24 Temmuz 2011 Pazar

Niğde Üniversitesi Nasıl Bir Okul Resimleri

Coğrafi konum olarak; Konya, Kayseri, Adana, İçel, Nevşehir, Aksaray illerinin ortasında yer alan Niğde, karayolu ve demiryolu ulaşımı bakımından çok elverişli bir konumdadır.
Doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü turizm bölgesi Kapadokya’nın bir parçası sayılan Niğde; Roma Havuzu, Gümüşler Manastırı, Kemerhisar Tiyana Antik Su Kemerleri, Kavlaktepe yeraltı şehri, Erken Dönem Hıristiyan yapıları, Selçuklu ve diğer medeniyetlerden kalma tarihi eserleri, dağcılık ve tırmanma alanlarında dünyaca ünlü Demirkazık Dağı, Aladağlar Milli Parkı, Bolkarlar, diğer doğal güzellikler ve Çiftehan Kaplıcaları ile önemli bir turizm kentidir.
Niğde Üniversitesi’nin kurulup gelişmesine paralel olarak bir üniversite kenti haline gelen Niğde, kent içi ulaşımın ucuz ve sorunsuz olması, barınma imkânlarının yeterliliği, halkın öğrenciye sıcak yaklaşımı ve her konuda kolaylık sağlaması, suç oranının çok düşük olması, sakin ve güvenilir bir sosyal yapıya sahip olmasıyla üniversite öğrencileri açısından çok cazip bir Anadolu kentidir.
Niğde Üniversitesi’nin kendine yüklediği sorumluluk; öğrenciye sadece diploma vermek değil, geleceğe yönelik kariyer ve kişisel yaşam için gerekli deneyimleri kazandırarak öğrenciyi hayata hazırlamaktır. Kariyer gelişimi açısından öğrencilerin güncel bilgi, araştırma, analiz, yorum ve sunum yetenekleri geliştirilirken, kulüp faaliyetlerinde yer almaları, müzik, spor, tiyatro gibi sosyal ve sanatsal etkinliklere katılımları teşvik edilerek kişisel ve sosyal yeteneklerini geliştirme konusunda olanaklar sunulmaktadır.
Niğde Üniversitesi, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri yönünden aktif, üretken, günceli yakalayan, kendini sürekli yenileyen genç ve dinamik bir akademik kadroya sahiptir. Bu genç kadro içerisinde master ve doktorasını yurt dışındaki ve ülkemizdeki önemli üniversitelerde tamamlamış çok sayıda öğretim elemanı bulunmaktadır. İletişime açık, genç ve dinamik bu akademik kadro, öğrencilerle yakın ve samimi ilişkiler kurarak sorunlarına anında çözüm üretmenin yanı sıra, gerek kariyer gerekse kişisel gelişimleri noktasında öğrencilere yönelik önemli avantajlar sağlayabilmektedir.
Niğde Üniversitesi, bilimsel araştırma faaliyetleri bakımından da ülkemizin önemli üniversitelerinden biridir. Niğde Üniversitesi bünyesinde yürütülen, oldukça önemli araştırma projeleri Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Avrupa Birliği, DPT ve TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.
Niğde Üniversitesi bünyesinde; 5 Fakülte, 2 Enstitü, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu yanı sıra, rektörlüğe bağlı 5 Bölüm Başkanlığı ve 2 Uygulama Merkezi bulunmaktadır.







Benzer Yazilar

Niğde İli Hakkında Niğde Düğün Videoları İzle

Hangi İl Kaç Adet Milletvekili Çıkaracak Listesi İl İl

Tokiden 15 Yıl Vadeli 225 Tl ye Ev Ucuz Daire

2011 PMYO Giriş Sınavı Polis Okuluna Başvuru Tarihleri Ne Zaman Şartları Mülakat

2011 SBS Sonuçları Öğren
Tags:
niğde üniversitesi, niğde üniversitesi resimleri, niğde üniversitesi eğitim fakültesi, niğde üniversitesi resim, niğde üni için nasıl bir yer, niğde üniversitesinin resimleri, niğde üniversitesi resmi, niğde üniversitesi görüntüsü, nigde üniversitesi fotografları, niğde üniversitesi eğitim fakültesi foto
Niğde Üniversitesi Nasıl Bir Okul Resimleri yazısına ait etiketler : niğde üniversitesi iyi mi neden resimleri, niğde üniversitesi kontejanları, niğde üniversitesi nerede, niğde üniversitesi taban puanları ne kadar, niğde üniversitesinde ortam nasıl
Niğde Üniversitesi Nasıl Bir Okul Resimleri

0 yorum:

Yorum Gönder