Pages

Pages - Menu

15 Nisan 2011 Cuma

Sigarayı nasıl bırakabilirim ?

Dünyadaki sağlık sistemi teknolojisinde olağan üstü gelişme olmasına rağmen, kanser vakaları da aynı oranda artış göstermektedir. Kanser vakaları üzerinde yapılan araştırmalar sonucu akciğer kanseri diğerlerine göre çok daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Biraz daha ileriye gidip akciğer kanseri üzerinde yapılan araştırmalarda ise sigaranın bu hastalıkta çok büyük bir oran teşkil ettiği belirlenmiştir. Sigara sağlığa zararlıdır yazısı yada söylemleri ne kadar ciddiyet ile algılandığı bu araştırma sonuçlarından da görülmekte değilmi. Muhakkak ki, her şey çok geç olmadan bu kötü alışkanlıktan bir an evvel uzaklaşmalı insanlar. Çünkü gerçekten sigara sağlığa zararlı bir madde. Çok şey bilmenize gerek yok ki aslında; şöyle bir düşünün sigara içen insanı. Yaptığı tek şey vücuduna duman almak. Evet yalın bir düşünceyle baktığımızda olay budur değilmi. İnsan kendi vücuduna duman alıyor…Alışkanlıklar her zaman kötüdür. Hele birde bu sigara gibi bir madde ise aynı zamanda tehlikelide. İşte size bu meretten kurtulmanın yolarını açıklayacağız. Çok kolay ve çok rahatlıkla başarabilirsiniz. Yoksa siz sigara karşısında aciz kalacak kadar güçsüzmüsünüz. İnsan isterse her şeyi başarır…Bunu asla unutmayın. Lütfen…

Kendinize bir tarih belirleyin ve buna mutlaka uyun.
Sigarayı bırakmakla ilgili nedenleri liste halinde yazın.
Sigarayı bırakmayla ilgili sorunları aşabilmek için zorunlu hallerde nikotinli ciklet yada deriye yapıştırılan plasterler kullanın.
Hipnotizma, akupunktur yada destek gruplarına katılmayı deneyin.
Aileniz ve dostlarınızdan destekçiler belirleyin ve yaratın.
Günlük ve düzenli egzersizler yapın.
Sigara yerine meyve yiyin. Şeker emin yada ciklet çiğneyin.
Kilo almayı önleyin. Çoğu insan metobolizması yavaşladığı ve kısmen de sigarayı ikame etmek üzere fazla yediği için kilo alır. Bir iki kilonun riski sigaranın riskinden çok daha azdır.
Başarı sağladığınızda kendinizi ödüllendirin. Sigara almak için harcayacağınız parayla kendinize armağan alın.
Sigara Nasıl Bırakılır? – Video izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder