15 Nisan 2011 Cuma

Bebeklerin göbek ve kordon bakımı nasıl yapılmalıdır

İnsanın yaşayacağı en büyük ve en yüce mutluluk çocuk sahibi olmaktır elbette. Anne ve babanın hayatlarındaki muhteşem değişimdir bebeklerine kavuşmaları. Ancak bebeklere sağlıklı bir şekilde bakmak oldukça zor ve meşakkatli süreci beraberinde getirir.

Yeni doğan bebeklerde göbek bakımı çok önemlidir. Bu sayfada sizler için göbek bakımının en doğru biçimde nasıl yapılması gerektiğini paylaşacağız…

Bebeklerin göbek bakımı günde en az 3 kez uygulanmalıdır. Bebeğin göbek kordonu idrar veya kaka ile pislendiğinde daha sık ve daha itinalı bakım yapmayı gerektirir. Göbek bakımı, kordonunun her tarafını göbeğin dip yuvarlak kısmından göbek kordonunun ucundaki mandala doğru %70 ‘lik alkol damlatarak yapılmalı, alkolün cilde temas etmemesi için steril kare gaz bezi kullanılmalıdır. Daha sonra göbek kordonu steril kare gazlı bez ile kurulanarak, bebek bezinin dışında kalacak şekilde bırakılmalıdır. Bebeğin göbeği düşene kadar geçen sürede asla banyo yaptırılmamalıdır. Silme usulü banyo yaptırılabilir. Göbek kordonu düşene kadar çevresi mutlaka kuru tutulmalıdır.

Göbek kordonu 10 ila 15 günlük süre içinde düşecektir. Bebeğin göbeği düştükten sonrada iki gün daha %70’lik alkol ile bakım yapılmaya devam edilir.

Göbekte kızarıklı, akıntı, ateş, kötü koku ve kanama gibi vakalarla karşılaşılır ise doktorunuzla görüşmenizde fayda vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder