Pages

Pages - Menu

15 Nisan 2011 Cuma

Hamile bayanlar için sağlıklı ve güvenli tatil

Hamile bayanların en çok tereddüt ettiği konulardan birisi “tatil” sendromudur. Özellikle hamileliğin son dönemlerinde yapılacak tatilde dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar vardır. Ancak peşinen hatırlatmakta yarar görüyorum ki, sakın endişe etmeyin. Sadece yapmanız gereken öncelik bilinç sahibi olmaktır her zaman.

Yapacağınız bu tatil eşinizle baş başa geçireceğiniz beklide son tatil olacaktır. Öyle ya birkaç ay sonra sevimli bebeğinizle, üçlü, hatta dörtlü bir tatil sizi bekliyor olabilir. Üstelik doğum sonrası, kadının en azından bir süre eve kapanacağı düşünüldüğünde, hamilelik dönemi tatil için çok iyi bir fırsat olarak görülebilir.

Hamilelikte tatile giderken mecbur olmadıkça uçmayın!

Hamileliğiniz 7. ayını doldurmuşsanız, mümkün olduğunca uzun yolculuktan kaçının.
Gebeliğin son 3 aylık döneminde, 4 saatten çok süren uçak yolculuğunu zaruri olmadıkça tercih etmeyin.
Aşırı sıcak, nemli ya da yüksek rakımlı bölgeler size uygun değildir unutmayın.
Şayet yurtdışına gitmeyi düşünüyorsanız, hem tıbbi imkanlarının yetersizliği hem de sıtma türü hastalıkların sık görülmesi sebebiyle az gelişmiş ülkeleri tercih etmemeye özen gösterin.
Seyahatlerde sıkça görülen, anne ve bebeğin sağlığını etkileyen mikrobik ishale karşı mutlaka kapalı suları tercih edin ve buz kullanmayın.
Hijyenikliğine emin olmadığınız yerlerde salata, az pişmiş et ve mayonezli ürünlerden uzak durun. Bol bol sıvı alın ve mümkün olduğunca lifli besinler tüketin.
Gideceğiniz bölgede acil bir durumda hangi sağlık kuruluşlarına başvurabileceğinizi öğrenip telefon ve ulaşım bilgilerini rehberinize kaydedin.
Alçak topuklu ayakkabılar ile rahat, ince hava alan giysileri tercih edin.
Tatil süresince devamlı gezmek yerine sık sık dinlenmeye dikkat edin.
Yolculuk boyunca tuvalete gitmeyi asla ertelemeyin.
Şayet otomobille seyahat ediyorsanız, saatte bir mola vermeye özen gösterin. Boynunuzu ve sırtınızı yastıkla destekleyin. Ayrıca emniyet kemerinizi karnınızı sıkmayacak biçimde gevşek takın.
Yanınızda mutlaka hafif ve besleyici yiyecekler ile meyva suyu ve su bulundurun.
Mümkünse uçağın kanat hizasındaki bölümünü ve koridor tarafını tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder