20 Nisan 2011 Çarşamba

Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Önlemenin Yolları Nelerdir

Bazı sebze ve meyvelerle ağız kokusuna son verebilirsiniz.

Peynir ; Peynir dişlere birden fazla yarar sağlar. Peynir ağızdaki ph dengesini ayarlamaya yardım eder. Bununla beraber çürüklere karşı koruyucu bir etkisi vardır ve yeni çürüklerin oluşmasının önüne geçer. Şekerli gıdalar yenildikten sonra bir parça peynir yemek şekerin dişlerin çürütmesini önler. Ağız kokusunun en büyük nedenlerinden olan çürüğün önüne peynir ile geçebilirsiniz.


Yeşil Çay ; Yeşil çayın içerisinde yer alan katesin isimli madde ağızdaki bakterilerin ölmesine yardım eder ve aynı zamanda kansere karşı çok etkilidir. Ağız kanserine karşı yeşil çay tercih edilebilir. Yeşil çay kötü ağız kokusuna sebep olan bakterileri ağzın içerisinden uzaklaştırır.

Kivi ; C vitamini eksik olduğu zaman diş etlerini hassaslaştırabilir ve bakterilere karşı dişleri dirençsizleştirebilir. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman prediodontal rahatlığı yakalanabilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için c vitamini bu olan gıdaları tercih etmeniz gerekiyor. C vitamini bol olan meyvelerden birisi kividir. Kivi diğer meyveler oranla daha fazla c vitamini barındırır.

Yoğurt ; Yoğurt kalsiyum bakımından çok zengindir. Zengin kalsiyum kaynağı olan yoğurtun dişleri faydası çoktur. Yoğurt kalsiyum sebebiyle periodontal rahatsızlığı olan insanlardaki diş kökleri iltihaplı cep sayısını azaltır. Bu rahatsızlık sonucu oluşan sallantı ve gevşek dişlerin iyileşmesiin sağlar. Dişlerin dökülmesi ve yok olmasını önler. Diş sağlığını ve kokusunu düşünüyorsanız bol miktarda kalsiyum tüketmelisiniz.

Maydanoz ; Ağız kokusuna sebep olan gıdalar tüketildikten sonra bir miktar maydanoz çiğnemek güzel bir ağız kokusu için en iyi tercihlerden birisidir. Maydanoz ile kötü ağız kokusuna son verebilirsiniz.

Çilek ; Çilek dişe ve dişetine çok iyi gelen bir meyvedir. Bununla beraber diş taşlarından doğal olarak kurtulmanın kaynağıda çilektir. İçerisinde yer alan asitler diş dibinde birikmiş olan taşları eritir.

Kuru Yemişler ; Kuru yemişler ve çekirdekler dişi kaplayıp bakterilere karşı koruyucu bir özellik sağlayan tabaka oluşturan yağlar barındırır. Yağlar diş minesinin güçlenmesine yardım ederek çürümeye karşı dayanıklılık sağlar.

Elma ; Elma kabuğuyla beraber yenildiği zaman dişleri kuvvelendirir, içinde yer alan maddelerle dişlerin temizlenmesine yardım eder. Elma ısırarak yenildiği zaman daha fazla fayda sağlayabilir.

Yazının Etiketleri
ağız kokusu, ağız kokusu nasıl önlenir, Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları Nelerdir, ağız kokusunun çözümü, ağız kokusunun giderilmesi, ağız kokusunun nedenleri, ağız kokusunun tedavisi, ağzım kokuyor ne yapmalıyım

0 yorum:

Yorum Gönder