Pages

Pages - Menu

19 Nisan 2011 Salı

AK Parti Seçim Beyannamesi 2023 Seçim Beyannamesi Video Konuşma 12 haziran 2011

Birinci Beyanname Yeni Bir Anayasa

”2011 Seçim Beyannamemizin, 2023 yol haritamızın en önemli ve bir numaralı projesi, ‘yeni anayasa projesi’dir… Türkiye’nin yeni bir anayasaya, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayan bir anayasaya ihtiyaç duyduğu herkesin ortak fikridir. AK Parti olarak, 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından, yeni bir anayasa çalışmalarını başlatıyoruz. Türkiye’yi, vesayetten, müdahalelerden arındıracak, ülkenin ufkunu açacak, ekonomiyi, dış politikayı, demokrasi ve özgürlükleri destekleyecek bir anayasayı gündemimize alacağız. Yeni anayasa, demokratik ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak. Yeni anayasa, önümüzdeki seçimde oluşacak yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hazırlanacak. Yeni anayasa, yeterince kısa, öz, açık; insan odaklı ve özgürlükçü olacak.”


devamında gecen konusmalarda Ekonomide, sosyal politikalarda, hukuk ve demokrasi alanında, bilim ve teknolojide kazanılan başarı ve öz güvenle, Cumhuriyetin 100′üncü yılında en büyük 10 ekonomi arasına girmek için daha büyük bir kararlılıkla çalışacağız. 2023 yılına kadar orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrasya’nın üretim üssü olacağız.

•Askerimizin kullandığı silah, araç, gereç ve mühimmat bakımından yerli üretim ve teknolojimizi yüzde 50′ye çıkaran iktidarımız, 2023′te kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan ve üreten bir Türkiye hedeflemektedir.

•Bölünmüş yolların toplamı 2015′te 26 bin kilometreye, 2019′da 31 bin kilometreye, 2023′te ise 36 bin 500 kilometreye çıkarılacak.

•2019′a kadar İstanbul Karayolu Tüp Geçişi, Boğaza 3′üncü köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi, İstanbul-Çanakkale-Tekirdağ otoyolları, 2023′e kadar ise Çanakkale Boğaz Geçişi tamamlanacak.

•Siyasi partiler yasası’nı yeniden ele alacak, siyasetin finansmanı ve siyasi etik yasalarını yeni anayasa çerçevesinde şekillendireceğiz. Yeni süreçte, milli birlik ve kardeşlik projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Aynı şekilde Seçim Yasası’nı da….

•Kürt meselesini, kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde, tamamen özgürlükler ve demokrasi zemininde çözüme kavuşturacağız ve bunu hiçbir çekinceye fırsat vermeden sürdüreceğiz. Böylece Türkiye’nin ilerlemesi, kalkınması noktasında bir pranga olan bu sorun, artık geri dönmemek üzere tarihe havale edilecektir.

•Yeni dönemde, yargılamalar daha hızlı şekilde sonuçlandırılacak, bununla ilgili altyapı çalışmaları tamamlanacaktır. İstinaf mahkemeleri faaliyete geçirilecek, uzlaşmazlıklar için alternatif çözüm yolları üretilecektir.

•Bütün bu reformların neticesinde, millet adına karar veren, vicdanıyla karar veren, birilerinin arka bahçesi olan değil, milletin vicdanını temsil eden bir adalet ve yargı sistemini inşa etmiş olacağız.

•Çetesiz, mafyasız, cuntasız bir Türkiye için mücadelemizi cesaretle, kararlılıkla sürdürüleceğiz.

•Özgürlüğün teminatı güvenliktir. Güvenlik, daha fazla özgürlükle güçlü hale gelirse anlamlı olur. Özgürlüklerden taviz vermeden, demokrasi ve hukuk çerçevesinin dışına çıkılmadan, terörle, suçla mücadele kararlılıkla devam edecektir.

1. bölüm



2. bölüm


3. bölüm



4. bölüm



5. bölüm



6. bölüm



Tags:
akp seçim beyannamesi 2011 video, ak parti seçim beyannamesi video, AKP secim beyannamesi, ak parti 2023 secim beyannamesi video izle, akp 2011 seçim beyannamesi video, ak parti 2023 beyannamesi, akp seçim beyannamesi 2011video, akp 2023 SEÇİM KONUŞMASI, seçim beyannamesi akp, AKP nin seçim beyannamesi videosu
AK Parti Seçim Beyannamesi 2023 Seçim Beyannamesi Video Konuşma 12 haziran 2011 yazısına ait etiketler : 2011 akp seçim beyannemesi izle, AK Parti 2011 seçim beyannamesi videosu başbakan konusması, AK Parti seçim beyannamesi 2011, AK Parti şeçim beyannamesi izle seyret video, AKp 12 haziran seçim 2023 beyannamesi, akp 2023 neler yapacak, akp 2023 seçim faliyetleri, akp neden 2023
AK Parti Seçim Beyannamesi 2023 Seçim Beyannamesi Video Konuşma 12 haziran 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder