21 Nisan 2011 Perşembe

YSK'NIN VETO KARARI HAKKINDA NE DEDİLER

Aysel Tuğluk

Bakın aradan 4 gün geçtikten sonra farklı bir sonuç çıktı. YSK bir eksiklik kararı varsa bunları isteyebilirdi. Türkiye'de bir kriz ortamı oluştu. Bu kararla yanlış bir karar verdiğini kabul etti zaten. Bu anlamda altında başka bir karar vardı demiyorum ancak bu karar iyi oldu.

Ertuğrul Kürkçü

Bu kararın alınmasında kamuoyu baskısı etken oldu. Yargı siyaset ilişkisinde yeni bir döneme girildi.

Altan Tan

Bu kararın alınmasında Türkiye kazanmıştır. Birileri darbe vurmak istedi. Ancak doğru bir noktaya gelindi. Bu Türkiye'de demokrasi ve barışa inanan herkesin çabasıyla olmuştur. Bu Türkiye'nin zaferidir. Buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

Sebahar Tuncel

Sebahat Tuncel, Türkiye'nin doğru bir rotaya girdiğini söyledi: "Demokratik muhalefet de buna tepki gösterdi. Yüzde 10 seçim barajı yeniden tartışılıyor. Bunlar Türkiye'ye yakışmıyor. Gelinen noktada tartışmalar Türkiye'nin bu düzeyi çok aştığını gösteriyor. Sokaklar çok gerildi, bir yurttaşımız yaşamını yitirdi. Buna değer miydi? YSK'nın yanlış kararından dönmesi bundan sonraki atmosferi etkileyecektir. YSK böyle bir karar verdi. Bir seçim sürecine girerken problemlerimizle giriyoruz. Kürt sorunu var ve bu sorunun çözüm yeri parlamento. Bu karar Türkiye'yi de doğru bir rotaya girmesini sağlayacak."

Sırrı Sakık

BDP'li Sırrı Sakık, şunları söyledi: "Kararı çok önemsiyoruz ama bu karara dün kan karıştı. Bu noktaya geleceğimizi hepimiz biliyorduk. Neden ağır bedeller ödenmeden gerçek kararlar verilmiyor, bundan dolayı üzgünüz. İki üç günlük süreçte Türkiye kamuoyunun vicdanı ayağa kalktı ve hep birlikte kazandık. Ama üzgünüz, kırgınız. Ölen gencin bedelini kim ödeyecek? Anti-demokratik uygulamalar geçmişten bugüne Anayasa Mahkemesi'nde, Yargıtay'da, YSK'da Kürtler'e karşı acımasızca uygulandı. Siyaset dünyasına önemli görevler düşüyor. Kürtleri yok sayan anayasanın derhal yeniden dizayn edilmesi gerekir. Umarız herkes buradan ders alır. Hepimizin sığınabileceği bir hukuku birlikte aramalıyız. Bismil'de bir parçamızı bugün toprağa gömdük. Bugün Batman'da bir polis ve gösterici yaralı. Yani acaba bu ağır bedelleri ödemeden bu kararlar çıkamaz mıydı? Ağır bedeller ödemeden realiteyi kabul etmiyoruz. Duyarlılığından dolayı bütün Türkiye halkına teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder