15 Haziran 2011 Çarşamba

Facebookta Profilime Bakanlar Dikkat önlemleri

Facebook kullanıcılarının azımsanmayacak bir bölümü, profillerine kimin tıkladığını ve fotoğraflarına hangi arkadaşlarının baktığını öğrenmek için bu bilgileri gösterdiğini iddia eden uygulamaları profiline yüklüyor. İsimleri genellikle “Profilime kim bakmış” veya “Profiline bakanı gör” şeklinde olan bu uygulamalarla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan güvenlik yazılımı şirketi Trend Micro yetkilileri, bu tür uygulamaların kesinlikle yüklenmemesi gerektiğini açıklarken, bu uygulamaların yüklenmesiyle kişilerin profil bilgilerinin bu uygulamayı geliştirenlerin eline geçtiğine dikkat çekti. Hiçbir şekilde kullanıcılara veya uygulama geliştiricilere bu tip bir yetki verilmediğinin altını çizen uzmanlar, bu uygulamaların yüklenmesiyle kullanıcıların profil sayfalarına hangi kullanıcıların tıkladığını öğrenmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.
“PROFİLİNE KİM BAKMIŞ” TÜRÜ UYGULAMALAR NASIL ÇALIŞIYOR Aslında bu tip uygulamaların çalışma mantığı oldukça basit: Önce kullanıcılar bu uygulamayı profillerine yüklüyor; ardından belirli bir süre geçtikten sonra kullanıcıların karşısına arkadaşlarının isminin yer aldığı bir liste çıkıyor. Uygulamanın iddiasına göre bu listede yer alan isimlerin hepsi söz konusu kişinin profiline sık sık girenlerden oluşuyor. Oysa uzmanların bu konudaki görüşü de dikkate alındığında böyle bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıkıyor. Bu tür uygulamalar bu listeleri ya gelişigüzel oluşturuyor ya da Facebook’ta “ileti” durumunu ya da “fotoğraflarını” en son güncelleyen isimleri baz alarak bu listeyi oluşturuyor.



Facebookta Profilime Bakanlar Dikkat yazısına ait etiketler : baktığını, dıkkat, edenler, facebook da profiline bakanları gör, facebook profile bakanları görme, facebook profilime bakanlar, facebook profilime bakanları görme, facebook profiline bakanlar, facebook profiline bakanları gör, facebook sayfamı ziyaret edenleri nasıl görebilirim, facebook ta profile bakanlar, facebook ta profilime bakanları nasıl görebilirim, facebook ta ziyaret edenleri görme, facebookta beni takip edenler, facebookta profile bakanları görme, Facebookta profilime bakanlar, facebookta profiline bakanları gör, facebookta profiline bakanları görme, facebookta ziyaret edenleri görme, kimin, merak, profil, profilime bakanları gör, profilimi kim ziyaret etmiş, Profiline, profiline bakanları gör, Sosyal Ağlar facebookta profiline bakanlar
Facebookta Profilime Bakanlar Dikkat

0 yorum:

Yorum Gönder