, problemi çözmek için yardım ettiklerini zannederken onu dahada içinden çıkılmaz bir duruma sürükleyebilirler. Örneğin tekrar tekrar aynı davranışlara dönmelerine rağmen eşleri olup bitenleri kabullenir, yada ipuçlarını görmezden gelir, veya terk etmekle tehdit ederse hiçbir çabada bulunmazsa bunların hiçbiri sorunu çözmediği gibi dahada arttırır. Bu durumdaki bir bağımlı yakınının kendiside profosyonel bir yardım alarak bağımlılığa zemin hazırlamayı, bağımlı kişi yerine kendi hayatına odaklanmayı ve işe yarıyacak sınırlar koymayı öğrenmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder