10 Mayıs 2011 Salı

Ebru'nun Survivor'daki güzellik sırrı nelerdir ?

Survivor Adası'nda güzelliğiyle rakiplerine fark atan Ebru Destan'ın yüzündeki bakımlı görüntüsünün sırrı ortaya çıktı.

SHOW TV'nin Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışması büyük bir kitle tarafından merakla izlenirken en çok da ünlü bayanların güzelliği konuşuluyor. Özellikle Ebru Destan'ın zorlu ada şartlarındaki güzelliği herkesi şaşırtsa da işin sırrı; kalıcı makyajda... Yarışma için adaya gitmeden önce kalıcı makyaj yaptırdığı konuşulan Ebru şimdilerde güzelliğiyle göz dolduruyor, rakibi olan bayanlara taş çıkartıyor. Peki nedir bu kalıcı makyaj, nasıl uygulanır ve kaç liraya mal olur? Tüm bu soruları Dr. Murat Topoğlu Kliniği'nden Uzman Estetisyen Burcu Gül'e yönelttik, işte merak ettikleriniz;

Hangi bölgelere uygulanır?
Majör uygulama alanları; kaş, göz ve dudaktır.
Ayrıca bazı hastalıklar sonucu kaş, kirpik ve saç kaybı oluşmuş kişilerde bu alanlar doğala benzeyen çizgilerle kalıcı olarak doldurulabilir. meme ameliyatları sonucu göğüs ucu oluşturulmasında, derideki renk farklılıklarının giderilmesinde, bazı lekelerin derinin normal rengine dönüştürülmesinde, yapay ben ve benzeri talepleri karşılamada rahatlıkla kullanılabilir. Kalıcı makyaj normal makyaj gibi cildin üzerine yapılmadığı için koyu ve parlak renklerde olmaz. Cildin içine pigment uygulamasından sonra cildin iyileşme aşamasında pigment cildin içinde kalır ve üzerini cilt örter. Rengin görünmemesini sağlayan cildin şeffaflığıdır. Üzeri cilt ile kaplanan pigment ve yapılan renkten daha açık bir renk alır. Buda kalıcı makyajın daha doğal görünmesini sağlar. Kalıcı makyajla hem makyajlı kadar bakımlı hemde doğal görünüme sahip olursunuz.

UYGULAMA ÖNCESİNDE YAPILAN İŞLEM
Kalıcı makyaj öncesinde, duyarlılığı en az seviyeye indirmek amacıyla işlem yapılacak bölgeye lokal anestezik bir krem yardımı ile 15-20 dakika anestezi sağlandıktan sonra özel kalıcı makyaj cihazıyla uygulanır. Bu işlem de pigment maddeleri ile steril tek kullanımlık iğneler yardımı ile cildin alt tabakalarına yerleştirilir.

İŞLEM SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Kalıcı makyaj yapılan yerlere bir süre su temas ettirilmemelidir. İki hafta kadar sauna, deniz, havuz, solaryum, güneş, hamam gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. Bakteriyel enfeksiyon açısından önemlidir.

KALICI MAKYAJ KAÇ LİRAYA MAL OLUR?
Gözün alt ve üst kapağına uygulanacak Eye-liner konturu; 400-600 TL
Kaşların şekillendirilmesi için yapılacak kontur; 500-600 TL
Dudakları belirginleştirmek için kontur; 500-700 TL

AĞLAMAKLI VE YORGUN YÜZ İFADESİNDEN KURTULUN
Kaş konturu; Tamamen hijyenik şartlarda yapılan yüzde 100 bitkisel olan ve 3 yıl gibi uzun bir süre kullanılabilen bir işlemdir. Kemoterapi ve kortizon kullanımı sonrası seyrelmiş çok açık renk ya da tamamıyla dökülmüş kaşlarda kişinin yüzüne ağlamaklı, yorgun ifade veren düşük kaşların şekillendirilmesinde, kaşta doğuştan ya da daha sonra kaza veya ameliyat sebebiyle oluşmuş yara izlerinde kalıcı makyajla şekil vermek mümkündür. Örneğin; sarışın ve beyaz tenli insanlarda kirpikler ve kaşlar pek belirgin değildir ve yüze soluk bir ifade katar. Bu durumu ortadan kaldırmak ve ifadeleri belirginleştirmek amacıyla yapılan kalıcı makyaj kişiye en büyük rahatlık sağlamaktadır.

DUDAKLAR HER ZAMAN RUJLU GİBİ!
Dudak konturu;
Asİmetrİk dudakları veya ince dudaklarından şikayetçi olan kişilerde dudakların çevresine yapılacak, ince bir kontur; dudakları daha dolgun gösterir, hatları belirginleştirir ve çevresindeki kırışıklıkları kamufle eder. Kalıcı makyajla bu sorun üç yıl gibi uzun bir süre boyunca ortadan kaldırılmaktadır. Dudak konturu uygulamasında önemli olan kişinin ruj kullanmadığı zamanlarda da dudaklarının doğal görünmesidir. Makyaj yapmadan dolgun dudaklara kavuşmak için, kalıcı makyaj uygulamalarını denemelisiniz. Kalıcı makyaj son derece doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları arttırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir. Gündelik yaşamda ve her anınızda bakımlı olmanın özelliğini keşfedeceksiniz. Kalıcı makyaj gözlere, kaşlara dudaklara uygulandığında onları belirginleştirir.

BAKIŞLARA DERİNLİK KAZANDIRIR
Göze Eye-liner uygulaması;
Zayıf kirpikleri olan, gözleri belirginleştirmek için uygulanan eye-liner üst ve alt göz kapaklarında kirpik diplerine uygulanır. Göz çizgisi çizemeyen bayanlara büyük kolaylık sağlayan ve her renk uygulanabilen kalıcı makyaj ile harika bakışlara kavuşursunuz.
Sabah uyandığınızda, sporda, havuzda, denizden çıkınca bozulmayan dolgun dudaklar, alımlı kaşlar, çekici bakışlar, canlı bir yüz ifadesi günün her anında güzelliğinize güzellik katacaktır

Kalıcı makyaj nedir?
Bitkilerden ve topraktan elde edilen tamamen antiallerjik boyaların epidermisin altına uygulanması, uygulama esnasında kanama olmamasına özen gösterilmesi esaslarına dayanan, lokal anesteziyle de uygulanabilen ağrısız bir medikal uygulamadır. Uzak Doğu'da başlı başına bir kültür olan bu metodun kökeni çok uzun yıllara dayanmaktadır. Geçmişi 500 yılı aşan bu yönteme Kaptan Cook, coğrafi keşiflerinde rastlamış ve 1774 yılında Avrupa'ya taşımıştır. O zamandan bugüne kadar geniş kitleler tarafından kabul görmüş, araştırılmış ve yeni yöntemler geliştirilerek zenginleştirilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder