7 Nisan 2011 Perşembe

2011 Yılı Resmi Tatil Günleri Okullar Tatil Mi

Herkesi iliglendiren resmi t atiller herkese neşe getiriyor bakalım tatillerimize
Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, batı ülkeleriyle kıyasladığımızda tatili bol bir ülke olarak öne çıktığımızı belirtirken, “Olayın motivasyon boyutu ve işin aksaması boyutu var. 9 günlük sürenin içerisinde 1 günlük, 1.5 günlük mesai, devlet dairelerinin açık olmasını bıraktığımızda zaten iş üretmede sıkıntı oluşturuyor. Ve orada çalışanlar böyle bir sıkışıklığın içerisinde görevde kalmış oluyor. Bu sürecin tatil edilmesiyle, devlet dairesinde çalışan memurlar işe daha moralli, daha motivasyonlu dönebilir” diyor.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, sık tatil yapılmasının ekonomiyi etkilediğini kaydederken, tatilden sonra çalışanlarda oluşan rehavetin üretimi olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

ULAŞIM SEKTÖRÜNDE DURUM NE?

Bu yılki Kurban Bayramı tatilinde hava ve karayolu taşımacılığında talep patlaması yaşandı. İşletmeler, seyahat talebini karşılamak için rekor düzeyde ek sefer gerçekleştirdi.

Türkiye’deki havayolu şirketleri, tatil süresince yurt içi, yurt dışı ve charter uçuş olmak üzere toplam 665 ek sefer yaptı. Diğer taraftan TCDD Genel Müdürlüğü de Kurban Bayramı tatilinde Ankara-Eskişehir hattında günlük 22 olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) sefer sayısını artırdı.

TCDD, konvansiyonel trenlerinden İzmir Mavi, Fatih Ekspresi, İç Anadolu Mavi, Meram Ekspresi, Eskişehir Ekspresi, Başkent Ekspresi, Sakarya Ekspresi ve Cumhuriyet Ekspres’e ise vagonlar ekletti.

Tatilde sefer sayılarının artması, talebin yoğun olması sebebiyle ulaşım sektörünün de yüzü gülmüş oluyor. Turizmciler de tatil konusunda şanslı kesimden. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki tatil yerleri doldu taştı. Bu yüzden turizmcilerin de yüzü gülmüş oldu. Ancak turizmciler çalışan kesim ve işverenlerin görüşlerine bakarak “Tatilde orta yolun bulunması” konusunda ısrarlı görünüyor.
2011 Yılında NE KADAR TATİL YAPACAĞIZ?

2011 yılının Ramazan Bayramı’nın haftasonu tatilinin hemen ertesinde 29 Ağustos 2011 Pazartesi gününün arife, 30 Ağustos 2011 Salı, 31 Ağustos 2011 Çarşamba ve 1 Eylül 2011 Perşembe günlerinin de bayram günleri olması nedeniyle çalışma günü olan cuma gününün de 2008 yılında olduğu gibi Bakanlar Kurulu kararıyla 9 günlük tatil takvimi belirlenebileceği tahmin ediliyor.

En uzun tatil dönemi olan Kurban Bayramı, arifesi ise 5 Kasım 2011 Cumartesi’ye denk geliyor. Onu takip eden dört gün resmi tatil olarak belirlenirken, çalışma günleri olarak görünen perşembe ve cuma günlerinin de genellikle 9 güne uzatılan Kurban Bayramı için haftasonu ile birleştirilmesi olasılıklar içinde bulunuyor.

2011 yılında yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumartesi’ye ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Pazar’a denk geliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise Ramazan Bayramı’nın ilk günüyle çakışırken, sadece 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hafta içinde, perşembe günü kutlanacak ve Cumhuriyet Bayramı’nın yarım günlük tatili Cuma günü kullanılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder