10 Ağustos 2011 Çarşamba

Ramazanda Ağız Kokusu İçin Neler Yapmalıyız

Yemekten sonra dişler mutlaka fırçalanmalı
Ramazan ayında uzun süreli aç kalınması nedeniyle ağız kokusunun yoğunlaştığını söyleyen Çetinkaya, bu tip şikâyetlerin ortaya çıkmaması için, oral dokuların kontrollerinin yapılması ve var olan etkenlerin uzaklaştırılması gerektiğini aktardı. Gece boyunca tükürük salgısının azaldığını ve ağzınızın içindeki yemek parçacıklarının uzun süre burada durduklarını belirten Çetinkaya, bu nedenle yemek yedikten sonra dişlerin ve dilin iyi bir şekilde fırçalanması, diş ipi veya ara yüz fırçaları kullanılarak dişler arasındaki bölgelerin temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ramazan ayında diğer aylara oranla tatlı çeşitlerinin daha çok tüketildiğini söyleyen Çetinkaya, tatlı çeşitlerinin akşam saatlerinde daha çok atıştırıldığını, kahve, çay gibi içeceklerin daha çok tüketildiği için bakterilerin artması ve dolayısıyla çürüklerin oluşmasının da hızlandığını sözlerine ekledi.






Ramazanda Ağız Kokusu İçin Neler Yapmalıyız yazısına ait etiketler : ağız kokusunun nedenleri nedir, kötü kokan nefesten kurtulmak, ramazanda ağız kokusu için neler yapılmalı, ramazanda kötü nefesten korunmak
Ramazanda Ağız Kokusu İçin Neler Yapmalıyız

0 yorum:

Yorum Gönder