Pages

Pages - Menu

7 Nisan 2011 Perşembe

Facebook Engellendi

Bu gün facebook girmeye çalıştım ancak giremedim belki de bende sorun olabilir , belkide server çalışması yapıyor olabilirler ki artık açılmayan her site için bunu engellendi düşüncesi başladı. Her neyse engellenmiş olsaydı neler olabilirdi bu teoriyi bi düşünelim. Aslında düşünmek bile istemiyorum. Youtube engellendiğin de büyük sorunlar yaşadık ama facebook engellenmesi daha büyük sorunlar getirecektir.

Ne gibi sorunlar getirebilir :

Facebook sosyal topluluktur ve sosyal topluluklar vardır. Yine pire için yorgan yakılabilir. Ki videoyu kaldırmak için düğme bulunsa da Büyüklerimiz kökten çözüm getiriyor. Bunun yerine o videonun bulunduğu sayfa engellenebilir.
Facebook kişisel bilgilerimizin bulunduğu bir site ‘fotograf ‘ vs.. eğer engellenirse bütün resimlerimiz bilgilerimiz Yurt dışında asılı kalıcak. Hani evi yıkmaya gelen ekip evden eşya almaya izin vermeden yıkar ya onun gibi
Bununla birlikte iletişim sağladığımız ilkokul arkadaşlarımızla bile görüşemiyeceğiz. Şahsen şu anda facebook olduğu için tellerini bile kaydetmedim arkadaşlarımın.
Neyse bu teorilerden korkuyorum umarım engellenmemiştir. Yoksa facebook girme yollarını araştırmaya başlıcaz. Gerçi Telekom bunu yeni teknoloji ip kesme önlemi alıyor.
Facebook engellenmemiş olabilir bu yazıyı forwardlayın olayı yaşanmasın. Kulaktan kulağa yayılmasın suçlusu ben oluyorum sonra =) Ama bu yazıyı göstererek şaka yapabilirsiniz bana da hit gelmiş olur :P
Neyse umarım mutlu sona ulaşırız engelleme olmaz da sadece network sorunu olur. Biliyorsunuz ki Türkiye’de şu aralar fiber optik kablo döşeniyor. Güya 2008 de bunlar bitmiş olacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder