2 Haziran 2011 Perşembe

BURSADA ASIT TANKERI DEVRILDI VIDEO IZLE

Sürücüsü böyle yaralandı
BURSA'nın Karacabey ilçesi yakınlarında, asit yüklü tanker şarampole yuvarlandı. Asitle temas eden tanker şoförü 33 yaşındaki Ahmet Durak ağır yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ahmet Durak hastaneye kaldırılırken, sivil savunma ekipleri asitin etkisini kaybetmesi için yaklaşık 500 metrelik alana kireç ve toprak döktü.

Bandırma'dan yüklediği 25 ton asidi, Kütahya'nın Emet İlçesi'ndeki bor madeni tesislerine götüren Ahmet Durak yönetimindeki 06 GIF 54 plakalı tanker, Bursa- Balıkesir karayolunun 56'ncı kilometresinde Uluabat Gölü yakınlarında aşırı hız ve dikkatsizlik sorucukontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Tankerden boşalarak yaklaşık 500 metrelik alana yayılan asit, şoför Ahmet Durak'ın vucuduna da temas ederek yanmasına neden oldu. İlk müdahalesi olay yerinde kıyafetleri çıkartılarak üzeri yıkanarak yapılan Durak, daha sonra ambulansla yakında bulunan ve yanık ünitesi olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi'ne kaldırıldı. Durak'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

ASİDİN ÜZERİNE KİREÇ VE TOPRAK DÖKTÜLER
Tankerin devrilmesiyle çevreye yayılan asit, korku ve paniğe neden oldu. Kısa sürede bölgeye gelen Sivil Savunma ekipleri, etkisini kaybetmesi için üzerine kireç döktükleri asitin yayıldığı 500 metrelık alana karayolları ekipleriyle birlikte toprak döktü.

0 yorum:

Yorum Gönder