25 Nisan 2011 Pazartesi

Emanuel Ungaro (Emanuel Ungaro Kimdir?) Resimleri , Videoları

Emanuel Ungaro 6 çocuklu bir İtalyan ailesinin ikinci çocuğu olarak doğdu.

Herşey Ungaro ailesinin Güney İtalya’dan Güney Fransa’ya yerleşmesiyle başladı. Terzi olan babası burada bir dükkan açtı ve Ungaro daha 5 yaşından itibaren dikiş makineleriyle oynayarak büyüdü. İstisnai yeteneğinden cesaret alan genç Ungaro 22 yaşında Paris’e yerleşip İspanyol desinatör Cristobal Balenciaga’nın yanında asistanlık yapmaya başladı. 1965’te ilk koleksiyonu Avenue Mac-Mahon’da sergilendiğinde büyük övgü aldı. 1967 yılında ise atölyesini şimdiki evinin de bulunduğu Avenue Montaigne’e taşıdı.
Tutkularını son derece başarılı bir şekilde eserlerine yansıtan Ungaro bu özelliğiyle her zaman moda dünyası için bir referans noktası olmuştur. Dünya üzerindeki tüm renkler onun için ilham kaynağıdır; güneyin sıcaklığı kuzeyin soğuk ve vakur havası...


Resim ve müziğe duyduğu aşk ve bunun yaratığı coşku ve renklilik tüm çalışmalarına yansımıştır. Kreasyonlarında göze çarpan en önemli unsur; baskı desenlercesur ve canlı renkler Güney Fransa’nın capcanlı sokaklarını ve güneşin sıcaklığını yansıtan feminin bir tarzdır. “Desinatör geleceğin arzularını ve tutkularını önceden tahmin edebilmelidir. Benim fazla bir şey anlatmama gerek yok çünkü yarattığım elbiseler zaten benim adıma konuşuyor” diyor Ungaro.




0 yorum:

Yorum Gönder