26 Mart 2011 Cumartesi

Firefox 4 İndir ve Özellikleri

Firefox 4 daha yeni çıkmasına karşın kullanıcıların inanılmaz beğenisini çekmiş durumda. Ancak firebug gibi eklentilerin daha Firefox 4‘e destek vermemesi üzücü. Firefox’u ilk incelediğimde daha sade bir arayüz ile karşılaşıyorum. Hız olarak daha hızlı deniliyor ama ben pek bir fark görmedim diyebilirim. Google Chrome’a benzerliği dikkatimi çeken diğer unsurlardan biri. Kullanıcıların farklılık araması için ana sayfa sekmesi alışılmışın dışında sol tarafta yer alıyor.



Yeni Firefox 4 ile gelen özellikleri sıralamak gerekirse …

Daha hızlı ve güvenilir olması tercih edilmesinin başlıca sebeblerinden. Bu açık kaynaklı sistem için virüs şimdilik pek sökmüyor =),
Norton gibi güvenlik sistemlerinin sizlere sunduğu güvenli form özelliğide firefox’a eklenmiş. Böylelikle eskisi gibi forum doldurma yükünden kurtuluyorsunuz.

HTML 5′i destekleyen sitelerde HD kalitesinde videolar izleyebiliyorsunuz ancak HTML 5 olması zaten HD kalitesinde bir görüntü olmasına sebeb. Buna sanırım en çok Apple sevinecek çünkü inatla HTML 5 desteğini kesmemiş durumda.
Fotoğraflarda yaptığı HD kalite görüntü düzeltmeside Firefox 4 ile sizlerle buluşuyor. Bu yönden de sevindirici bir unsur diyebilirim. Otomatik olarak resim kalitesini ayarlıyor.
Gizli tarama gibi Chrome’da bulunup Firefox’da bulunmayan özelliklerde sizlerle buluşuyor.
Sanırım internet explorer bu türlü durumlarda çok geride kalıyor ancak onlardan da bir atak beklemiyor değilim.
Firefox 4 indirmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder