Pages

Pages - Menu

20 Nisan 2011 Çarşamba

Aile Hekimliği Nedir Sorgulama

Ülkemizde sağlık sektörünün ne kadar geliştiği aşikar. Aile Hekimliğide bunun bir parçası. Uygulama çerçevesinde, aile hekimleri 6 ay içerisinde kendisine kayıtlı hastaların ilk değerlendirmesini yapmak için onları evinde ziyaret edecek ya da iletişime geçerek Aile Hekimliği Danışma Merkezleri’nde yüz yüze görüşecek.


Vatandaşın, hastanelerde olduğu gibi hekim seçme hakkı, aile hekimliği uygulamasında da olacak. Vatandaşlar, istedikleri takdirde 3 ay sonra hekimini değiştirebilecek. Vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesindeki ilgili bölümünden vatandaşlık numaralarını girerek öğrenebilecekler. Aile hekimine başvuruda nüfus cüzdanı yeterli olacak. Hekim seçme hakkını vatandaşlar, hiçbir neden göstermeksizin il içinde ve 3 aydan erken olmamak koşuluyla sınırsız kullanabilecekler. Bunun için hekimin değiştirilmek istendiğine dair bir dilekçenin İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilmesi yeterli olacak.

Farklı bir şehre gidildiğinde ya da misafir gelindiğinde vatandaşlar, herhangi bir aile hekimine başvurabilecek. Aile hekimine başvurulmadan hastaneye gidilebilecek. Hastaneden hizmet alındığında katılım payı adı altında bir ücret alınırken, aile hekimine gidildiğinde katılım payı dahil hiçbir ücret alınmayacak. Hastaneden hizmet alınması için sevk gerekmeyecek. Yani özel hastane ve devlet hastanelerine gidişte mevcut uygulama sürecek.

Aile hekiminizi http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden sorgulayailirsiniz.

Yazının Etiketleri
aile hekimi sorgulama, aile hekimliği, aile hekimliği nasıl olacak, aile hekimliği nedir, aile hekimliği uygulama yönetmeliği, aile hekimliği uygulaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder