16 Haziran 2011 Perşembe

Ögle Arası Uyumanın Zararları Faydaları

Öğle saatinde şekerleme kalitenizi artırmanız, şekerlemenin faydalarından en iyi şekilde yararlanmanız için yapmanız gerekenler ise şöyle:

1. Alarmınızı kurun: Ortalama 60-90 dakikalık şekerleme yapmak zekanızı geliştiren REM uykusunu başlatacaktır. Ancak 90 dakikayı aşarsanız, yeni bir uyku döngüsüne girersiniz ve bu da size fayda sağlamaz. Ayrıca, öğle saatinde fazla şekerleme yapmak gece uykunuzu da etkiler.

2. Vaktinde şekerleme yapın: Gece uyuma vaktinizden 3 saat öncesine kadar şekerlemenizi yapmış olun, yoksa gece uykunuzu kaçırırsınız. Şekerleme için en iyi zaman öğleden sonra 1 ile 3 arasıdır.

3. Yatarken üzerinizi örtün: Uyuduğunuz zaman vücut sıcaklığınız düşer, bu nedenle yatmadan önce üzerinize bir battaniye ya da pike alın. Ancak bu örtünün çok fazla uyumanıza neden olacak kadar ağır, kalın olmamasına dikkat edin.

4. Işığı uzaklaştırın: Işık uykunuzu engelleyebilir, bu nedenle perdeleri kapatın, göz maskesi takın ve elektronik cihazları da durdurun.



5. Gürültüyü de susturun: Eğer uykulu bir ortamda uyumaya çalışıyorsanız, kulaklarınıza tıkaç takın ya da elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi beyaz gürültü oluşturan bir makine açın.

6. Uykuya dalmanızı kolaylaştırın: Vücudunuzun sakinleşmesi için yavaş ve derin nefes alın. Her seferinde bir grup kasınızı gevşetmeye çalışın. Plaj ya da çimenlik gibi sizi sakinleştirecek yerlere zihinsel bir yürüyüş yapın. Ya da eski bir yöntem olarak koyunları sayın.

7. Şekerlemelerinizi kaydedin: Her gün yaptığınız şekerlemelerin düzenli olmasına dikkat edin. Bu hem uykuya dalışınızı hızlandıracak hem de şekerlemenizden düzenli bir fayda sağlamanıza yardım edecektir. Ayrıca, eğer belirli bir zaman dilimi içinde uyursanız aşırı uyuyup gece uykunuzu kaçırmazsınız.

alıntı:zaman.com.tr


Ögle Arası Uyumanın Zararları Faydaları yazısına ait etiketler : öğle arası uyuma nedir, öğle arası uyumanın yararları, öğle arası uyunur mu
Ögle Arası Uyumanın Zararları Faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder