23 Ağustos 2011 Salı

Oruçluyken Takma Dişlerimizi Fırçalayabilirmiyiz

Evet Fırçalayabiliriz ama takama dişlerimiz çıkarıp takmalıysa fırçalayabiliriz. Çünkü Dişleri Siz fırçaladıktan sonra güzle bir şekilde zaten yıkıyorsunuz bu yüzden orucunuza herhangi bir şekilde zarar vermez.

Read more »

Göz Yorgunluğuna Karşı Yapılacaklar

1) Göz yorgunluğunu geçirmek için gözler nasıl dinlendirilmeli?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar
2) Bilgisayar kullanırken gözümüzün yorulmaması için nelere dikkat etmeliyiz?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar

3) Göz yorgunluğunu nasıl önleyebiliriz?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar

4) Göz yorgunluğu tedavi edilmezse ne olur?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar


5) Gözlerin yorulmaması için evdeki aydınlatma nasıl olmalı?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar

Read more »


1) Göz yorgunluğunu geçirmek için gözler nasıl dinlendirilmeli?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar



2) Bilgisayar kullanırken gözümüzün yorulmaması için nelere dikkat etmeliyiz?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar



3) Göz yorgunluğunu nasıl önleyebiliriz?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar



4) Göz yorgunluğu tedavi edilmezse ne olur?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar


5) Gözlerin yorulmaması için evdeki aydınlatma nasıl olmalı?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Bayraktar

Read more »

Dr. Kemal Özyurt http://www.drkemalozyurt.com/

http://www.drkemalozyurt.com/

KEMAL ÖZYURT - Künye Bilgileri,Doktor Dr.Kemal ÖZYURT - Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji,Uzm.Dr. KEMAL ÖZYURT - Doktor Hakkında Bilgiler & Hasta,Dermatolog Dr. Kemal ÖZYURT Cilt Doktoru,Uzm.Dr. Kemal ÖZYURT - Güneş Hastanesi,Uzm. Dr. Kemal ÖZYURT - Deri ve Zührevi Hastalıklar - Doktor Sitesi

Read more »

Sağlık sigortası primleri nasıl belirlenir? Videosunu izle


Read more »

UZMANTV - Sorularınızın cevabını uzman videoları ile öğrenin

Read more »

Uzman Tv Sağlık Tüm Videolarını İzle

Read more »

Uzman Tv Facebook Fanı

Bilindiği gibi uzman tv sağlık videoları herkesin ilgisini çekmekte gerek internet adresi olsun gerksede facebook adresi olsun vatandaşlarımızın sorularını cevaplamakta tabiki sizlerde bu sorularınızı gönderip cevap almak istiyorsunuz ve de uzman tv nin facebook adresini arıyorsunuz bende sizler için arayıp buldum ve sizlerle paylaştım işte adresi.yorumlarınızı bekliyoruz.
http://tr-tr.facebook.com/pages/UZMANTV/147110274312

Read more »

Menopoz Nedir ?sıkıntıları Menepoz belirtileri ve yaşı

Gürel, menopozun en büyük belirtisinin adet düzensizlikleri olduğunu ifade ederek, "Ateş basması, terleme, çarpıntının yanı sıra zaman zaman yüzde ve boyunda kızarıklıklar meydana gelebilir. Bu belirtiler menopozun ilk dönemlerinde sıklık gösterse de zamanla azalmaktadır. Menopoz döneminde gerginlik ve sıkıntı gibi psikolojik sorunlar da meydana gelirken, uykunun kalitesi düşer. Cinsel birliktelikte ağrı hissi, idrar yapmada zorluk gibi belirtiler de menopoz döneminde görülen şikayetlerdir" dedi.

Menopozun genellikle 45-50'li yaşlarda görülmeye başladığına işaret eden Gürel, bu dönemde her kadının aynı şiddette belirtilerle karşılaşmayacağına dikkat çekti. "Hatta kimi bireylerde hiç sorun çıkmamakta ya da çok hafif seyretmektedir" diyen Yalçın Gürel, şöyle devam etti:

"Ancak kendini iyi hissetmeyen, menopozun hayatını nasıl etkileyeceğini merak eden bireyler mutlaka doktorundan destek almalıdır. Kişinin menopoz dönemine bilinçli ve hazırlıklı girmesi menopoz belirtilerinin şiddetini azaltır. Menopozdan sonra insan vücudundaki total kemik kitlesinde azalma görülür. Bu nedenle kırık oranları da artabilir. Bunun için 20-30 yaşları civarında doğal yollardan kalsiyum alınması son derece önemlidir. Kemik kaybının önlenmesinde yaşam tarzının da rolü vardır. Bu dönemde hanımlara yürüyüş önerilir. Sigara kullanımı da kemik kaybını artırdığı için sigarayı bırakması önerilir. Aşırı çay, kahve, kola gibi kafeinli gıdaların kontrollü tüketimi tavsiye edilir."

Menopoz döneminde östrojen hormonunun ve koruyucu etkisinin azalmasından dolayı kalp ve damar hastalıklarında artış gözlendiğini belirten Gürel, tansiyon ve şeker hastalarının yanı sıra sigara kullanan bireylerin de risk taşıdığına işaret etti. Gürel, menopozdan sonra kadınlarda düşük dansiteli kolesterolde hızlı bir yükselmenin görüldüğünü ve bunun sonucunda koroner kalp hastalığı riskinin arttığına da dikkat çekti.
IHA

Read more »

Ayak bakımı nasıl olmalıdır ,Günlük ayak bakımı nasıl olmalı

Ayağınızın koktuğu anlaşılmasın diye plaja giderken sürekli spor ayakkabı giymekten sıkıldınız mı? Ayaklarınızın ne kadar korkunç göründüğü anlaşılmasın diye pikniklerde sürekli dizüstü mü oturuyorsunuz? MLT, en çok kullandığımız organlarımızın sık görülen problemlerini ve bunları nasıl düzeltebileceğimizi ayak uzmanlarına sordu. Belki ayakkabı kataloglarına modellik yapamazsınız, ama artık ayaklarınızı sürekli saklamak zorunda kalmayacaksınız.

Problem: Kokan ayakkabılar
Nedir: Açıklamaya gerek yok, hepimiz hayatımızın bir döneminde bu sorunu yaşamışızdır.
Nedeni: Kokuya neden olan bakteriler, karanlık ve nemli yerleri severler. Bu da terli ayakkabılarınızı, onlar için ideal bir ortam haline getirir.
Nasıl kurtulacaksınız: Doğal iplikten yapılmış çoraplar giyin ve ayakkabılarınızın kuruyabilmesi için her gün farklı ayakkabı kullanın. Ayakkabılarınıza, koku gidermek için üretilmiş özel ayakkabı spreyleri püskürtebilir, içlerine ilaçlı ayakkabı pudrası veya kabartma tozu dökebilir ya da bir buzdolabı poşetinin içine koyup bir gece derin dondurucuda bırakabilirsiniz. Ayak hastalıkları uzmanı Dr. Jacqueline Sutera'ya göre, "Soğuk, kokuya neden olan bakterilerin büyük bir kısmını öldürür."

Problem: Ayak kokusu
Nedir: Üfff! Ayakkabılarınızı sokağa da atsanız bu kokudan kurtulamazsınız.
Nedeni: Dr. Sutera'ya göre, "ayak kokusunun nedeni genellikle enfeksiyondur." Ayak kokusunun habercileri, sararmış tırnaklar, pul pul "kurumuş" bir deri, derinin soyulması, cildin kaşınması ve ayaklarınızın bazı bölgelerinin kızarması veya solması, sertleşmesidir.
Nasıl kurtulacaksınız: Bunlardan herhangi birini görürseniz, bir ayak doktorundan randevu alın. Eğer tedavi etmezseniz, problem sürekli kötüleşecektir. Eğer ayaklarınız düzgün görünüyor ama sadece kötü kokuyorlarsa, yapabileceğiniz birkaç basit şey vardır: Duş alırken ayaklarınızı iyice keseleyin, sonra da bırakın tamamen kurusunlar. Nemi alması için ayaklarınızın üstüne deodorantlı ayak pudrası veya mısır unu serpin ya da ayağınıza ayak deodorantı/terlemeyi önleyici reçeteli veya reçetesiz ilaç püskürtün. Dr. Sutera, "en sevdiğiniz koltuk altı deodorantını bile kullanabilirsiniz" diye önermektedir.

Problem: Nasır ve kalluslar
Nedir: Bir spor tıbbı grubunda ayak hastalıkları uzmanı olarak çalışan Dr. Jonah Mullens, "kallus, cildin daha yaygın bir şekilde kalınlaşmasıdır, nasır ise daha kalındır ve daha küçük bir bölgede yoğunlaşmıştır" diye açıklıyor. Çoğunlukla problem sadece estetiktir ama bazen acı verici, enfeksiyonlu ve sürekli büyüyen bir problem de olabilir. Eğer sorununuz ikincisi gibiyse bir ayak hastalıkları uzmanına gidin.
Nedeni: Nasırlar ve kalluslar, cildin genellikle sürtünmeyle birlikte aşırı basınca tepki olarak sertleşmesinin bir sonucudur. Ayağa giyilen şeylerden kaynaklanabilir. Dr. Mullens'e göre, "cilt, kendini korumak için sertleşmektedir".
Nasıl kurtulacaksınız: Dr. Sutera, duş aldıktan sonra bir süngertaşı veya ayak törpüsü kullanmanızı öneriyor. Sertleşmiş cildi belirli bir yöne doğru hafifçe ovun, eğersert bir şekilde ileri geri sürterseniz, cildi tahriş eder ve daha da sertleşmesine neden olursunuz. Laktik asit, üre veya alfa hidroksi asit içeren özel bir ayak nemlendiricisi de kullanabilirsiniz.

Problem: Mantar
Nedir: Ayak mantarı, cildin kurumasına, kızarmasına, kabarmasına, kaşınmasına ve soyulmasına neden olabilir. Ayak tırnağı mantarı, üzerine basınç uygulanınca canınızın yanmasına neden olabilen kalın, hassas ve rengi bozulmuş sarı tırnaklara yol açar.
Nedeni: Ayakkabılarınızın içindeki sıcak, karanlık ve nemli ortam; mantarın büyümesi için ideal bir yerdir. Bu, bazen tırnağa da yayılabilir. Örneğin, futbol oynarken veya kayak yaparken geçirdiğiniz bir yaralanma, ayak tırnağının bir bölümünün zarar görmesine ve mantarın buradan ayak tırnağına geçmesine neden olabilir.
Nasıl kurtulacaksınız: Reçetesiz satılan bir mantar önleyici toz veya krem deneyin. Eğer iki ile dört hafta arasında sonuç alamazsanız, Dr. Mullen, ağızdan alabileceğiniz ilaçlar yazabilecek bir doktora gitmenizi önermektedir. Enfeksiyonları önlemek için ayaklarınızı temiz tutun, duş aldıktan sonra ayak parmaklarınız arasındaki bölgeyi silin ve ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı düzenli olarak değiştirin.

Problem: Tırnak batması
Nedir: Tırnağın hemen yanındaki cilt irite olur; acı ve kızarıklığa yol açar.
Nedeni: Büyük ihtimalle tırnak makasını biraz haşince kullandınız.
Nasıl kurtulacaksınız: Tırnaklarınızı, hafifçe yuvarlak bir şekilde kesin ve kenarlarını çentmemeye özen gösterin. "Eğer cilt iltihaplanırsa, ayak parmağını günde üç kere magnezyum sülfatlı ılık suyun içinde 10 - 15 dakika bekletmeyi deneyin" diye öneriyor ayak hastalıkları uzmanı Dr. Jennifer Saam. "Eğer durum iyiye gitmiyorsa, antibiyotik almanız veya tırnağın sizi rahatsız eden kısmını aldırtmak için tıbbi bir operasyon geçirmeniz gerekebilir."

Problem: Kurumuş, çatlamış topuklar
Nedir: Ayak topuğunun etrafındaki cilt sertleşir. Bu cilt bazen çatlayabilir de... Bu, özellikle de çatlaklar derinse ve enfeksiyon kaparlarsa çok acı verici olabilir.
Nedeni: Sürekli yalınayak yürümek veya terlik giymek.
Nasıl kurtulacaksınız: Duş alırken, cildiniz yumuşadıktan sonra, sertleşmiş bölgeleri bir nasır tıraş bıçağı ile tıraşlayın. Havluyla kurulandıktan sonra da iyi bir nemlendiriciden bolca sürün. Dr. Saam, bunu her gece yatmadan önce yapmanızı ve uyurken nemin ayağınıza nüfuz etmesi için çorap giymenizi öneriyor.
haber.pro alıntıdır

Read more »

Kepek sorunu nasıl giderilir ,kepeklenme nasıl önlenir kepek nasıl giderilir kepek

Genç beyler, sözüm size... Düşünün, özel bir gün için koyu renk takım elbisenizi giydiniz, keyfiniz yerinde, çok yakışıklısınız. Evden çıkmadan aynaya son bir kez baktığınızda, o da ne?! Gördüğünüz manzara bütün enerjinizi alıp götürüyor, yine omuzlarınıza kar yağmış. Bu tatsız kar taneleri de bir türlü yakanızı bırakmıyor!

Saçlı deride pullanma ve kaşıntı ile seyreden bu kronik probleme "kepek" adını veriyoruz. Bunlar, derinin en üst tabakasındaki ölü hücrelerin oluşumunun hızlanması sonucu ortaya çıkan, beyaz renkli döküntülerdir.

Kepek oluşumuna yol açan iki ana faktör saç derinizin yağlı ya da kuru olmasıdır. Buna bağlı olarak, klinik özellikler ve tedavi şekilleri de farklılık gösterir.

Saç derisinden aşırı yağ salgılanması sonucu çoğalan maya mantarları, ölü hücrelerin oluşmasını artırır ve büyük parçalar şeklinde, gri-sarı renkli, pul şeklindeki döküntüler ve kaşıntı ortaya çıkar.

Erkeklerde yağ bezlerinin hacim olarak büyük olması ve bluğ çağında artmaya başlayan erkeklik hormonlarının özellikleri nedeniyle kepek oluşumu sıklıkla görülür. Bu durum orta yaş dönemine kadar devam edebilir.

Saçlarınıza uyguladığınız yağ, sprey gibi kimyasallar; çinko ve B vitamininden fakir ya da aşırı şekerli ve mayalı gıdalarla beslenmek; sıcak ve nemli iklim koşulları kepek oluşumunu kolaylaştıran faktörlerdir.

Başınızı kepek önleyici şampuanlar ile düzenli olarak yıkamanız ve yukarıda saydığımız faktörlerden kaçınmanız, çoğu zaman yeterli tedaviyi sağlayacaktır.

Bunun dışında, ortam sıcaklığı ve neminin azalması sonucu kuruyan saç derisinde ve özellikle kış mevsiminde ortaya çıkan ince beyaz toz şeklindeki döküntüler vardır ki bunlara da "kuru kepek" deriz.

Güneş yanığı, tuzlu su, saç boyaları, kurutucu şampuanlar, klor vb. kimyasallar ile saç derisinin tahriş olması da kuru kepek oluşumuna yol açan diğer etkenlerdir.

Kuru kepek tedavisinde saç yağlanmasını azaltan kurutucu ürünlerin kullanımından kaçınmalı, aksine saçlı deriyi nemlendirici özellikli şampuan, maske ve benzer yöntemleri uygulamalısınız.

Sedef, mantar gibi bazı cilt hastalıklarında da saç derimizde farklı özelliklerde kepek oluşur ve tedavide mutlaka profesyonel yardım almak gerekir.

Cilt yapınızı tanır, kendinizi önemser ve doğru bakımı düzenli olarak uygularsanız, kepeklerden kurtulmak pekala mümkün.

Gülümseyin! Bundan böyle özel günlerinizde açık renk giymek zorunda kalmayacaksınız.

Read more »

Kuru cilt için ne yapılmalı,kuru ciltler için öneriler,Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalıyız

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenmeye dikkat edildiği kadar cilde de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Cildin gün içerisinde negatif etkenlerden alacağı zararlara karsı korunmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen cilt denge uzmanı Zeliha Köksal, özellikle UV ısınlarına karşı korumanın tam olması gerektiğini belirtti. Köksal, "Sıcak havanın ve gün içerisinde sıvı tüketiminin olmaması sebebiyle ciltte kuruluk, kuruluğun getirdiği lipid doku yapısının bozulmasıyla nem kaybı, nem kaybının
getirdiği ince kırışıklıklar oluşur.

Bu kırışıklıklar derinleşmesi de erken kırışma sebebi diyebiliriz ve sarkmalar da baş gösterebilir. Özellikle göz çevresi, dudak çevresi ve dekolte bu durumdan en hızlı etkilenen bölgelerdir. Çünkü bu bölgelerde yok denecek kadar az yağ bezeleri vardır ve anatomik olarak da ince bir dokuya sahiptir" dedi.


Ramazan ayında da cilde dikkat edilmesi gerektiğini belirten Köksal, "Cildimizin her yasta ve Ramazan ayında da canlı, sağlıklı ve etkileyici kalabilmesinin anahtarı, cildimizin içinde çalışan dört fabrikaya bağlıdır. Eğer ki bu dört vasfın ihtiyacını karşılayabiliyorsak ve dengeli çalışıyorlarsa hiç bir şekilde cilt problemleri ile karşılaşmayız.

Bunları güçlendirmek için yapılması gerekenlerden bazılarını sıralarsak, tüm vücudu kurutan ve kaşıntıya yol açabilen bazı besin türleri yani aşırı et, domates salçası, aşırı limon tüketimi, marul, aşırı sirke, meyve sularını azaltabiliriz. Cildinizin çökmemesi için iftardan sonra sahura kadar her saat başı bir bardak su içebilirsiniz. Cildinizin PH sini bozmayacak temizleyici ürün kullanımına dikkat etmelisiniz. Zeytinyağlı elden yapma sabunları tercih edebilirsiniz" diye konuştu.


Cilt temizleme işleminde cildi tahriş edecek ve kurumayı artıracak deterjan içeren temizleyiciler kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunan Zeliha Köksal, "Bunlar cildin doğal koruyucu yapısını bozarak, cildinizde kuruma ve hassasiyete neden olabilir. En doğrusu, cilt denge uzmanının önereceği cilt tipimize uygun, cildinizin sağlığını ve DNA'sının yedek parçalarını koruyacak sistem bakım metodudur. Ben de su bazlı cilt bakim ürünleri ve su bazlı güneş kremlerini öneririm" dedi.


Deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Dr. Kemal Özyurt ise cilt kuruluğunun başlı başına bir hastalık olduğunu söyledi. Alınacak önlemler hakkında bilgi veren Özyurt, "Cilt kuruluğu başlı başına bir hastalık olabilir. Bazı alerjik bünyeli kişilerde veya genetik olarak cilt kuruluğu görülebilir. Böyle kişilerin banyolarda aşırı sabunlanma, liflenme, keselenme gibi alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekiyor. Çünkü vücut liflendiğinde ve sabunlandığında daha çok kurur. Onun için nemlendirici ürünler kullanmaları gerekir.

Banyodan sonra kurulanır kurulanmaz hemen nemlendirici kullanılmalı, banyo dışında da hafta da en az 3 kez nemlendirici kullanmaları gerekir. Cilt kuruluğu başka bir hastalığa da sebep olabilir. Bu hastaların doktor muayenesinde bulunması gereklidir. Cilt kuruluğu olan hastalar deniz kenarlarında ortam nemli olduğu için kendilerini ve vücutlarını daha rahat hissedecektir.

Cilt kuruluğu en çok kol ve bacaklarda kendini gösterir. Her yaşa ve her bölgeye göre nemlendiriciler farklıdır. Marketlerde satılan basit nemlendiricileri yeterli olarak görüyorlar. Ama onlar sadece cildi kuru olmayanların cildinin nemli kalmasını sağlar. Onun için marketlerden alınan basit kremler cilt için yeterli olmaz. Ciddi yoğun nemlendirici özelliği olan kremler kullanmaları gerekir" şeklinde konuştu.

İHA

http://saglik.haber.pro/haber-Kuru-cilt-icin-ne-yapilmali-25802.html adresinden alıntıdır

Read more »

Erkekler İçin Kaş Bakımı,Erkeklerin kaş almak için hangi aletlere ihtiyacı var,Erkeklerde Kaş Alma - UZMANTV,Erkekler İçin Cilt Bakım Önerileri

Kaşlarınız, görünümünüzde inanılmaz farklar yaratabilme potansiyeline sahiptir. Öte yandan, kaşlarınızla ilgili bir problem yoksa, genelde dikkati bile çekmezler. Problem derken, martı kaş veya mangal partisi sırasında kül olmuş kaşlardan bahsediyorum.

Erkekler için kaş bakımı dediğimizde, üç ana kurala dikkat etmemiz gerekir: fazlalıkları almak, şekil vermek ve kaşların nerede başlayıp nerede bittiğini bilmek.

Kaşlarınız gerçekten kalınsa, profesyonel yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda kendinizi bir uzmanın ellerine teslim etmenizi tavsiye ederiz. Kaşlarınızın bir uzmanın elinden geçmesi, arkasından gelecek periyodik bakımları kendiniz yapmanız için bir referans oluşturacaktır.

Diğer yandan, pek çok erkek, minik kaş kıllarını evde kendi başlarına yola getirebilir. Bunun için birkaç basit önerimiz olacak...

Öncelikle, gerekli ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun. Bunlar; tıraş bıçağı, küçük bir elektrikli saç düzeltme aleti, minik bakım makası ve cımbızdır. Arkasından, bir duş alın veya yüzünüzü sıcak suyla yıkayın. Sıcak su ve buhar, gözenekleri açarak kılları yumuşatacak, bu sayede yapacağınız işlemlerin daha kolay ve acısız olmasını sağlayacaktır. Ayrıca kıl dönmesini engellemenize de yardımcı olacaktır.

Evet, şimdi kaşlarınızla savaşa hazırsınız!

Uzunluk
Önce, orta ve dış bölgelerdeki fazlalıklardan kurtulun. Kaşlarınızın iç taraftaki kenarları gözlerinizin iç taraftaki köşeleriyle hizalı olmalıdır. Dışarıda kalan tüm kıllar fazlalıktır ve yok edilmesi gerekir. Kaşlarınızın nerede bitmesi gerektiğini belirlemeniz için şu kolay tekniği uygulayın: Bir kurşun kalem alın ve bir ucunu bir burun deliğinizin hizasında olacak şekilde yüzünüze tutun. Sonra, diğer ucu gözünüzün dış kenarına gelecek şekilde kalemi döndürün. Kaşlarınızın bitmesi gereken nokta işte tam da kaleminizin gösterdiği noktadır.

Bahsettiğimiz fazlalıkları nasıl alacağınıza gelince, ufak bir elektrikli tıraş makinesi kullanabilirsiniz. Hafif ve kısa hamleler yapmaya çalışın. Dikkat etmezseniz bir süreliğine kaşsız dolaşmak zorunda kalabilirsiniz. Neyse ki, kaşlar çabucak uzar. Öte yandan, bu iş için cımbız da kullanmanız mümkün. Cımbız konusunda da dikkatli olmanızda fayda var, zira tekrarlanan cımbız kullanımı kalıcı kıl kaybına neden olabilir.

Kalınlık
Sırada, kılların yoğunluğunu azaltmak var. Minik bir makas veya uygun bir elektrikli makineyle kaşlarınızı fazlalıklarından kurtarın. Ancak aşırıya kaçmamaya çalışın. Kaşlarınızı, yatık durmayı reddedecekleri kadar kısa kesmeyin.

Kaş kıllarınız yumuşaksa, yukarı doğru tarayın ve yaklaşık 5 milimetre kalacak şekilde kesin. Sert kaş kıllarına sahipseniz, kıllardan bir tanesini seçip kısaltın. Yeterince kısa olduğundan ama hâlâ yatık halde durabileceğinden emin olun. Tamam olunca, diğer kaş kıllarını az önce düzelttiğinize göre hizalayın.

Yavaş olmanız önemli. Bu bir yarış değil ve iyi bir iş çıkarmanız için en azından birkaç dakikanızı ayırmanız gerektiğini unutmayın.

Şekil
Yay ama ne kadarlık bir yay? Bu sorunun cevabı yüzünüzün şeklinde gizli. Eğer uzun ve ince bir surata sahipseniz, veya belirgin bir çene yapınız varsa, kaşlarınızı yay şeklinde biçimlendirmekten vazgeçin. Daha kalın ve yatay kaşlar yüzünüzü bölerek daha kısa görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca insanların dikkatini çenenizden uzaklaştırmaya da yardım edecektir. Diğer yandan, yuvarlak veya kare bir yüze sahipseniz, düzgünce oluşturulmuş birer yay daha uzun bir yüze sahip olduğunuz imajını yaratacaktır.

Genel kural olarak, kaş kemerinizin tepe noktası göz bebeğinizin tam üstüne denk gelmelidir. O noktanın yerini belirledikten sonra, alt kısmından cımbız yardımıyla kılları almaya başlayın. Yay şekli oluşacaktır.
http://saglik.haber.pro/haber-Erkekler-Icin-Kas-Bakimi-25883.html adresinden alntıdır.

Read more »

Sağlık Sorunlarınıza Alternatif Çözümler - Dr. Mustafa Eraslan İzle

Read more »

15 Ağustos 2011 Pazartesi

İşte İbrahim Tatlısesin Şaşırtıcı Verdiği İfade

Tatlıses saldırıyla ilgili ifade verdi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabah saatlerinde tedavi gördüğü merkeze gelerek Tatlıses'in ifadesini aldılar. Ekipler, yaklaşık 2,5 saat süren ifade alımının ardından merkezden ayrıldılar.

Tatlıses'in ifadesinin alınmasının ardından avukatı Ahmet Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma gizli yürütüldüğü için ifade hakkında detaylı bilgi veremeyeceğini, ancak polislerin bugün iyi bir ortamda sanatçının ilk resmi ifadesini aldıklarını belirterek, şöyle devam etti: "İbrahim bey, sağlıklı ve neşesi yerindeydi. Güzel bir ortamda ifade verdi. Tatlıses saldırıyla ilgili ifade verdi
Olay öncesi hakkında detaylı bilgi verdi. Olay anı hakkında da bildiği kadarıyla anlatımda bulundu. Yakın zamanda herhalde savcılık iddianameyi düzenleyecek. Ondan sonra dava açılacak. 'Adalet yerini bulacaktır' diye düşünüyoruz." Bir gazetecinin "İbrahim bey şikayetçi oldu mu?" sorusu üzerine de Küçük, "Evet. İbrahim bey şikayetçi oldu" diye konuştu.

İBRAHİM TATLISES İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ (FOTO - GALERİ)
Tatlıses'in sağlık durumu hakkındaki soruları da yanıtlayan Küçük, "Sağlık durumu gayet iyi. Kendisi bomba gibi. Tedavisi güzel bir şekilde ilerliyor. İnşallah düzelecek diye bekliyoruz" dedi.

Read more »

14 Ağustos 2011 Pazar

Takma Diş Yaptırılırken dikkat Edilmesi Gerekenler

PROTEZLER ve BAKIMI



Proteziniz olması, ağız hijyeni ve bakımınıza daha az dikkat edeceğiniz anlamına gelmez. Aksine dişhekiminize düzenli olarak gitmeniz protezlerinizin ömrünü artıracak ve ağız sağlığınızı koruyacaktır.



Protez Diş Nedir, Protez Diş Nasıl Yapılır?

Ağızda çeşitli nedenlerle estetik bozuklukların veya kaybedilmiş olan dişlerin yerine konan, kişilerin estetik ve fonksiyonel olarak ihtiyaçlarını gideren tüm yapay oluşumlar protezdir (takma diş).

Genel olarak diş kayıpları, diş eti hastalıklarının tedavi edilmemesi sonucunda oluşabilmektedir. Bunun yanında bazı kazalar sonucunda da diş kayıpları meydana gelmektedir. Bu nedenle kaybedilen dişlerin yerine, fonksiyonel ve estetik olarak sağlıklı dişlerle aynı görevi görecek protezler yapılmalıdır.

Diş Protezi'nin Amacı Nedir?

Protezde, hastanın kaybolan fonksiyonları tekrar kazandırılmaya çalışılırken, aynı zamanda bozulan konuşmasının da düzeltilmesi ve estetik görünümün de daha iyi olması amaçlanmaktadır. Böylelikle büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanır. Çünkü bu şekilde yaşamlarını (bir süre de olsa) sürdürmek zorunda kalan bireyler, öncelikle gülmeyi unuturlar.

Bu da fonksiyonel bozuklukların yanı sıra, insanlarda kendine güven duygusunun zedelenmesine neden olur. Bu tip hastalara yapılan çeşitli protezlerle insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır.

Protez Çeşitleri


Sabit Protezler (kron-köprü benzeri yapıştırmalı protezler)

Hareketli Protezler (total ya da bölümlü protezler)

implant üstü protezler (sabit veya hareketli)

yukarı



Sabit Protezler

Tek kronlar (tek dişin kaplanması şeklinde)

Köprüler (eksik dişlerin yanındaki dişlerle birlikte kaplanması- genelde uygulanan)

İmplant üstü protezler (çeneye yerleştirilen vida ve protezler)

Hareketli Protezler


Total protezler (Hiç diş olmayan ağızlara uygulanmaktadır. İleriki yaşlarda kullanılır)

Parsiyel protezler (Kısmen dişsiz ağızlara uygulanmaktadır. Kroşe adı verilen, dişlerin üstüne gelen kancalar veya tırnaklar kullanılmaktadır)

Hasas tutuculu protezler (Yine kısmen dişsiz ağızlara uygulanan kancası olmayan metal destekli protezlerdir)

İmplant Üstü Protezler


Sabit (bir ya da birden fazla dişe uygulanan porselen kronlar)

Hareketli (tamamen dişsiz ağızlara uygulanan total benzeri protezler)

Protezlerin Temizliği

Hareketli protezlerin temizlenmesi bir takım temizleme ajanları ile yapılmaktadır. Su içerisine konan efervesan tablet vasıtasıyla protezler temizlenmektedir. Eğer protez temizleme ajanı mevcut değilse diş fırçası ya da protez fırçası ile protez temizlenebilir. Bunun yanında bölümlü hareketli protezler ağızdan çıkarılıp, ağızdaki mevcut dişler temizlendikten sonra protez temizlenip yerine takılabilir. Ancak total protezlerde hastanın dişleri çıkarıp ağzını çalkalaması kafidir.

Niçin protezlerinizi günlük olarak temizlemelisiniz?

Aşağıdaki problemlere sebep olabilecek, plak, yiyecek artığı, ve tartar oluşumunu engellemek için günlük temizlik önemlidir:



Görünüm ve estetik problemler,

ağız kokusu,
protez altındaki dokunun tahriş olması (iritasyonu),
ağızda enfeksiyon.
yukarı

Protezlerimi nasıl temiz tutabilirim?


Yemeklerden sonra, protezinizi suda yıkayarak yiyecek artıklarını uzaklaştırın.
Belli öğünlerden sonra, özellikle yatmadan önce, düzenli olarak protezinizi fırçalamalısınız. Bu işlem plak ve leke oluşumunu önler.
Fırçalama işleminde su ve çeşitli diş macunları veya protez bakım ürünleri kullanılır. Aşındırıcı tozlar kullanılmamalıdır. Yoksa protezin yüzeyi çizilir ve bu yüzeylerde artıklar toplanmaya ve renklenmeye başlar.
Özel protez fırçaları veya normal diş fırçaları da kullanılabilir.
Protezin tüm yüzeylerini temizlemeye özen göstermelisiniz.
Zaman zaman protezinizi, özel protez sıvılarında bekletebilirsiniz. Kimyasal maddeye maruz kalan protezinizi yıkadıktan sonra kullanmanız gerekir.
Protezin içine işlemiş lekeler ve tartarlar ancak bir dişhekimi tarafından ultrasonik araçlarla temizlenebilir.
Protezi temiz tutmanın en etkin yolu, günlük fırçalama ile birlikte haftada bir kaç kez de kimyasal sıvılarda bekletmektir.

Read more »

Ramazanda Ağız Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapılamalı

Oruçluyken Oluşan Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yapmalıyız
Ağız kokusu, yalnızca diş çürüklerinden meydana gelmez. En büyük sebebi diş eti iltihabıdır.

Ayrıca protezler de ağız kokusu yapabilir. Diğer taraftan bronşlar ve mideyle ilgili kokular da meydana gelebilir.

Bilhassa, daha önce yediğimiz gıdalar ve midenin boş olması, koku olasılığını artırır.

Geniz eti akıntıları da koku yapabilir.

Ağız bakımı özellikle sahurda yeterince iyi yapılmadığında koku daha da artabilir.

Ağız spreyleri oruçluyken de rahatlıkla kullanılabilir, kokuyu gideren ağız gargaraları ise yutmamak kaydıyla gün içinde birkaç kez tekrarlanabilir.

Ayrıca tükürük salgısını arttırıcı tedbirler bu kokuyu baskılar. Ramazandan önce de kişiler diş bakımı yaptırırsa böyle bir sorunla karşılaşmaz.

Yemekten sonraki 30-40 dakika içinde bakteriler dişte çürüme yapmaya başladığından sahurda mutlaka dişler fırçalanmalı.
Ancak unutulması halinde gün içerisinde de fırçalanabilir. Oruçluyken diş fırçalamanın aslında hiçbir mahsuru olmadığı, din adamları tarafından da defalarca onaylandı. Diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum olmadığı için oruçluyken de diş macununu yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın bir mahsuru yok.
Diş macunu da, ağız suyu da oruçluyken rahatlıkla kullanılabilir. Banyo yapmanın nasıl oruç için bir mahsuru yoksa, diş fırçalamak da aynı mantığı taşıyor.

AĞZINIZI SU İLE ÇALKALAYIN

Özellikle iftarda ve sahurda yenilen yemeklerden sonra ağızdaki asit-baz dengesi tamamen bozulur, asit oranı artar. Dolayısıyla, bakteri çoğalması için uygun ortam olur. Yemek yenildikten sonra hemen yatıldığı için ağız içi harareti artar, daha çok bakteri üreyebilir. Bunun için de gün içerisinde ağız su ile çalkalanabilir.

TUZLU SUYLA GARGARA YAPIN

Ramazanda ağız ve diş temizliğine dikkat edilmezse, diş çürükleri artar. Bu sebeptendir ki; iftardan ve sahurdan sonra dişlerin daha özenle fırçalanması gerekir. Bir ay boyunca dil altı ve diş eti bölgelerinin iyice temizlenmesini, antiseptik gargaraların kullanılmasını özellikle öneriyoruz. En basiti; tuzlu suyla gargara yapmaktır, daha etkili olan antibakteriyel gargara ya da ağız spreyi gibi ürünler de kullanılabilir.

Read more »

Dr. Mustafa Eraslan http://www.doktorunuzsizinle.org/

Sağlık sorunları çekenlere sağlık soruları cevaplanma
Sağlıklıla ilgili Dr. Musatafa Eraslan videolarıını izle,internet üzerindan rahatsızlıklarınızı,hastalıklarınızı bedava gönderme,Dr. Musatafa Eraslan canlı bağlantı bu konuları yapabilmek için aşağıda verilen bağlantı tıklayın.
Dr. Musatafa Eraslan ;
Web Adresi: http://www.doktorunuzsizinle.org/

Sms ile ulaşabilmek için:

http://www.doktorunuzsizinle.org/

Read more »

Esra Ceyda Kardeşler Yardım Fonu Oluşturdu

Reklamlardan ve sosyal medyadan renkli kişilikleri ile tanıdığımız Esra ve Ceyda kardeşler (nam-ı diğer Cicişler), bu sefer partilerin değişmeyen cipsi Ruffles’ın yeni çıkardığı Burger King tadındaki ürünü için kamera karşısına geçti. Çılgın bir parti ve koşturmaca içinde başlayan hikaye bizi bazı seçim ve yollara sürüklüyor. Senaryo gereği yanımızda para olmadığından otostop çekmeye başlıyoruz ve kendimizi birden Esra ile Ceyda’nın otomobilinde yardım isteyen bir otostopçu olarak buluyoruz… İşte Esra ve Ceyda’nın gençlere yardım ettiği enteresan hikayenin en ilginç bölümü aşağıda, seçimleri yaparak hikayenin devamını izleyebilirsiniz…
İşin en eğlenceli kısmı, Esra ve Ceyda kardeşler ile konuşabiliyor olmamız… Cep telefonumuzu verdiğimiz anda Esra ve Ceyda kardeşler bizi arıyorlar ve şanslıysak yardım etmek için cebimize 60 dakika ve 100 mb internet paketi yolluyorlar.
Ayrıca numarayı geri aradığımızda Esra ile Ceyda’nın komik ve bir o kadar enteresan muhabbetlerini dinliyoruz. Üstelik her aramada başka bir muhabbet çıkması da ayrı bir güzellik olmuş…
Benden de size bir kolaylık: Oyuna en kestirmeden bu linkten ulaşabilirsiniz http://www.facebook.com/rufflesturkiye
Bir bumads advertorial içeriğidir.







Tags:
Esra Ceyda Kardeşler Yardım Fonu Oluşturdu
Esra Ceyda Kardeşler Yardım Fonu Oluşturdu yazısına ait etiketler : Esra Ceyda Kardeşler Yardım Fonu Oluşturdu
Esra Ceyda Kardeşler Yardım Fonu Oluşturdu

Read more »

13 Ağustos 2011 Cumartesi

2011-2012 Okul Servis Ücretleri Fiyatları Ne Kadar

UKOME’den yapılan yazılı açıklamada, okul servis araçlarına 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında zam yapılmadığı hatırlatılarak, yeni düzenlemeyle ilgili şu ifadelere yer verildi:
”25 kilometrenin üzerindeki her bir kilometre için 2,80 TL eklenecek. Köprü geçiş ücreti fiyatlara ilave edilecek. Etüt için yapılan taşımalarda servis ücretinin en fazla yüzde 30′u alınabilecek. Kardeş indirimi, gerekli belgeler ibraz edilmesi ve aynı okula gitmeleri halinde birinci çocuk tam, ikinci çocuk yüzde 10, üçüncü çocuktan itibaren yüzde 20 indirim olarak uygulanacak. Öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabi olacak. Yarıyıl tatili ücreti alınmayacak. Öğrenci taşımacılığı yapan her araç, okul aile birliği tarafından onaylanmış ve servis aracı kiralama komisyonunca yazılı olarak bildirilen maddi durumu yeterli olmayan ihtiyaç sahibi bir öğrenciyi ücretsiz taşıyacak. Taşıma ücreti her ayın 1′i ile 10′u arası ödenebilir. Yıllık peşin ödemelerde tarife üzerinden en az yüzde 5 indirim uygulanacak.”





Tags:

servis ücretleri 2012, servis ücretleri 2011 2012, öğrenci servis ücretleri istanbul 2011 2012, istanbul 2011-2012 okul servis ücretlri, 2011-2012 Okul Servis Ücretleri Fiyatları Ne Kadar, 2011 2012 servis üçretleri, 2011 2012 okul servisi fiyat tarifesi, 2011 2012 okul servis ücretleri, 2011 2012 okul servis, 2011 2012 ögretım yılı okul servis ücretleri

2011-2012 Okul Servis Ücretleri Fiyatları Ne Kadar yazısına ait etiketler : 2011 yılında okul servis ücretleri, 2012 okul servis fiyatları zamlı, 2012 okul servis ücretleri
2011-2012 Okul Servis Ücretleri Fiyatları Ne Kadar

Read more »

İstanbul İett 2011 Zamlı Bilet Fiyatı Ne Kadar


15 Ağustos Pazartesi günü uygulanacak yeni tarifeyle tam kontörün 1,75 TL, öğrencinin 1 TL, tek geçişlik bilet fiyatının ise 3 TL olarak belirlendiği kaydedilerek, kademeli bilet sisteminin uygulandığı metrobüste de yolcuların üç durağa kadar tam 1,45 TL, öğrencilerin 0,85 TL, üç durak sonrası için ise tam 2,10 TL, öğrencilerin 1 TL ödeyeceği bildirildi.









Tags:
istanbul da iett bilet zamlı fiyatları

İstanbul İett 2011 Zamlı Bilet Fiyatı Ne Kadar yazısına ait etiketler : 2011 istanbul iett zamlı bilet fiyatları, iett zamlı bilet fiyatı, istanbul iett biletleri ne kadar

İstanbul İett 2011 Zamlı Bilet Fiyatı Ne Kadar

Read more »

Nokia Oro Fiyatı-Özellikleri-Kullanıcı Yorumları


Boyutlar
■Boyut: 117,3 x 57,5 x 12,2 mm
■Ağırlık (batarya dahil): 131,7 g
■Hacim: 77,7 cc

Hafıza





■Dahili hafıza: 8 GB
■MicroSD hafıza kartı yuvası, 32 GB’a kadar artırılabilir (maks. toplam 40 GB)
■Fotoğraf, belge ve çok daha fazlasını depolamak için USB toplu hafıza cihazı olarak kullanabilirsiniz

Batarya performansı



Konuşma süresi (maksimum):

GSM’de, 9 saat 36 dakikaya kadar

WCDMA’de 5 saat 18 dakikaya kada



Bekleme süresi (maksimum):

için 555 saate kadar

için 656 saate kadar




Video oynatma süresi (H.264 720p, 30 kare/saniye, maksimum):

6 saat 30 dakikaya kadar



Video kaydetme süresi (H.264 720p, 25 kare/saniye, maksimum):

3 saat 48 dakikaya kadar



Görüntülü arama süresi (maksimum):

2 saat 40 dk



Müzik çalma süresi (çevrimdışı mod, maksimum)





Tags:
nokia oro fiyatı, oro nokia özellikler fıyatı

Nokia Oro Fiyatı-Özellikleri-Kullanıcı Yorumları yazısına ait etiketler : Nokia Oro, Nokia Oro cep telefonu, Nokia Oro Fiyatı, Nokia Oro Özellikleri, Nokia Oro Resimleri, Nokia Oro yorumları, Oro

Nokia Oro Fiyatı-Özellikleri-Kullanıcı Yorumları

Read more »

İstanbul 2011 Zamlı Akbil Elektronik Kart Fiyatları Ne Kadar

AKBİL-ELEKTRONİK KART-
Tam
1,75 TL
Öğrenci-İndirimli


1,00 TL
Diğer (Öğretmen/Yaşlı)
1,20 TL



Tags:

aylık akbil fiyatları 2011, 2011 yeni akbil ve mavikart ücretleri, 2011 zamlı akbil fiyatları, akbil ücretleri 2011, akbil ücretleri elektronik kart, istanbul elektronik kart, istanbul elektronik kart ögrenci, mavi akbil ücreti 2011, zamlı akbil fiyatları

İstanbul 2011 Zamlı Akbil Elektronik Kart Fiyatları Ne Kadar yazısına ait etiketler : 2011 tam akbil ne kadar, 2011 zam sonrası akbil fiyarı ne kadar, istanbul aylık akbil ne kadar, istanbul aylık tam-öğrenci akbil fiyatı
İstanbul 2011 Zamlı Akbil Elektronik Kart Fiyatları Ne Kadar

Read more »

2011 Ankara Toplu Taşıma Ücretleri Zamlı

Ankadara 1 eylülden sonra toplu tasıma ücretlerine zam gelecek fiyatlar ne kadar mı olacak
EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da 1.65 lira olan tek binişli kartların 1.75 lira, 1.25 lira olan tek binişli indirimli öğrenci kartlarının ise 1.30 lira olması kararlaştırıldı.
Öğrenci bileti : 1.30 TL
Tek binişlik kartlar : 1.75 TL


Esenboğa Havaalanı
Tam yolcu kartı : 5.25 TL



Tags:

ego ankara 2011 zamlı bilet fiyatları

2011 Ankara Toplu Taşıma Ücretleri Zamlı yazısına ait etiketler : ankara ego otobüs bilet fiyatları, ankara esonboğa havaalanı otobüs fiyatları, ankara toplu taşıma ücretleri
2011 Ankara Toplu Taşıma Ücretleri Zamlı

Read more »

Terörist Ele Başı Murat Karayılan Yakalandı

Trt nin verdiği habere göre tetör örgütü ele başlarından murat karayılan yakalandı. Binlerce kişinin şehit olmasına neden olan murat kara yılanın yakalandığı iddası var. Detaylar gelecektir.






Terörist Ele Başı Murat Karayılan Yakalandı yazısına ait etiketler : murat karayılan kimdir, murat karayılan tetörist yakalandı, murat karayılan yakalandımı
Terörist Ele Başı Murat Karayılan Yakalandı

Read more »

Türkiye 2020 Olimpiyatlarına Aday Oldu



Türkiye sporda öncü oldugunu ve sporu destekleyecegini yine bildirdi bugun başbakan erdoğan 2020 olimpiyatlarına aday olduklarını şu kelimelerle anlattı”Heyecanlıyız, çünkü bu defa hedefe ulaşacağımıza samimiyetle inanıyoruz. Adayız, çünkü dünya barışının tesisinde çok büyük etkisi ve katkısı olduğuna inandığımız sportif değerleri ve olimpizm ruhunu çok önemsiyoruz. Umutluyuz, çünkü barıştan çok savaşın, sevgilerden çok düşmanlıkların, umutlardan çok hayal kırıklıklarının yaşandığı bir dünyaya sporun söyleyecek çok sözü olduğunu düşünüyor ve bu heyecanla bir arada bulunuyoruz.”










Türkiye 2020 Olimpiyatlarına Aday Oldu yazısına ait etiketler : 2020 olimpiyaları nerede yapılacak, türkiye 2020 olimpiyaları, türkiye 2020 olimpiyatlarına aday mı

Türkiye 2020 Olimpiyatlarına Aday Oldu

Read more »

Teravih Namazı Var Mıdır Kılınmalımıdır



Bu aralar herkesin tartıştığı bir konu var aceba teravih namazı var mıdır ve teravih namazı kılınmalımıdır. Bugun cumaya gittiğimde cami hocası bu konuda konuştu bende sizler ile paylaşayım dedim.Teravih Namazı 20 rekattır ve bunu kılmak lazımdır. fakat farz değildir sünnettir.Peygamber efendimiz zamanında teravih namazı kılınmaya başlanmış sürekli cemaatle kılınmaya başlandığı için kullarıma farz olmasın diye peygamber efendimiz evinde kılmaya başlamış bunun üzerine asabteravih kılmaya devam etmiş bu sünnet olarak gider ve 20 rekat olması ise daha cok sevap kazndırmasından dolayıdır.










Teravih Namazı Var Mıdır Kılınmalımıdır yazısına ait etiketler : teravih namazı farz mıdır, teravih namazı kılınmalımıdır, teravih namazı sünnetmi, teravih namazı tartışmaları, teravihi kılamamak günah mı

Teravih Namazı Var Mıdır Kılınmalımıdır

Read more »

Bayram Namazlarının Kılınışı Nasıl

Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek’atında üç, ikinci rek’atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara “Zevaid tekbirleri” denir.
Ramazan Bayramı Namazı:
Birinci rek’at:
1) Cemaat düzgün sıralar hâlinde imamın arkasında yer alır ve “Niyet ettim Allah rızası için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum imama” diye niyet eder.
2) İmam “Allahü Ekber” deyip ellerini yukarıya kaldırınca, cemaat de imamın peşinden “Allahü Ekber” diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice “Sübhâneke”yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
Birinci Tekbir: İmam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice “Allahü Ekber” diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
İkinci Tekbir: İkinci defa “Allahü Ekber” denilerek eller yukarıya kadırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine “Allahü Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.


4) Bundan sonra imam, gizlice “Eûzü-Besmele”, açıktan fatiha ve bir sûre okur. (Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler.)
5) Rükû ve secdeler yapılarak ayağa (İkinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır.
İkinci Rek’at:
6) İmam gizlice Besmele, açıktan da fatiha ve bir sûre okur. Sûre bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek’atta olduğu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükûa varılır sonra da secdeler yapılarak oturulur.
7) Oturuşta, imam ve cemaat, “Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ve Rabbenâ âtina…” duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selâm verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.
Kurban Bayramı Namazı:
1) “Niyet ettim Allah rızası için kurban bayramı namazını kılmaya, uydum imama” diye niyet edilir.
2) İmam “Allahü Ekber” diyerek iftitah tekbirini alınca arkasındaki cemaat da “Allâhü Ekber” deyip ellerini yukarıya kaldırdıktan sonra göbeği altına bağlar.




Bayram Namazlarının Kılınışı Nasıl yazısına ait etiketler : bayram namazları kılınış şekilleri, bayram nasmazları nasıl kılnır, ramazan bayramı namazı farz mıdır, ramazan bayramı namazı kılınışı, ramazan bayramı namazını kimler kılar
Bayram Namazlarının Kılınışı Nasıl

Read more »

18.08.2011 Beşiktaş Alaniya Golleri Ve Özeti



Beşiktaş alania ile oynanacak macın görüntüleri 18 ağustos günü sitemizde yayınlanacaktır. Maca tam kadro ile cıkacak olan beşiktaş ilk ciddi macına adım atmıs olacak bu seneyi şike konusuna muhattap olarak geciren beşiktaş moralleri düzeltmeye calışıyor





Benzer Yazilar

Beşiktaşın 2011-2012 Uefa da Rakipleri

04 Mayıs 2011 Manchester United - Schalke Macı Golleri Özeti İzle

Beşiktaş 6-5 İbb Türkiye Kupası Finali Maç Özeti Uzatmaları Penaltı Ve Gollerini İzle

Schalke 0-2 Manchester United özeti Golleri 26 Nisan 2011

18.08.2011 Beşiktaş Alaniya Golleri Ve Özeti yazısına ait etiketler : 18 ağustos 2011 Beşiktaş Alaniya Golleri Ve Özeti, 18.08.2011 Beşiktaş Alaniya Golleri Ve Özeti
18.08.2011 Beşiktaş Alaniya Golleri Ve Özeti

Read more »

Avea Süper Kamu Tarifesi 19 tlye 500 DK 29TL ye 1000 DK Konuşma


Karşınızda en avantajlı tarifeler:

Süper Kamu Küçük Paket’te her yöne 500 dakika ayda sadece 19 TL.*

Süper Kamu’da her yöne 1.000 dakika ayda sadece 29 TL.*

Üstelik bu tarifeler kısa bir süre için Avea’ya gelen herkese açık! Yanlış okumadınız, şimdi numara taşımada, yeni abonelikte ve faturasız tarifelerden geçişte Kamu çalışanı olmasanız da bu tarifelerden yararlanabilirsiniz!

Genel Esaslar:

Tarifeler yeni aktivasyona, Numara Taşınabilirliği ile gelişe ve mevcut tarifelerden geçişe açıktır.
Tarifelerden, yeni aktivasyon, Numara Taşınabilirliği ile geliş ve faturasız tarifelerden geçiş işlemlerinde Kurum kimliği ibraz etmek koşulu olmadan tüm bireysel müşteriler faydalanabilir.
Tarifelerden, bireysel faturalı tarifelerden geçiş işleminde Kurum kimliği ibraz etmek koşuluyla özel sağlık ve eğitim kurumu çalışanları, noterler, muhtarlar, avukatlar, kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli/geçici personel ve işçiler de dahil olmak üzere tüm kamu hizmetlileri ve emeklileri ile Polis Akademisi ve TSK öğrencileri, Türk Eczacıları Birliği üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve Sarı Basın Kartı sahipleri faydalanabilir.
Tarifelere kayıt ve geçiş işlemleri Avea Bayileri, Avea Müşteri Hizmetleri ve SMS kanalı aracılığıyla yapılabilir.
Tarifelerden yararlanan aboneler kendi adlarına 5 adet hat alma hakkına sahiptir. Kamu hattı olan abonelerin mevcut hatları bu limite dahildir.
Tarifeler kapsamında sunulan ücretsiz dakikalar, yurtdışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını, görüntülü aramaları kapsamamaktadır.
Fatura dönemi içinde kullanılmayan dakikalar bir sonraki fatura dönemine devretmez, başka bir hatta transfer edilemez.
Diğer bütün Avea Kamu tarifelerindeki aboneler de bu tarifelerdeki aboneleri kendi tarifelerinin grup içi fiyatından arayabilirler.
Faturalı ve faturasız tarifelerden geçiş yoluyla bu tarifelere yapılacak kayıtlarda, abonenin üzerindeki diğer indirimler iptal olur.
Tarifeler kapsamındaki ilk 6 ay boyunca, indirimli tarife ücretinin yansıtılacağı fatura dönemi tamamlanmadan, mevcut diğer faturalı ya da faturasız tarifelere geçiş yapan, hattını iptal eden, numarasını diğer operatörlere taşıyan müşterilerin ilgili fatura dönemindeki aylık ücretleri tarifede kaldıkları gün sayısına oranlı olarak indirimsiz ücret üzerinden hesaplanır.
İlk 6 ay indirimli aylık ücret uygulamasından her bir hat, her bir tarife için yalnızca 1 kez yararlanabilir.
Süper Kamu Küçük Paket:

Tarife aylık ücreti, numara taşıma ve yeni abonelikte ilk 6 fatura dönemi boyunca 19 TL, sonrasında 25 TL; faturasız ve faturalı hatlardan tarife değişiminde ilk fatura döneminden itibaren 25 TL’dir. Fiyatlara KDV, ÖİV dahildir.
Her fatura döneminde yurt içi her yöne 500 dakika ücretsiz görüşülebilmektedir.
09.05.2011 tarihi sonrası numarasını diğer operatöre taşıyıp, sonrasında tekrar Avea’ya taşıyarak tarifeye kayıt olan müşteriler için aylık ücret 25 TL’dir.
Süper Kamu:

Tarife aylık ücreti, numara taşıma, yeni abonelik ve faturasız hatlardan tarife değişiminde ilk 6 fatura dönemi boyunca 29 TL, sonrasında 35 TL; faturalı hatlardan tarife değişiminde ilk fatura döneminden itibaren 35 TL’dir. Fiyatlara KDV, ÖİV dahildir.
Her fatura döneminde yurt içi her yöne 1.000 dakika ücretsiz görüşülebilmektedir.
27.01.2011 tarihi sonrası numarasını diğer operatöre taşıyıp, sonrasında tekrar Avea’ya taşıyarak tarifeye kayıt olan müşteriler için aylık ücret 35 TL’dir.
Tarifeye 05.07.2011 tarihinden önce kayıt olmuş müşterilerimizin aylık ücretlerinde değişiklik yapılmamıştır. Bu müşterilerimiz için tarifeye kayıt oldukları tarihte geçerli olan ücretlendirme koşulları uygulanmaya devam edilecektir. Detaylar için “Sıkça Sorulan Sorular” sekmesini inceleyiniz.
Kimler yararlanabilir?

Tarifelerden, yeni aktivasyon, Numara Taşınabilirliği ile geliş ve faturasız tarifelerden geçiş işlemlerinde Kurum kimliği ibraz etmek koşulu olmadan tüm bireysel müşteriler yararlanabilir.

Tarifelerden, bireysel faturalı tarifelerden geçiş işleminde Kurum kimliği ibraz etmek koşuluyla özel sağlık ve eğitim kurumu çalışanları, noterler, muhtarlar, avukatlar, kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli/geçici personel ve işçiler de dahil olmak üzere tüm kamu hizmetlileri ve emeklileri ile Polis Akademisi ve TSK öğrencileri, Türk Eczacıları Birliği üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve Sarı Basın Kartı sahipleri yararlanabilir.





Nasıl abone olabilirim?

Tarifelere, yeni aktivasyon, Numara Taşınabilirliği ile geliş ve faturasız tarifelerden geçiş işlemleri ile abone olacak müşterilerin Avea bayilerine yanlarında kimlik belgeleri ve adlarına düzenlenmiş bir fatura ile gelmeleri yeterlidir. Avea bayi listesine ulaşmak için tıklayınız.

Tarifelere, Avea bireysel faturalı tarifelerden geçiş işlemi ile abone olacak tüm Kamu çalışanları ve emeklileri, Avea bayilerine aşağıda belirtilen kamu çalışanı veya emeklisi olduklarına dair belgelerden birini getirerek işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Tarifelere, Avea bireysel faturalı tarifelerden geçiş işlemi ile abone olmak isteyen Kamu çalışanı olmayan müşterilerimiz, Avea Kamulu bir yakınları tarafından referans gösterilerek bu tarifelerden yararlanabilirler. Bir Avea Kamu hattından en fazla 3 referans gösterilebilir. Detaylar için tıklayın.

Halen Avea Kamu tarifelerinden* birini kullanıp bu tarifelere geçmek isteyen müşterilerimiz, Süper Kamu Küçük Paket için “KUCUK“, Süper Kamu için “SUPER” yazıp “2010“a ücretsiz SMS atarak tarife geçiş işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Abonelik için gerekli belgeler

Tarifelere, yeni aktivasyon, Numara Taşınabilirliği ile geliş ve faturasız tarifelerden geçiş işlemleri ile abone olacak bireysel müşteriler için;

1 adet nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi fotokopisi
1 adet adlarına düzenlenmiş güncel fatura
Bayide okunup imzalanabilen abonelik sözleşmesi veya numara taşıma talep formu
Tarifelere, Avea bireysel faturalı tarifelerden geçiş işlemi ile abone olacak Kamu çalışanları ve emeklileri için;

Kamu çalışanları ile özel sağlık ve eğitim kurumlarında çalışanlardan; kurum kimliği veya onama formu
Kamu emeklilerinden; emekli tanıtım kartı veya henüz kartı yoksa son çalıştığı kurumdan emekli olduğuna dair belge
Noterlerden; noterde çalıştığını gösterir belge
Muhtarlardan; muhtar kimlik kartı
Baroya kayıtlı avukatlardan; avukat kimlik belgesi
Polis Akademisi ve TSK Öğrencilerinden; Polis Akademisi/TSK öğrenci kimlik kartı veya öğrenci belgesi
Türk Eczacıları Birliği üyelerinden; Türk Eczacıları Birliği üye kartı
Gazilerden; gazi serbest dolaşım kartı veya emekli sandığı tanıtım kartı
Şehit yakınlarından; şehit yakınlığı belgesi veya emekli sandığı tanıtım kartı
Sarı Basın Kartlı çalışanlardan; Sarı Basın Kartı
Benzer Yazilar

Avea Samsung C3530 Ayda 4 Tl ye Cep Telefonu Kampanyası

Avea Nokia 2730 Kampanyası 4 Tl ye Telefon Detayları

Turkcell kamu abonelerine 600 dakika hediye

Her yöne Bin(1.000) SMS Türkcell Kamu Hatlarında

Avea Süper Kamu Tarifesi 19 tlye 500 DK 29TL ye 1000 DK Konuşma yazısına ait etiketler : avea 19 tl ye 500 dk kampanyası, avea 29 tl ye 1000 dk kampanyası, avea süper kamu tarifesi, avea süper kamu tarifesi nasıl yapılır
Avea Süper Kamu Tarifesi 19 tlye 500 DK 29TL ye 1000 DK Konuşma

Read more »

Avea 15 tl ye Heryöne 180 Dk Nasıl Yapılır



Yurt içi her yönle 180 dakika boyunca rahat rahat konuşmak sadece 15 TL.

Her Yöne Konuşma Paketine kayıt olmak için 180 yazıp 6060′a gönderin, KDV, ÖİV dahil 15 TL’ye 30 gün boyunca yurt içi her yönle konuşun.

Fatura döneminde, Tarife, Paket ve Kampanyalara ait kalan toplam dakika adedini SES yazıp 6000‘a SMS göndererek öğrenebilirsiniz. Sorgulama servisi ücretsiz olup, 2 gün öncesinin kullanım bilgisini içerir.





Paketten tüm bireysel faturalı tarife kullanan müşterilerimiz yararlanabilir.
Paketten her fatura döneminde 1 defa yararlanılabilir.
Kullanılmayan paket dakikaları bir sonraki fatura dönemine devretmez.
Paket faturalı tarifeler arasında yapılan geçişlerde iptal olmaz.
Faturalı tarifelerden faturasız tarifelere yapılan geçişlerde paket iptal olur ve kalan paket dakikaları silinir.
Her Yöne Konuşma Paketi diğer konuşma paketleri ile beraber kullanılabilir.
Paket aktive edildikten sonra ilk faturada aylık paket ücreti aktivasyon tarihi ile fatura kesim tarihi arasındaki gün sayısı ile orantılı olarak faturaya yansıtılır.
Paket her fatura dönemi sonunda otomatik olarak yenilenecektir. Paket aboneliğinin iptali icin IPTAL yazip, 6060′a ücretsiz SMS gönderilmelidir.
Benzer Yazilar

Avea 9 tl ye her yöne 1000 bin sms, Avea İçi 10000 bin Sms Kampanyası Bilgileri

Avea Samsung C3530 Ayda 4 Tl ye Cep Telefonu Kampanyası

Avea Nokia 2730 Kampanyası 4 Tl ye Telefon Detayları

Avea 19 TL'lik Genç Paket

Avea 15 tl ye Heryöne 180 Dk Nasıl Yapılır yazısına ait etiketler : avea 15 tl lik tarife, avea 15 tl ye 180 dk nasıl yapılır, AVEA KAMULULARA 10 tl ye 180 nasıl yapılır
Avea 15 tl ye Heryöne 180 Dk Nasıl Yapılır

Read more »

11 Ağustos 2011 Perşembe

Samsung S8500 Wave Özellikleri Fiyatı Yorumlar

Fiyaı:650-1000 tl arası

Platform
Şebeke
GSM&EDGE Band
850 / 900 / 1 800 / 1 900
3G Band
900/2100
Network & Data
GPRS
Var
EDGE
Var
3G
Var
İşletim Sistemi
Samsung bada OS
Tarayıcı
Dolfin Browser 2.0
JAVA™
MIDP2.1
Design
Form Factor
Tam Dokunmatik Bar
Boyut
Ağırlık
118 g
Boyutlar (YxGxD)
118 x 56 x 10,9 mm
Ekran
Dahili
Teknoloji
Super AMOLED
Çözünürlük
480 x 800 (WVGA)
Boyut
3,3 inches
Kullanıcı Arayüzü
Giriş Yönetimi
Tam Dokunmatik
Kamera
Kamera Çözünürlüğü
5 MP / VGA
Dijital / Optik Zoom
x4 Digital Zoom
Flash
Flash LED
Oto Fokus
Var
Çekim modu
Çekim Modu (Tek, Güzellik, Gülümseme, Sürekli, Panoramik, Model), Sahne Modu (Portre, Manzara, Gece, Spor, Parti/İç Mekan, Plaj/Kar, Gün Batımı, Şafak, Sonbahar Rengi, Havai Fişek, Metin, Mum Işığı, Işığa Karşı)
Fotoğraf Efektleri
Siyah Beyaz, Sepya, Negatif, Sulu Boya
White Balance
Otomatik, Gün Işığı, Ampul Işığı, Floresan, Bulutlu
ISO
Otomatik / 50 / 100 / 200 / 400 / 800
Video
Video Oynatıcı
Var
Video Kayıt
Var (En çok 720 p @ 30 fps)
Video Mesajlaşma
Var
Video Aktarımı
Var
Video Telefon
Var
Video Duvar Kağıdı
Yok
Müzik & Ses
Müzik Oynatıcı
Var
Polifonik Zil Tonları
Var
MP3 Zil Tonları
Var
DRM
OMA DRM v.2.0, WMDRM, DivX DRM
3 Boyutlu Ses Teknolojisi
Sound Alive
Müzik Kütüphanesi
Var (Disk UI)
Eğlence
JAVA™ Oyunlar
10 Oyun
Duvar Kağıdı
Var
Mobil TV
Operatör üzerinden
Bilgi Yayını
Var
FM Radyo
Var
FM Radio Recoding
Var
FM Radio RDS
Var
İş Yönetimi
Doküman Görüntüleyici
Picsel Document Viewer
Mobil Yazdırma
Var
Çevrimdışı Modu
Uçak Modu
Ses Kaydı & Sesli Posta
Var
Mesajlaşma
SMS
Var
MMS
MMS 1.2
T9 Desteği
Var
e-Posta
POP3 / IMAP4 / Exchange Active Sync
Hücre Yayını
Yok
vKart / vTakvim
Var
Anında Mesajlaşma
Var
Bağlantı
Bluetooth
v3.0
USB
v.2.0 (High Speed)
WAP
v.2.0
USB Mass Storage
Var
Internet Tarayıcı
Var
SyncML (DS)
v.1.2
SyncML (DM)
v.1.2
WIFI
802.11 b/g/n
AGPS
Var
TV çıkışı
NTSC / PAL-B / PAL-M
PC Sync Uygulaması
Samsung Kies
Hafıza
Kullanıcı Hafızası
2 GB
SMS Memory
1 000
Telefon Defteri Girişi
Belleğe bağlıdır
Harici Hafıza
microSD (32 GB’a kadar)
Kişisel Bilgi Yönetimi
Takvim
Var
İş Listesi
Var
Yapılacaklar Listesi
Var
Saat
Var
Dünya Saati
Var
Alarm
Var
Döviz Çevirici
İndirilebilir
Dönüştürücü
İndirilebilir
Hesap Makinesi
Var
Not Defteri
Var
Kronometre
Var
Süre Ölçer
Var
Arama Fonksiyonları
Hoparlör
Var
Ses Tanıma
Yok
Caller ID
Var
Call Cost
Var
Call Time
Var
Multiparty
5
Aranan / Cevapsız / Arayan Çağrı
Var
Diğer
Mobile Tracker
Var
Dokunmatik Ekran
Çizilmeye ve lekelenmeye karşı dayanıklı, Kapasitif

(C-type)




Tags:

nokia s8500 fiyatı, nokia s8500 yorumları, Samsung s8500 fiyatı, samsung s8500 wave özellikleri, samsung s8500 yorumları

Samsung S8500 Wave Özellikleri Fiyatı Yorumlar yazısına ait etiketler : Samsung S8500 Wave Özellikleri Fiyatı Yorumlar
Samsung S8500 Wave Özellikleri Fiyatı Yorumlar

Read more »

2011 Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt İçin Başvurulabilecek Okulların Listesi Büroları

Açık öğretim lisesi 15 ağustos 16 eylül tarihleri arasında basladı. Yeni sisteme göre acıköğretim lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler eskisi gibi açık öğretiim bürosuna değil okullara gidecek ama hangi ilde hangi okul oldugunu bilmiyorsanız aşağıda vereceğim linkten bulabilirsiniz.
TIKLAYINIZ…




2011 Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt İçin Başvurulabilecek Okulların Listesi Büroları yazısına ait etiketler : 2011 Açık Öğretim Lisesi, 2011 Açık Öğretim Lisesi il kayıt bürosu, 2011 Açık Öğretim Lisesi yeni kayıtta başvurulacak okul listesi
2011 Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt İçin Başvurulabilecek Okulların Listesi Büroları

Read more »

HGS Nedir Hızlı Geçiş Sistemi Nereden Alınır

PTT Genel Müdürü Osman Tural, yaptığı açıklamada, KGS nedeniyle trafikte yoğunluklar yaşandığını, bu durumun da Ulaştırma Bakanlığını yeni bir sistem arayışına yönlendirdiğini ifade etti.
Tural, KGS gişelerinin de Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) gişeleri gibi hızlı geçişe imkan verecek şekilde düzenlenmesi için HGS’yi hazırladıklarını söyledi.


Tural, ”Karayolları Genel Müdürlüğü ile işbirliğine gittik. 23 Mayısta ihale yaptık. İzmir-Çeşme-Aydın otoyolunda deneme çalışmalarını yaptık. İhaleyi alan şirket gerekli çalışmaları yapıyor. Öncelikle mevcut sistemde kullanılan ekipmanlardan neler kullanılabilir diye baktık. Ama tamamıyla yeni bir sistem kuruyoruz, çünkü KGS eskimiş halde. Karayollarındaki 600 civarındaki KGS gişelerinin tümü bir yılda HGS’ye dönüşecek. Mevcut OGS gişelerine de HGS etiketlerinin okunabileceği ekipmanları yerleştireceğiz



Tags:

karayollarında hgs nedir

HGS Nedir Hızlı Geçiş Sistemi Nereden Alınır yazısına ait etiketler : hgs nedir nasıl alınır, hgs nereden alınır, Hızlı Geçiş Sistemi dedayları, Hızlı Geçiş Sistemi nedir, kgs devri kapandımı, kgs kalkıyormu, kgs neden kalkıyor, kgs yerine hgs
HGS Nedir Hızlı Geçiş Sistemi Nereden Alınır

Read more »

Hülya Avşar Haftada Üç Kez Sex Yalan Dedi

İşte hülya avşarın söylediği sözle
“Uzun evliliklerde haftada üç kez sex olmaz.”

“Kadın yeri geldiğinde üç maymunu oynamalıdır.”

“Eşini arada bir gecelik aldatan erkekler evlerinde daha keyifli oluyor.”

”Aldatmayan erkek yok.”
İşte ben bunları yazdığımda kıyametler kopmuştu. Özellikle kadınlar ama şimdi ilişki uzmanları kişiler bütün bu cümleleri kurar oldu, oysa bunun için bilirkişi olmaya gerek yok. Zeki, uyanık, gözlemci ve kadın olmak yeterli…


Şimdiki duruma baktığımda da yine bir kadın olarak diyorum ki;
- Aldatan erkek yok, buna izin veren kadın var.

- Şiddet eğilimli erkek yok. Bu erkekleri yetiştiren kadınlar ve eğitimsizlik var.

- Erkek egemenliği yok. Erkeğe egemen olduğunu hissettiren kadın var.

- Başarılı erkek yok. Başartan kadın var.

- Erkek yok. Onu doğuran ana var.

- Şiddet yok. Onu tetikleyen şeyler var.




Hülya Avşar Haftada Üç Kez Sex Yalan Dedi yazısına ait etiketler : hülya avşar sex üzerine ne dedi, hülya avşar sözleri
Hülya Avşar Haftada Üç Kez Sex Yalan Dedi

Read more »

Atv Al Yazmalım Dizisi

Alyazmalımı tekrardan cekmeye karar veren genclerden olusan dizi karakterleri ile cok konusulacaga benziyor ay yapım yine bu pojeyi üstleniyor. İşte sizlere dizini fragmanı










Atv Al Yazmalım Dizisi yazısına ait etiketler : Atv Al Yazmalım bölümleri, Atv Al Yazmalım fragmanı, Atv Al Yazmalım kimler oynuyor, Atv Al Yazmalım son bölümü
Atv Al Yazmalım Dizisi

Read more »

Ziraat Bankası İşci Memur Personel Alımı

İnsan Kaynakları İlanları
Değerli Adaylarımız,
İç Kontrolör Yardımcısı pozisyonu için 28 Temmuz – 01 Ağustos 2011 arasında yapılan mülakatlar sonucunda asil ve yedek olarak belirlenen adayların isimleri aşağıdaki listelerde yer almaktadır.
Asil adayların listesi için tıklayınız
Yedek adayların listesi için tıklayınız
Listede ASİL olarak belirtilen adayların aşağıda yer alan EVRAK TESLİM YERİ adresine belirtilen belgelerle birlikte 11 Ağustos 2011 Perşembe günü saat 10:30’da şahsen başvurmaları gerekmektedir.
EVRAK TESLİM YERİ: Genel Müdürlük Tandoğan Hizmet Binası, GMK Bulvarı. No:164 Tandoğan/ANKARA
Oryantasyon eğitimleri 15 Ağustos 2011 Pazartesi günü başlayacaktır.
EĞİTİM YERİ: Eğitim Daire Başkanlığı Ek Hizmet Binası,Yahya Kemal Caddesi No:2, Posta İşleme Merkezi karşısı, Y.Mahalle / ANKARA
YEDEK adaylarla, asil adayların yerleştirilme işlemi bittikten sonra kontenjan açığı olması halinde irtibata geçilecektir.
ASİL adayların getirecekleri belgeler:

  • Nüfus Cüzdanı Aslı (3 adet fotokopisi yanınızda bulunacaktır.)

  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

  • Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı (1 adet fotokopisi yanınızda bulunacaktır.)

  • Askerlik terhis, tecil veya muafiyet belgesi aslı (1 adet fotokopisi yanınızda bulunacaktır.)

  • Yeni çektirilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf

  • Tam Teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu (Evrak teslimine yetiştiremeyen adaylar eğitim yerinde teslim edebilir.)

  • Varsa, SSK veya Emekli Sandığı Sicil Numarası

  • Varsa, KPDS, TOEFL veya SPK lisanslama sınavı sonuç belgeleri

  • Varsa, daha önceki hizmetlerine ilişkin bilgi ve belgeler (SSK ve Kamu Hizmetlerini Gösterir Belge)

Tüm adaylara Bankamıza göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ederiz.

Değerli Adaylarımız,
Bankamız işe alım süreci içerisinde mülakatlar;
Servis Görevlisi ve Tarımsal Müşteriler Servis Görevlisi pozisyonları için 2 Ağustos – 26 Ağustos 2011,
Tarihleri arasında yapılacak olup, adayların mülakata girecekleri yerleri ve tarihleri gösteren listeler aşağıda yer almaktadır.
Servis Görevlisi mülakat yer ve tarihleri için tıklayınız.
Tarımsal Müşteriler Servis Görevlisi mülakat yer ve tarihleri için tıklayınız.
Adayların mülakata gelirken yanlarında:
  • Fotoğraflı kimlik belgesinin aslını (nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi),

  • Diplomalarının veya geçici mezuniyet belgelerinin asıllarını, eğer aslı yoksa noterden veya ilgili üniversiteden onaylı suretini,

  • Erkek adayların ayrıca askerlik durum belgesinin aslını (tecil, terhis veya muafiyet)

getirmeleri gerekmektedir.
Başarılar dileriz.







Ziraat Bankası İşci Memur Personel Alımı yazısına ait etiketler : ziraat bankası işci alımları, ziraat bankası memur alım iş ilanları, ziraat bankası personel alımı
Ziraat Bankası İşci Memur Personel Alımı

Read more »

Ziraat Bankası Taksitli Nakit Avans Kampanyası

Bankamız kredi kartıyla 12 aya varan vade seçenekleri ile taksitli nakit avans çekebilir,  nakit ihtiyaçlarınızı anında karşılayabilirsiniz.

Taksitli nakit avans işlemlerinizi
  • ATM’lerimiz

  • İnternet Şubemiz

  • Görüntülü İşlem Merkezlerimiz(GİM)

  • Müşteri iletişim Merkezimizden (444 00 00)

  • Tüm Şubelerimiz

aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

1000,-TL için Örnek Ödeme Tablosu

Tags:

ziraat bankası nakit avansın faiz oranı nedir

Ziraat Bankası Taksitli Nakit Avans Kampanyası

Read more »

Ziraat Bankası Başak Hesap Nedir Nasıl Kullanılır

Siz düşünmeyin, paranızı Başak Hesap değerlendirsin !
Başak Hesap, fon alım satım işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiren TL vadesiz mevduat hesabı ürünüdür.
Başak Hesap’a para girişi olduğunda, 250.-TL sabit tutarın üzerinde kalan bakiye ile otomatik olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş. B Tipi Likit Fon alınır. Benzer şekilde, tüm nakit çıkışları (EFT, havale, devlet tahvili/hazine bonosu alımı, fon alımı, döviz alımı v.b.) ve ödemeler (Fatura, düzenli ödeme, v.b.) de otomatik olarak fon bozulması suretiyle gerçekleştirilir.


Başak Hesap özelliği; tüm Şubelerimiz, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı aracılığı ile tanımlanabilmektedir. Bu kanallardan tanımlama yapabilmek için, Bankamız nezdinde vadesiz mevduat hesabı ile söz konusu vadesiz hesaba bağlı yatırım hesabınızın bulunması ve hesapların tanımlama işleminin yapılacağı kanala tanımlanmış olması gerekmektedir.
Şubeden yapılan tanımlamalar, Bankamız nezdinde KMH (En az 150 TL limitli), Kredi Kartı, en az bir adet Otomatik/Düzenli Ödeme Talimatı (bireysel kredi taksit tahsilatı için alınacak düzenli ödeme talimatı haricinde) ürünlerinin tümüne sahip olan / tümü için başvuruda bulunan müşteriler için yapılabilecektir. İnternet bankacılığı ve telefon bankacılığı aracılığı ile yapılacak tanımlamalar için bahsi geçen koşullar aranmamaktadır.



Tags:

başak kart nasıl kullanılır

Ziraat Bankası Başak Hesap Nedir Nasıl Kullanılır yazısına ait etiketler : Ziraat Bankası Başak Hesap nedir, Ziraat Bankası Başak Hesap neleri kapsar
Ziraat Bankası Başak Hesap Nedir Nasıl Kullanılır

Read more »

2011 Mucitleri Yapılan İcatlar

2011 Mucitleri Yapılan İcatlarFantastik film klasiği Batman’in kullandığı Batmobile gerçek oldu. ABD’li Casey Putsch, otomobilin kopyasını tasarladı.



İngiliz mühendis Charles Samuel Greenwood, 40 yıllık uğraşın ardından ‘The HumanCar-İmagine PS’ adını verdiği insan gücüyle hereket eden otomobil üretti.



Çinli grafik tasarımcısı Gao Hanjie evinin bahçesinde kendi helikopterini inşa etmek için kolları sıvadı.









2011 Mucitleri Yapılan İcatlar yazısına ait etiketler : 2011 yılı mucitleri, 2011 yılı süper icatları, 2011 yılın en deli mucitleri, 2011 yılında en güzel icatlar
2011 Mucitleri Yapılan İcatlar

Read more »

Açık Öğretim Fakültesi Bölümleri

Açıköğretim Fakültesinde hangi bölümleri seçebileceğinizi araştırdık işte açık öğretim fakültesi bölümleri
Sosyal Bilimler

Ev idaresi

Büro Yönetimi ve Sekreterlik

Yerel Yönetimler

Dış Ticaret

Muhasebe

Turizm ve Otel ‹flletmecili¤i

Bankacılık ve Sigortacılık


Sağlık Kurumlar› işlletmeciliği

Halkla ilişlkiler

ilahiyat

Bilgi Yönetimi

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

Okulöncesi Öğretmenliği (Lisans Program›)

ingilizce Öğretmenliği (Lisans Program›)

Laborant ve Veteriner Sağlık

Tarım




Açık Öğretim Fakültesi Bölümleri yazısına ait etiketler : açık öğretim fakültesi bölümleri hangi bölüm, açık öğretim fakültesi tercih edilebilecek bölümler, aöf tercih edilebilecek bölümler
Açık Öğretim Fakültesi Bölümleri

Read more »

Açıköğretim Fakültesi İletişim Telefon Numaraları

Web : Birim Web Sayfası

E-mail: aofak@anadolu.edu.tr

Tel: (0222) 335 17 79

Faks: (0222) 330 46 26

Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR







Tags:

Açıköğretim Fakültesi İletişim Telefon Numaraları

Açıköğretim Fakültesi İletişim Telefon Numaraları yazısına ait etiketler : açık ğretim fakültesi adresi, açık öğretim fakültesi emaili, açıköğretim fakültesi telefon numarası
Açıköğretim Fakültesi İletişim Telefon Numaraları

Read more »

Avea Samsung C3530 Ayda 4 Tl ye Cep Telefonu Kampanyası

3.2 MP kameralı, tek tuşla sosyal ağlara bağlanabilen modern ve şık tasarımlı Samsung C3530′a tarife ücretinize ek 4 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.
Siz de hemen Avea bayilerine gelin aşağıda belirtilen birbirinden avantajlı faturalı tarifelerden seçiminizi yapıp Samsung C3530′a 24 ay taahhütle ayda sadece ek 4 lira ödeyerek sahip olun.

Kampanyanın geçerli olduğu tarifeler: 35′lik Tarife, Dev Transfer 2000 Tarifesi, Baba Tarife, Fark Faturada, 39′luk Tarife, 44′luk Tarife, 59′luk Tarife, 64′luk Tarife, 8080 Tarifesi, HerYöne 300, HerYöne 500, Her Yöne 1000 Tarifesi, Her Yöne 1500 Tarifesi, Her Yöne 2000 Tarifesi, Her Yöne Premium, Her Yöne Özgürlük, Fenercell Dörtte Dört Tarifesi, GSMobile Dörtte Dört Tarifesi, TrabzonCell Dörtte Dört Tarifesi, KARTALCELL Dörtte Dört Tarifesi, Fenercell 6_0 Tarifesi, GSMobile Eski Açık Tarifesi, TrabzonCell Süper Bordo Tarifesi, KARTALCELL Çok Sevdik Tarifesi , HerYöne Kamu Ekstra, Kamu1000, Kamu657 Plus, Kamu1000Plus, Süper Kamu Tarifesi
Özellikleri:
3.2 MP kamera
11,9mm inceliğinde
2.2 inç TFT ekran
Metal kasa kaplaması
Geniş ve ergonomik tuş takımı
Sosyal ağlara hızlı erişim
FM radyo
3,5mm kulaklık girişi
Bluetooth / USB
Detaylar:
Kampanya 10 Ağustos ile 15 Ekim 2011 tarihleri arasında geçerlidir.
Kampanya kapsamında müşterilerden 24 aylık taahhüt alınacaktır.
Kampanyalı Samsung C3530 cihazının aylık taksit bedeli 9,76 TL’dir.Kampanya kapsamında 24 ay taahüt veren abonelerin faturalarına tarife indirimi yansıtılacaktır. Yansıtılan indirimle birlikte kampanyaya katılan aboneler ek 4 TL ödeyerek Samsung C3530 cihazına sahip olacaklardır. Fiyatlara tüm vergiler dahil edilmiştir.
Kampanyadan aşağıda belirtilen bireysel faturalı tarifedeki aboneler Samsung C3530 ses paketi almadan yararlanabilir.

35′lik Tarife, Dev Transfer 2000 Tarifesi, Baba Tarife, Fark Faturada, 39′luk Tarife, 44′luk Tarife, 59′luk Tarife, 64′luk Tarife, 8080 Tarifesi, HerYöne 300, HerYöne 500, Her Yöne 1000 Tarifesi, Her Yöne 1500 Tarifesi, Her Yöne 2000 Tarifesi, Her Yöne Premium, Her Yöne Özgürlük, Fenercell Dörtte Dört Tarifesi, GSMobile Dörtte Dört Tarifesi, TrabzonCell Dörtte Dört Tarifesi, KARTALCELL Dörtte Dört Tarifesi, Fenercell 6_0 Tarifesi, GSMobile Eski Açık Tarifesi, TrabzonCell Süper Bordo Tarifesi, KARTALCELL Çok Sevdik Tarifesi , HerYöne Kamu Ekstra, Kamu1000, Kamu657 Plus, Kamu1000Plus, Süper Kamu Tarifesi

Kampanyaya Samsung C3530 ses paketi ile birlikte katılabilecek tarifeler ve ses paketi ile ilgili detaylar için tıklayınız.
Cihaz bedelini 24 ay boyunca faturaları aracılığıyla ödeyerek kampanyadan yararlanabilecek müşterilerin detayları aşağıdaki gibidir:

- Belirlenmiş faturalı tarifelerde ve koşullarda bulunan, Avea ile abonelik sözleşmesi imzalamasının üzerinden en az 6 ay geçen ve son 6 aydır faturalarını düzenli olarak fatura son ödeme tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde ödeyen aboneler

- Belirlenmiş faturalı tarifelerde ve koşullarda bulunup, aktif otomatik ödeme talimatı olan ve son 3 aydır faturalarını otomatik ödeme ile düzenli olarak ödeyen aboneler

Yukarıdaki kriterleri sağlamayan ya da sağlamasına rağmen kredi kartı ile kampanyadan faydalanmak isteyen aboneler, kampanya kapsamındaki belirlenmiş faturalı tarifelerde ve koşullarda bulunmak koşuluyla ilk 12 ay boyunca, aylık cihaz taksit tutarı ödemesini anlaşmalı kredi kartlarından biriyle , 12. aydan sonra ise aylık ödemelerini faturaları aracılığıyla yapacaklardır. Kampanya tarife indirimleri 24 ay boyunca faturalarına yansıyacaktır.
Kampanya kapsamında aboneler, ödeme şekillerini değiştiremez.
Kampanya kapsamındaki anlaşmalı kredi kartları: Yapı Kredi World, Fortis, Vakıfbank, Mileniyum Bank, Anadolubank Word kartları , Garanti, TEB , Denizbank, ING, Şekerbank Bonus, Money Card, Bonus Business Card, Türkiye Finans Katılım Bankası Happy Kart, Eurobank, Tekfen ve Sanal kartlar ve Akbank Axess, Citi Axess kartlarıdır.
Taahhüt süresinin sona ermesinden önce abonelerin hattının kapatılması, faturasız tarifeye geçiş yapılması, hattının tarifesini kampanya taahhütnamesinde belirtilen koşulların dışında kalacak şekilde değiştirmesi, fesih/devir işlemleri durumunda, ilgili durumun gerçekleştiği tarihten itibaren kalan cihaz taksitleri ve taahhütüne bağlı kaldığı sürece faturasına aylık olarak yansıtılan indirim bedellerinin toplamı kadar cihaz kampanyası iptal bedeli yansıtılacaktır.
Tarife değişikliği sadece kampanya taahhütnamesinde belirtilen tarife grupları içinde yapılabilir, gruplararası veya kampanya dışı tarifeye geçilmesi durumunda kampanya sona erecek ve müşteri faturalarına cihaz kampanyası iptal bedeli yansıtılacaktır.
Kampanya konusu cihazlar, abonelere bayiler tarafından tedarik ve fatura edilecek olup, cihaz bedelleri Avea tarafından “tahsilatına aracılık edilen tutarlar” kapsamında tahsil edilecektir.
Bir abone bir GSM hattıyla aynı anda sadece bir taahhütlü cihaz kampanyasından yararlanabilir. Başka bir Avea taahhütlü cihaz kampanyasından yararlanabilmesi için ayrı bir GSM hattıyla kampanyaya dahil olması gerekmektedir.
Kampanya stoklarla sınırlıdır.



Tags:

avea 4 tl ye samsung telefon kampanyası

Avea Samsung C3530 Ayda 4 Tl ye Cep Telefonu Kampanyası yazısına ait etiketler : avea 4 tl telefon kampanyasından kimler faydalanabilir, avea 4tl telefon kampanyası, aveada 4 tl ye samsung telefon, samsung c3530 aveada 4 tl, samsung telefon avea kampanyası
Avea Samsung C3530 Ayda 4 Tl ye Cep Telefonu Kampanyası

Read more »