1 Nisan 2011 Cuma

En güzel Bir Nisan Şakaları Tarihte 1 Nisan Nedir

En komik 1 Nisan şakaları!
en güzel 1 nisan şakaları ,1 nisan şakaları,1 nisan 2011 şakaları oku,1 nisan şaka videoları,1 nisan şakası yap, tarihe en geçen en güzel 1 nisan şakaları,tarihin en güzel bir nisan şakaları,1 nisan şakaları video izle bak seyret,en güzel en komik 1 nisan son 1 nisan şakaları
Bugün şakanın evrensel günü, 1 Nisan… En yaygın görüşe göre şakalar şöyle ortaya çıkmış:
1582 tarihinde III. Henri, Jülien takviminden Gregorian takvimine geçilmesini buyurduğunda yeni yılın başlangıç günü 25 Mart’tan 1 Ocak’a alınmış oldu. Buna rağmen kimi Fransızlar dalgınlıkla 25 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yeni yılı kutlamaya devam etmişler. Bu şaşkın Fransızlara da Nisan Balığı (Poisson d’Avril) denmiş.

İşte o gün bugündür 1 Nisan günü şaka günüdür. Siz de şaka yapmayı düşünüyorsanız, hem bizden, hem de dünyadan bu denenmiş şakalara bir göz atın isterseniz…
TELEVİZYON NASIL RENKLİ OLUR?
1962′de İsveç’in siyah-beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisan’da çıkan teknisyen, yeni bir teknolojiyle renkli televizyon izlenebileceğini söyledi. Yöntem, ekrana naylon kadın çorabı germekti. Yüzbinlerce kişi öneriyi gerçekten denedi!
AĞAÇTA YETİŞEN MAKARNA
BBC’nin 1957′deki ‘Panorama’ programında, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkmasıyla, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği açıklanmıştı. Binlerce İngiliz de telefona sarılarak, evde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu

ZIPLAYIN!
1976′da gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan’da, saat 09.47′de Plüton’un Jüpiter’in arkasından geçerken sıra dışı bir olayın gerçekleşeceğini, Dünya’nın çekim gücünü azaltacağını, tam bu anda sıçrayanların havada uçma hissini yaşayacaklarını söyledi. Belirtilen saatte binlerce kişi zıpladı


SOLAKLAR İÇİN HAMBURGER
1998′de fast food zinciri Burger King, USA Today gazetesine verdiği tam sayfa ilanla, ‘Whopper’ hamburgeri yerine 32 milyon solak Amerikalı için ‘Solaklar için Whopper’ çıkaracağını açıkladı. Yeni hamburger için yüzbinlerce başvuru alındı!

Pİ SAYISI DEĞİŞTİ
1998 yılında Science and Reason adlı derginin nisan sayısında Alabama eyaletinde ”3.14” olan ”pi” sayısının değerinin yapılacak oylama ile yuvarlanarak ”3.0” olacağı duyuruldu. Bunun üzerine yüzlerce telefonla halk bu kararı protesto etti. Sonunda ikinci bir sayı yayınlanarak orijinal makaleye yer verildi, bu evrim teorisiyle ilgili Mark Boslough adlı bir fizikçinin yazısıydı.
SİVEREK İL OLDU
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir internet sitesinin Siverek il oldu haberi, Sivereklileri heyecanlandırdı. Kulaktan kulağa dolaşan haber kısa süre içinde duyuldu. Yıllardır il olmak için mücadele veren Siverekliler, sitenin haberin 1 Nisan şakası olduğunu açıklaması üzerine hayal kırıklığına uğradılar.‘BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI’
Rize’de yayın yapan ‘Zümrüt Rize’ gazetesinin Gürcistan-Türkiye milli maçını izlemek için Gürcistan’a giden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve bazı Rizeli taraftarların Gürcü makamlar tarafından tutuklandığını duyurması, şehirde paniğe neden oldu. Belediye Başkanı Bakırcı’nın Rize’de olduğu öğrenilince haberin 1 Nişan şakası olduğu ortaya çıktı.
ÇAYLAK BEYZBOLCU IŞIK HIZIYLA NASIL ATIYOR?
Yıl 1985… Sports Illustrated’in 1985 yılı nisan sayısında yaşamı boyunca Mets’de oynamayı hayal eden ”çaylak” bir beyzbol atıcısının hikayesi konu edildi. Sidd Finch adlı bu kişi beyzbol topunu neredeyse ışık hızıyla metrelerce uzağa atabiliyordu. Bununla birlikte aslında söz konusu Finch ömründe hiç beyzbol oynamamış, bir Tibet manastırında beyzbol atışlarının felsefesi üzerine öğrenim görmüştü. Mets taraftarları ülkenin her yerinde bu inanılmaz, adeta tanrının bir lütfu olan oyuncu için kutlamalar yaptı. Sonunda bu oyuncuyu yazarın hayal gücüyle yarattığı ve bunun 1 Nisan şakasından ibaret olduğu anlaşıldı.
Samsun’un Havza İlçesi/nde kendisini “Fettullah Doğrusöylemez” olarak tanıtan bir kişi yerel “Merkez FM” isimli radyoyu canlı yayındayken arayarak, “Kunduz ormanlarından yüzlerce fil size doğru geliyor” dedi. Dinleyicilerin çoğu bunun şaka olduğunu anlamayarak, panik içerisinde radyoyu telefonla arayıp bilgi almaya çalıştı. DJ Ertaş Çoban olayın “1 Nisan şakası” olduğunu anladı. Ancak, dinleyiciler radyoyu telefonla arayarak, “Burada fil mi varmış? Nereden geliyorlar?” gibi sorularla bilgi almaya çalıştı. Kısa süre sonra aynı kişi yeniden radyoyu arayarak, “Size 1 Nisan şakası yaptım” dedi.
İMAM BİR AY SONRA ANLADI
Müftülükte görev yapan bir mutemet, imam Köksoy’a 1 Nisan şakası yapmaya karar verdi. İmam Köksoy’un 6. kademeden 1. kademeye yükseltildiğine dair bir evrak hazırlayan mutemet, inandırıcı olmak için vali ve kaymakam adına da paraf açarak imza attı. Mutemet, hazırladığı sahte evrağın inandırıcılığını artırmak için ‘gelen evrak’ defterine de kaydetti. Bu duruma çok sevinen imam bir sonraki ay maaşı artmayınca gerçeği kavradı ve şakayı yapanlar hakkında dava açtı.
8 TON HAZİNE BULUNDU
2006 yılında Batman’da yayınlanan yerel gazeteler ‘Batman’da seçimler iptal’, ‘Hasankeyf’te apart otel çalışmaları kapsamında kazı çalışması yapan kepçe kazı esnasında 8 ton ağırlığında bir hazine buldu’, ‘Batman belediye başkanlığı mazbatasını SP adayı Sait Dağ alacak’, ‘Cumhurbaşkanı Sezer Batman’a geliyor’ gibi şaka dolu başlık ve haberlerle çıktı.

FATİH TEKKE FENER’DE
2005 yılında, Trabzon’da yayınlanan bölgesel Kuzey Ekspres gazetesi, sürmanşetinden ”Fatih Tekke Fener’de” başlığıyla çıktı. Haberde, milli futbolcunun gelecek sezon için sarı-lacivertli takımla anlaştığını duyurdu. Haberin 1 Nisan şakası olduğunu ise gazetenin son sayfasına bakanlar anlayabildi. Gazete, son sayfasında 1 Nisan Şakası yaptığını ve haberin gerçeğini yansıtmadığını belirtiyordu.
KÖŞELİ YUMURTA
APA`nın 1 Nisan haberinde, Avrupa Yumurta Araştırma Enstitüsü`nde görevli bilim adamlarının, tavuklardaki “yuvarlak geni”ni manipüle ettikleri belirtildi. DNA`ları mutasyona uğratılan tavukların, eşit kenarlı yumurtalar yumurtladığı kaydedilen habere göre, tavuklar köşeli yumurtaları hemen benimsedi. Ambargolu yayınlanan habere göre tek sorun tavukların yumurtlarken yaralanma olasılığıydı…
KAYNAK : internethaber.com
Sizlerde yorum yazarak en güzel 1 nisan şakalarınızı bizimle paylaşın hadi başlayalım :):) Bugün 1 Nisan 2011
Önce ben başlayayım :):)
1-Eşe dosta telefon edip akşam oturmaya geleceğinizi söyleyin.
Hazırlık yaptırın ama son anda cayın.
2-Eşe dosta telefon edip kuzu kestiğinizi akşam 6 da yemeğe beklediğinizi
söyleyin sonra işkembe çorbası içirin.
3-Sokağa van kedinizin kaybolduğunu bulana 5 milyar vereceğinizi yazın.
Kedi getirenlere bu benim kedim değil deyip almayın.
4-Komşularınızın pencerelerine ve dükkanlara BURASI KİRALIK yazısı yapıştırıp
müracaat için sevmediğiniz birinin telefonunu verin.
5-Asansörlere ARIZALIDIR yazısı yapıştırın.
6-Bi papaza gidip hristiyan olacağınızı söyleyin,
sonra vazgeçtim kusura bakma deyin.
7-Bi imama gidip hocam bi cenaze var yıkarmısın deyin
kayınpederin adresini verin.
8-Taksiye binip şöför hareket etmeden hemen geri inin,çok uzak bir yer ismi verin sonra
bir şey unuttum kusra bakmayın deyin ve geri inin. Sonra başka bir taksiye binin…
9-Lokantaya girip yemek ısmarlayın tuvalete gidiyomuş gibi arazi olun geri dönmeyin.
10-polise telefon edip şu lisenin kapısına şu saatte pankart asacaklar deyin
o saatte elinizdeki kağıda ”pankart” yazıp oraya asın.

0 yorum:

Yorum Gönder