9 Nisan 2011 Cumartesi

Sermayesiz iş fikirleri : 50 TL' ye emlakçı olun

Lider "emlakçılar" arasına girebilmek elinizde...

Halk arasındaki tabiriyle "Emlakçı açmak" bugünlerde sıkça akıllara gelen bir iş fikri olmaya başladı. Peki sektöre "emlakçılar" gözüyle bakarsak nasıl bir tablo ile karşılaşırız. Sektörde söz sahibi "emlakçılardan" hangileri bayilik fırsatları sunuyor. Biraz sonra "emlakçı açmak" ve "emlakçılar" gözüyle sektörün nabzını tutmaya çalışacağız.


Gayrimenkul - emlakçılık sektörünün giderek büyüdüğü ve profesyonel çalışan firma ve emlakçıların sayısının daha da arttığı bu dönemde "çok az bir sermaye" ile, içerisinde bir çok emlak portföyünü barındıran bir gayrimenkul danışmanı olmak çok cazip bir az sermayeli iş fikrine benziyor.

Bu yazımızda sadece 50 TL gibi az bir sermaye veya "sermayesiz" diyebileceğimiz bir miktar ile baştan ek iş gibi gözükse de elinde binlerce kiralık ve satılık emlak ilanı bulunduran bir gayrimenkul firmasının temsilciliğini almanın ve sayılı "emlakçılar" arasında olmanın aslında "ek işten" öte "düşük sermaye" ile büyük kazançlar elde edebileceğiniz bir gelir modeli olup olmadığını inceleyecek ve gelir ve gider hesabını yapacağız.

İlk yatırım maliyeti

Temsilcilik ücreti - 50 TL
Ofis kiralama - kiramız 1.500 TL olsun. Ofisimizin emlakçılar çarşısı gibi bir muhitte olmasına gerek yok. İşlek bir nokta olması emlakçılık için yeterli. Giriş maliyetimiz = 1.500 TL + 3.000 TL depozito = 4.500 TL
Ofis mobilya ve dekorasyon - emlakçılar için olmazsa olmazlar. 1 adet bilgisayar + yazıcı + fotoğraf makinası = 1.500 TL, ofis mobilyaları ve dekorasyon = 4.500 TL
İş yeri açma ile ilgili başvuru ve giderler - 1.500 TL
Emlakçılar odasına kayıt masrafları - 500 TL
İk yatırım maliyeti : 11.050 TL

Aylık gelirler

Kiralama gelirleri - Ayda ortalama 700 TL' lik emlaklarda 7 adet kiralarsanız = 4.900 TL
Satış gelirleri - Ayda ortalama 150.000 TL'lik emlaklarda 1 adet satarsanız (pazarlıklar sonucu) = 6.000 TL
Aylık gelir : 10.900 TL

Aylık giderler

Ofis kirası = 1.500 TL
Ofis giderleri = 1.000 TL
Personel gideri = 1.250 TL
Tahmin edilemeyen giderler = 1.000 TL
Aylık gider : 4.750 TL

"Sermayesiz iş fikirleri" kategorisine koyabileceğimiz bu emlakçılık iş fikrinin "aylık ortalam kar oranı = 6.150 TL"

Eğer 3 günde 1 adet ev kiralayabilirseniz ki bu emlakçılar için gerçekten zor değil, aylık geliriniz 2.000 TL civarında artabilir. İlk aylarda bu mümkün değil gibi gözüksede işe ısındıkça, "sermayesiz iş fikrimiz" ile çok daha ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
Dilerseniz örnek olarak verdiğimiz ve emlakçılar arasındaki önemli konuma sahip firmanın "sermayesiz iş fikri" ile bok kazanç vaadettiği satırlara göz atıp sözü "Kaçmaz Emlak" yöneticilerine bırakalım ve şartlarını öğrenelim.

En "az sermaye" ile yapılacak, en risksiz ve en kârlı ticaret, emlakçılıktır. Kazançlı emlakçılar arasındaki yerinizi alın.

Yılda en az 120.000 dolar kazanabilirsiniz,tabii kaçmaz emlak konseptiyle çalışırsanız...

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" Biz Laf değil, iş yapıyoruz. Türkiye'nin en hızlı ve en istikrarlı büyüyen emlak zinciriyiz. Kaynak:alexa.com ):

Kârlı bir iş olan emlakçılığa çağdaş teknolojiye ve donanıma sahip reklam gücü ve müşteri potansiyeli yüksek, ulusal çaplı bir emlak firmasının temsilciliği ile profesyonel ve donanımlı başlamak, hızlı ve kesin başarı getirir. Türkiye´de en kazançlı ve en hesaplı temsilcilik, Kaçmaz Emlak temsilciliğidir; çünkü Türkiye´nin İnternet´te, ziyaretçisi ve müşteri sayısı en çok olan emlak firması, Kaçmaz Emlak olmasına rağmen, temsilcilik veren diğer firmalar gibi binlerce dolar katılım ücreti almıyor, aylık satışınızdan pay almıyor, ayda 300-500 dolar aidat almıyor; ayrıca Türkiye´de henüz hiç bir emlak firmasının sahip olmadığı bir online emlak otomasyon programını temsilcilerine sunuyor. Böyle bir hizmet, ne Türkiye´de ne de dünyada yoktur. Böyle bir hizmeti yalnız Kaçmaz Emlak vermektedir.

Sayın temsilci adayımız, gördüğünüz gibi çok eşsiz bir temsilcilik almaktasınız. Kaçmaz Emlak günde 10.000 ziyaretçisi ile Türkiye´nin internet´te ziyaretçisi ve müşterisi en çok olan emlak firmasıdır. Kaynak: uluslar arası hit ölçer kurumlar. Dolayısıyla çok doğru bir tercih yapmaktasınız, zira sıradan bir temsilcilik almıyorsunuz bu nedenle sizi kutluyoruz.

Temsilcilerimize sunduğumuz hizmetler: web tabanlı online emlak otomasyon programı, web sitesi, ayda 50 adet SMS, reklam, eğitim ve portföy paylaşımı dahil aylık sadece 50 TL. Sistem kullanım ücreti alınmaktadır.

Hedefimiz tüm il ve ilçelerimizde 1.500 adet emlak temsilciliği ile Türkiye´nin en büyük emlak zincirini oluşturmaktır. Bu dev Projede yerinizi alın. KAÇMAZ EMLAK

İnternette ki reytingimiz: 24.05.2009 > Trafik: 252.051 > Pagerank: 4/10 bu değerlere ulaşan başka bir zincir emlak firması Yoktur .Emlakçılar arasındaki yerimizi sayılarla kanıtlıyoruz.5 ay sonraki reytingimiz: 24.03.2010 >Trafik: 150,008 > Pagerank : 4/10 Not: Trafik sayısının giderek düşmesi, yükseldiğimizi ve daha çok reyting (hit) aldığımızı göstermektedir. İnternette ne kadar şeffaf ve ne kadar güçlü olduğumuzu, bilimsel verilerle kanıtlıyoruz, safsatayla değil...!

"Rızkın onda dokuzu ticarettedir." ( Hazreti Muhammed)

"Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır." (Bernard Shaw)

Aday büroda bulunması gereken araç ve gereçler:
Aday büronun iki bölmeli olması şart değil, ancak tavsiye ederiz.
Emlakçılar için olmazsa olmaz, en az 2 adet masa, telefon ve ADSL hattı olmasını tavsiye ederiz.
Bilgisayar, faks, resim tarayıcı, fotokopi, yazıcı ve fotoğraf makinesi olmasını tavsiye ederiz.
Aday büronun zemin katta olması şart değil, ancak 1.katta olacaksa o zaman cadde üstü olmasını tavsiye ederiz.
Aşağıdaki formu doldurup bize gönderdiğinizde, e-postanıza bir aday kodu gönderilecektir. Tabela, kartvizit, satılık ve kiralık afişlerinizi bu formata göre yaptıracaksınız.

ŞİRKETLER İÇİN : Mevcut veya yeni kuracağınız şirketinizin aşağıda istenilen belgelerini bize gönderiniz.

Şirket Ana Sözleşme Nüshası
Ticaret Odası Sicil Gazetesi
Noterden İmza Sirküleri
4´er Adet Resim
Kira Kontratı
Vergi Levhası Fotokopisi
Ortakların Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Ortakların İkametgah Senedi
Ortakların Nüfus Cüzdanı Sureti
Ortakların Cumhuriyet Savcılığından Sabıka Kaydı
Ofisin İçeride ve Dışarıdan çekilmiş fotoğrafları

ŞAHISLAR İÇİN : Mevcut veya yeni kuracağınız şahıs firmanızın aşağıda istenilen belghelerini bize gönderiniz
4 Adet Resim
Kira Kontratı
Vergi Levhası Fotokopisi
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Noter den İmza Beyannamesi
İkametgah Senedi
Nüfus Cüzdanı Sureti
Cumhuriyet Savcılığından Sabıka kaydı
Ofisin İçinden ve Dışından çekilmiş Fotoğraflar
Adres:
Kaçmaz Emlak İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Kartal Caddesi 2/1 Yakacık Kartal /İstanbul
Telefon: 0216 475 07 36 PBX Faks : 0216 451 71 54 PBX kacmaz@kacmazemlak.com

Krizde "markalı emlak ofisi" nasıl açılır?

Emlak zincirleri ve emlakçılar küresel kriz sonrası "franchise" vererek büyümek isterken; kendi işinin patronu olmak isteyen girişimci adayları içinde "kurumsal emlakçılık" ciddi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Emlak zincirlerinin yöneticileri ve emlakçılar, "Son dönemlerde, özellikle beyaz yakalı olarak tabir edilen eğitimli işgücü ve şirketlerde üst düzey yöneticilik deneyimi olanlar kendi işlerini kurmaya yöneldi" şeklinde değerlendirmede bulunuyorlar.
"Hedefimiz 1500 ofise ulaşmak"
İstanbul Yakacık merkezli yaklaşık 20 yıllık emlakçı olan AZİZ KAÇMAZ´ ın kurduğu KAÇMAZ EMLAK ise 1.5 yılda 47 ofis sayısı ile ilginç bir büyüme hikayesine sahip... Aynı zamanda Genel Müdür olan Aziz Kaçmaz ´kriz döneminde, kendi işini kurmak isteyenler emlak zincirlerini tercih ediyor. İşini kaybetmiş, mevcut işini yürütemeyen ve bir arayış içinde olanlar az sermaye ile yapılan bir iş oduğu için emlakçılığı tercih ediyor´ diyor. Aziz Kaçmaz "biz giriş ücreti almıyoruz. Aylık 50 lira aidat alıyoruz.şu an 402 müracaat degerlendirme aşamasında 1.5 yılda 47 temsilcilik aldık. Gayemiz kısa süredeTürkiyenin degil, dünyanın sayılı emlk zinciri olmaktır. Bu hedef ugruna giriş aidatı bile almıyoruz. 1 - 1.5 sene içinde 40 - 50 temsilci almak büyük iş. Hedefimiz 1500 ofise ulaşmak" şeklinde açıklamada bulunuyor...
Hürriyet Emlak Dergisi 21.sayı Mayıs 2009 ( 2009 mayıs'ta röportaj yapıldığında 47 temsilcimiz vardı, bugün 77 temsilcimiz var, yani her geçen gün büyüyoruz.)

0 yorum:

Yorum Gönder