4 Mayıs 2011 Çarşamba

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı koruyan polise silahlı saldırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için Kastamonu’ya giden polis ekibine Ankara’ya dönüş yolunda silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Kastamonu – Ankara karayolu Ilgaz Dağı mevkiinde silahlı saldırı çatışmaya dönüştü.

Çapraz ateşe tutulan ekip otosuna el bombası atıldı ve ardından araç yanmaya başladı. Çankırı Emniyeti’nde görevli polis memuru Recep Şahin(30) şehit olurken
bir poliste yarlandı. Saldıra ölen polis memuru Recep Şahin’in vücuduna 5 kurşun isabet etti. Kurşunların isabet ettiği diğer polis memurunun ise başından yaralı olduğu, Kastamonu’da tedavi altına alındığı bildirildi.

Şahısların Ilgaz Dağı’na kaçtığı iddia edildi. Şahısların 4 yada 6 kişi oldukları iddia edildi.

Başbakan Erdoğan’ın ekibinde can kaybı yaşanmadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu mitinginden OBA helikopteriyle Amasya’ya gitmek için daha önceden ayrıldığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

POLİS ARACI HALA YANIYOR

Saldırı sonrasında yanmaya başlayan polis otosu söndürülmeye çalışıyor. Saldırıda şehit olan polis memurunun yanan aracın içinde olduğu sanılıyor. Trafik akışı durdu, yollar ambulans dolu.

Polisler çelik yeleklerle orman yollarında ava çıktı. Çatışmanın ardından Şahıslar, bölgedeki dağlık ve ormanlık alana kaçtı. Olayın ardından bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi. Helikopterlerle şahısların kaçış noktalarına güvenlik güçleri indirildi.

Bölgeyi ablukaya alan ekipler, şahısların etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlattı.

Başbakan’a suikast yapılacak iddiası!

25 gün önce polisin Başbakan Erdoğan’a yönelik bir suikast düzenleneceği bilgisini aldığı ve 25 gündür polisin teyakkuzda olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN: ALLAH’IN VERDİĞİ ÖMRÜ KİMSE KISALTAMAZ YA DA UZATAMAZ

Kastamonu’daki mitingin ardından (www.lepistez.com)Amasya’da konuşan Başbakan Erdoğan saldırıyı değerlendirdi. Erdoğan, “Kastamonu’dan ayrıldıktan sonra konvoyumuzdaki eskorta ateş edildi, 1 polis kardeşimiz şehit oldu, 1 polis kardeşimiz hastanede yaralı.

Demokrasi mücadelesine inanmayan karalık zihniyetler bunlara ne diyersek diyelim bu şahıslar bu ayrımcı güçler, sandıklarda meselelerini halledemeyeceklerini anlayanlar böyle netice alacaklarını zannediyorlar. Allah’ın kader planında bizler için koymuş olduğu ömrü kimsenin uzatmaya ya da kısaltmaya gücü yetmez.

Bu memleketin bir karış toprağını hiç kimseye böldürtmeyeceğiz. Ama buna inanmayanlar her zaman olacaktır. Ailesinin başı sağolsun diyorum, yaralımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder