9 Mayıs 2011 Pazartesi

Katy Perry kimdir ? Resimleri Videoları Biyografisi(Katy Perry hakkında)

Kayt Perry / Sanatçı
1984 Kaliforniya
Katy Perry
Biyografi
1984 senesinde Kaliforniya’;da doğan renkli şarkıcı Katy Perry, ismini ilk olarak “;UR So Gay”; şarkısıyla duyurup internet dünyasını kasıp kavurdu.
Birçok kişi tarafından Myspace şarkıcısı olarak nitelendirilen Katy aslında 2000’;lerin başından beri müzik dünyasının içinde bulunuyor.
Gospel dinleyerek büyüyen şarkıcı, ilk olarak 2001’;de “;Katy Hudson”; isimli gospel albümünü çıkarttıktan sonra müzik çalışmalarına küçük çaplı işlerle devam etti. 2004’;te The Matrix isimli prodüksiyon takımına stüdyo vokalisti olarak katıldı. Bir süreliğine ünlülerin prodüktörü Glen Ballard’;la birlikte çalışan sanatçı o dönemde çıkması planlanan albümü üzerinde çalışıyordu. Ballard’;la birlikte kaydettiği “;Simple”;, “;The Sisterhood of the Traveling
Pants”; isimli 2005 tarihli filmin soundtrack’;ine dahil edildi. O döneme kadar plak şirketleriyle uzun süreli anlaşmalara imza atamayan Katy’;nin şansı bu sefer yolunda gitti. “;Simple”; şarkısıyla Virgin’;in ilgisini çeken şarkıcı plak şirketiyle albüm anlaşması için masaya oturduktan sonra ilk solo albümünün çalışmalarına başladı.
İlk olarak internette ünlenen “;UR So Gay”; parçasını EP olarak piyasaya süren sanatçının Greg Wells, Dr. Luke, Butch Walker, Max Martin ve Cathy Dennis’;le birlikte çalıştığı “;One of the Boys”; albümü 17 Haziran 2008’;de müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Albümün ilk single’;ı “;I Kissed a Girl”; parçasına seçildi. iTunes listesinde bir anda zirveye tırmanan şarkının klibi de internette en fazla izlenen videolar arasında yer aldı.
Şarkıları
Fingerprints
Hot n Cold
I Kissed a Girl








0 yorum:

Yorum Gönder