21 Nisan 2011 Perşembe

YSK kararını açıkladı kim ne dedi

YSK, daha önce veto ettiği Leyla Zana, Gültan Kışanak, Şerafettin Otlu, Harun Özcan, Mehmet Hatip Dicle, Mehmet Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'in yeniden milletvekili adayı olmasında herhangi bir engel bulunmadığına karar verdi. YSK'nın aldığı karara göre İsa Gürbüz dışındaki isimler yeniden aday olabilecek.

8 SAAT SONRA KARAR GELDİ
BDP'nin desteklediği 7 adaydan Leyla Zana, Hatip Dicle, Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Salih Yıldız "hak yoksunluğumuz yok" şeklindeki eksik belgeleri sunup "Bizi kesin bağımsız aday listesine koyun" diye YSK'ya başvurdu. Diğer aday İsa Gürbüz ise mahkemeden belge alamadı. YSK başvuruları değerlendirmek için saat 10.10'da toplandı ve 8 saat süren toplantı sonunda YSK tarafından veto edilen isimlere onay çıktı.

YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu dün gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söylemişti "Bağımsız adayların başvuruları yarın (bugün) saat 10.00 itibariyle değerlendirmeye alınacak. Ben Kurulumuzun demokratik hakların gelişmesi yönünde, temel hak ve özgürlüklerin önünü açacak mahiyette yorum ve değerlendirmeler yapabileceğini umuyorum, düşünüyorum. Bu benim şahsi kanaatim."

0 yorum:

Yorum Gönder