8 Nisan 2011 Cuma

İbrahim Tatlıses Özgeçmişi Biyografisi Resimleri Albümleri

İbrahim Tatlıses Kimdir Biyografisi
1952′de Urfa’da dünyaya gelmiş olan İbrahim Tatlıses‘in babası Arap, annesi Kürt’tür. Yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, köşe yazarı, besteci ve yorumcu kimliğiyle İbrahim Tatlıses‘in sahip olduğu şirketler grubu; gıda, film, yapım, turizm, havacılık ve yayıncılık dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir.
İbrahim Tatlıses; 22 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Genç Parti’den İstanbul 3. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Partisi, barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi. 10 Mart 2008 tarihinde “Neden” adlı albümünü Mayıs 2009 da ise(Yagmurla Gelen Kadın)adlı son albümünü piyasaya sürmüştür.Ayrıca bu albümde çok konuşulan ve tartışılan Şemmame adlı kürtçe türküde bulunmaktadır. 2009′da yıllarca söz ve beste aldığı sanatçı Yıldız Tilbe ile müzikal olarak tüm bağını kopardığını açıklamıştır


14 Mart 2011 gecesi Maslak’ta uzun namlulu silahla açılan ateş sonucu yaralandı. Akabinde hastahaneye götürülen Tatlıses iki kez ameliyat edildi ve yoğun bakım ünitesine bağlandı. Doktorlar tarafından yapılan resmi açıklama şöyleydi; “Sanatçının hayati tehlikesi var ama ilk başladığımız noktaya göre daha az”. Saldırıda İbrahim Tatlıses‘in asistanı Damla Çakıcı’nın ablası Buket Çakıcı’da yaralanmıştır. Siyah Fiat Linea marka arabadan yapıldığı öğrenilen saldırı hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştır.
Resimleri























0 yorum:

Yorum Gönder