27 Mart 2011 Pazar

MAYONEZLİ TAVUK SALATASI Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı

Malzemeler ; 6-8 kişi için

1 adet haşlanmış Tavuk Göğsü,

2 adet Havuç,

1 adet Salatalık

2-3 adet Taze Soğan

2 adet Sivribiber

2 diş Sarmısak

1-2 kaşık Yoğurt

1 kase Mayonez

½ demet dereotu

Tuz, Karabiber, Pul Biber.

Yapılışı:
Haşlanmış tavuk göğsünü derisini ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin. Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın (Kabuğu kullanılacak). Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli
robottan geçirebilirsiniz. Ama fazla ezmeyin.

Hepsini karıştırıp bir çay bardağı kadarını ayırın. Kalanını tavuklarla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Şık bir tabağa bunu yayın. Üzerini ayırmış olduğunuz renkli sebze karışımı ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder