27 Şubat 2011 Pazar

TRABZONSPOR-KAYSERİSPOR MAÇI

Trabzon'da zirve sallandı!27.02.2011 20:52:23
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının son maçında Trabzonspor ile Kayserispor kozlarını paylaştı.
Maç eksiğiyle 2. sıraya gerileyen Trabzonspor, Avni Aker'de ligin flaş ekiplerinden Kayserispor'u konuk etti. Karşılaşma 3-3 sona ererken, bordo-mavililer liderlik koltuğunu F.Bahçe'ye bıraktı.

TRABZONSPOR-KAYSERİSPOR MAÇI

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

CANLI SONUÇLAR

TRABZONSPOR 3-3 KAYSERİSPOR

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakem: Yunus Yıldırım

Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Glowacki, Cale, Ceyhun, Colman, Alanzinho (Dk.46 Yattara), Burak, Jaja, Umut (Dk.72 Pawel Brozek)
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Kayserispor: Souleymanou, Hamza, Önder, Serdar, Hasan Ali, Semih (Dk.66 Mehmet Eren), Abdullah, Selim, Ziani, Amrabat, Kujovic
Teknik Direktör: Şota Arvaladze


Sarı Kartlar: Abdullah (Kayserispor), Cale (Trabzonspor)
Goller: Dk.2 Jaja, Dk.54 Burak-89 (Trabzonspor), Dk.20-56 Abdullah, Dk.82 Kujovic (Kayserispor)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Trabzonspor'da, Kayserispor maçı öncesi Selçuk İnan şoku yaşadı.

Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Selçuk İnan, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Şenol Güneş, kendisini düne göre daha iyi hissetmesine rağmen Selçuk'a Kayserispor karşısında görev vermedi.

Bu sezon sadece ligin 17. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen Selçuk, ikinci kez bir maçta forma giyememiş oldu.

Selçuk'un yerine, geçen hafta 2-1'lik Manisaspor maçında takımının galibiyet golünü atan Brezilyalı oyuncu Alanzinho, ilk 11'de görev yaptı.

5 EKSİK
Trabzonspor'da Selçuk'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Engin Baytar, Egemen Korkmaz, Mehmet Çakır ile cezalı Tayfun Cora'da maç kadrosunda yer almadılar.

Teknik direktör Güneş, Egemen'in yokluğunda stoperde Glowacki ve Mustafa Yumlu'ya görev verirken Giray'ı yedek kulübesinde oturttu.

TARAFTAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU
Trabzonsporlu taraftarlar, yağmura rağmen Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurdular. Taraftarlar, maraton ve kale arkası tribünlerinin açık olduğu Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kendilerine dağıtılan yağmurlukları giyerek maçı izlediler.

Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, ellerindeki Trabzonspor bayraklarıyla takımlarını coşkuyla desteklediler.

Karşılaşma öncesi kol bastı ekibi de yaptığı gösterilerle bordo-mavili taraftarları coşturdu.

Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçe maçında yediği goller sonrası özellikle kulüp başkanı Sadri Şener tarafından eleştirilen Kayserispor'un kalecisi Volkan Babacan'a ısınırken ıslıklarla tepki gösterdiler.

ŞOTA, AVNİ AKER'DE
Trabzonspor'da 1995-96 sezonunda 25 golle gol kralı olan Şota Arvaladze, bu kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kayserispor'un teknik direktörü olarak sahaya çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor yedek kulübesine giderek Shota ve daha önce bordo-mavili takımda görev yapan kulüp genel menajeri Süleyman Hurma ile kucaklaşarak hasret giderdi.

Bordo-mavili taraftarlar, eski gol krallarına maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundular.

Bugün hayatını kaybeden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

İLK YARI

2. dakikada Umut'un kaleci Souleymanou'ya presinde kalecinin pası kısa düştü. Colman'ın presinde topu kapan Jaja, mükemmel bir vücut çalımı ile rakibinden sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

17. dakikada Alanzinho'nun Burak'a pasında bu futbolcunun vuruşunu kaleci son anda çıkardı.

21. dakikada Amrabat'ın soldan ceza sahasına pasında Abdullah'ın vuruşu kaleci Onur'dan döndü. Bu futbolcu dönen topu kafayla tamamladı. 1-1

41. dakikada kullanılan kornerde Mustafa Yumlu'nun şutunu kaleci Souleymanou uzanarak çıkardı. Boş kale önünde seken topa vuran Umut'un şutu üstten auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Serkan'dan sıyrılarak soldan ceza alanı son çizgisine inen Amrabat'ın pasında, Semih'in şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

52. dakikada Jaja'nın soldan ortasında, yakın mesafedeki Önder'in ters şutunda, kaleci Souleymanou direğin dibinden topu kornere çelmeyi başardı.

54. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Colman'ın derinleme pasında, Önder'den topu kurtararak kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kalan Burak, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1

56. dakikada Kayserispor, beraberliği sağladı. Ziani'in pasında, ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Abdullah, meşin yuvarlağı kaleci Onur'un solundan filelere göndererek kendisi ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-2

63. dakikada Amrabat'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Selim'in kafa vuruşunda, kaleci Onur'u geçen topu savunmada Glowacki kafa ile çıkarmayı başardı.

64. dakikada Burak'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda, top üsten auta gitti.

66. dakikada Kujovic'in soldan ortasında, yakın mesafedeki Semih'in gelişine şutunda, top yandan auta gitti.

69. dakikada Abdullah'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, Mehmet Eren'in kafa vuruşunda, top kaleci Onur'dan döndü. Dönen topu Hamza tamamlamak istedi, ancak çizgi önünde Glowacki, müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

82. dakikada Kayserispor maçta öne geçti. Ziani'nin ara pasında sağ tarafta ceza alanı son çizgisindeki Amrabat, topu içerideki Kujovic'e çıkardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-2

84. dakikada Kayserispor savunmasının arkasına gönderilen topta ceza alanına giren Burak, Hamza ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu, ancak karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım 'devam' kararı verdi. Penaltı bekleyen Trabzonsporlu futbolcular uzun süre itirazda bulunurken, taraftarlar da sahaya yabancı madde attılar.

88. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. Bu dakikada Yattara'nın sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Glowacki'nin kafa vuruşunda, top kaleci Souleymanou'nun solundan filelere gitti: 3-3

Karşılaşma da 3-3'lük bu sonuçla sona erdi.

0 yorum:

Yorum Gönder