10 Temmuz 2011 Pazar

Diyarbakır’da pkk yol kesip 3 kişiyi kaçırdı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının, Lice-Bingöl karayolunda 3 kişiyi kaçırdığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gün gece terör örgütü PKK üyesi bir grup, Lice-Bingöl karayolunun 65. kilometresindeki Ziyaret köyü yakınlarında yol kesip durdurdukları araçlarda bulunan vatandaşları indirdiler. Bir süre terör örgütünün propagandasını yapan teröristler, daha sonra 3 kişiyi yanlarına aldıktan sonra kaçtı.

Kaçırılan 3 kişinin kurtarılması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak AA muhabirine, teröristlerin dün gece saat 21.45 sıralarında Lice-Bingöl karayolunun 65. kilometresinde bulunan Ziyaret köyü yakınlarında yol kestiğini söyledi.

Lice 2. Mekanize Tugay Komutanlığında görev yapan bir başçavuş ve bir uzman çavuş ile sağlık memuruna ait araçların yol kesilen bölgede bulunduğunu ifade eden Toprak, ”2′si asker 3 kişiden haber alınamıyor, bunların kaçırılmış olabileceğini değerlendiriyoruz. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı” dedi.

‘OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR’



Diyarbakır Valiliği, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen yol kesme eyleminde kaçırılan astsubay, uzman çavuş ve sağlık teknisyeninin kurtarılması için operasyonların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saat 21.45 sıralarında, Bingöl-Diyarbakır karayolunun 68. kilometresi Ziyarettepe mevkisinde terör örgütü mensuplarınca yol kesmek suretiyle eylem yapıldığına dair gelen ihbar sonucunda güvenlik kuvvetlerinin olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

”Sivil araçlarıyla seyahat eden Lice 2. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında görevli bir astsubay ve uzman çavuş ile Bingöl’ün Genç ilçesinde görev yapan bir sağlık teknisyeninin terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığına dair değerlendirmeler sonucu güvenlik kuvvetlerimizce her türlü imkan ve kabiliyet seferber edilerek, kaçırılan şahısların kurtarılması için başlatılan operasyonlara aralıksız devam edilmektedir.’

Diyarbakır’da pkk yol kesip 3 kişiyi kaçırdı yazısına ait etiketler : diyarbakır pkk, pkk 3 kişiyi kaçırdı
Diyarbakır’da pkk yol kesip 3 kişiyi kaçırdı

0 yorum:

Yorum Gönder