23 Nisan 2011 Cumartesi

Hemoroid – Basur nedir? nasıl geçer

Her bebek makatında hemoroid memeleri ile doğmaktadır. Aynı kaşı gözü gibi… Vucudumuzdaki tüm organ ve dokularda olduğu gibi hemoroid memelerinde(yastıkçıklarında) de yıllar içinde, kullanımlarımıza(dışkılama) da bağlı olarak bir deformasyon(büyüme-sarkma) olmaktadır. Bu deformasyonu daha iyi anlayabilmek için bayanların göğüslerini gözümüzün önüne getirelim. Nasıl mı?:
Bayanların göğüslerinde yıllar içinde bir deformasyon geliştiği (sarktığı) hepimizin bildiği bir gerçektir. Özellikle de gebelik ve emzirme sayısına bağlı olarak bu deformasyon daha da belirginleşmektedir. Ne kadar çok doğum yapar ve emzirirse, o kadar fazla sarkma olmaktadır. Hatta, sırf bu nedenle emzirmeyen bayanların sayısı, hiç de az değildir. Ancak bu sarkma olayı bayanlar tarafından sütyenleri sayesinde gizlenir. Göğüslerin gerçek hali, sütyenin çıkarıldığı zamanlarda belli olmaktadır. (bir diğer gizli gerçek…)
İşte, makatımızda yer alan bu hemoroid memelerinde de yıllar içinde hatalı/dikkatsiz beslenme ve dışkılama alışkanlıklarımız neticesinde (ki bu konu Hemoroid(Basur) sayfamızda açıklanmıştır/Psikiyatrı mantığı…), aynı bayanların göğüsleri gibi bir deformasyon gelişir. Bu deformasyonun derecesine göre tuvalet sırasında kanama, akıntı-kaşıntı, şişlik-meme ve ağrı gibi sıkıntılar görülür. İşte bu deformasyonun derecesi bağlı olarak çok farklı şekillerde ve şiddette görülen bu sıkıntılar topluluğuna; tıbbi olarak HEMOROİDAL HASTALIK, halk deyimi ile ise BASUR, MAYASIL, HEMOROİT gibi tanımlamalar yapılmaktadır.

Yazının Etiketleri
bağsur, basur, basur olmak, basur resimleri, basur tedavisi, hemoroit, mayasıl, mayasır

0 yorum:

Yorum Gönder