2 Haziran 2011 Perşembe

KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN MAHKEMELIK OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Bartın'da yayın yapan ABA Tv'de katıldığı programda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü döneminde akrabalarını sınavsız işe aldığına yönelik suçlamasını mahkemeye taşıyacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Akrabalarımı sınavsız işe aldığıma dair bir belge açıkladı. Belgenin ikinci sayfasını açıkladı, birinci sayfasını açıklamadı. O onayda öyle bir şey yok. Bunu ben biliyorum. Şimdi Bilgi Edinme Yasası'na göre istedim, o belge gelecek bana. Mahkemeye vereceğim. Erdoğan gitsin orada ispatlasın bakalım. Boyunu göstereceğim orada" dedi.

'ZARAR KAVRAMININ NE OLDUĞUNU BİLMİYOR'
Başbakan Erdoğan'ın, SSK'yı zarara uğrattığı yönündeki eleştirisene de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Zarar kavramının ne olduğun bilmiyor Erdoğan. Sosyal güvenlik kurumlarında zarar olmaz. Çünkü bunlar ticarethane değil. Ticari kavram yoktur. Sosyal güvenlik kurumlarının açıkları olur. Açıkları da bütçeden finanse edilir. Almanya'da böyledir, Fransa'da böyledir. Sosyal güvenlik kurumlarına bütçeden katkı yapılması bütün sosyal devletlerde vardır" diye konuştu.

'TELEKULAK BAŞBAKANI MIDIR'
Başbakan Erdoğan'ın bir itirafta daha bulunduğunu, BTP'lilerin bir telefon konuşmasının basına yansıyacağını söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Elazığ'da bir konuşma olmuş. Sözde BTP'liler, 'Elazığ'da MHP'ye destek verelim' demiş. Allahaşkına bir Başbakan telekulak Başbakanı mıdır? Bir Başbakan'a yakışan bu mudur? Telefonları dinleyecek, ondan keyif alacak" dedi.

'CEP TELEFONLARINI DIŞARIYA ÇIKARIYORUZ'
Kendi telefonlarının da dinlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Benim dinlendiğimi herkes biliyor, ben de biliyorum. Bazı önemli projelerimizi konuşurken cep telefonlarımızı dışarıya çıkarıyoruz, ortam dinlemesi olmasın diye. Bazı konularda, ciddi projeler üretirken buna dikkat ediyoruz. Dikkat etmek zorundayız. Çünkü AKP'nin Türkiye'yi etirdiği ortam bu" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder